maanantai 27. elokuuta 2012

N niin kuin neuvoa-antava?

Tänään ei ole ollut ollenkaan niin hyvä sunnuntai.

Pienempi ongelma on uusi läppäri, reilun viikon vanha. Aamusta alkaen sille kaikki on ollut aina eka kerta. Jos vaikka kuvittelee kirjoittavansa wordilla jotain, niin pitää ensin asentaa ohjelmisto, jota ei enää uudelleenkäynnistämisen jälkeen ole koko koneella. Sama juttu nettiselaimien kanssa. Tykkäisin käyttää chromea tai tulikettua, mutta seuraavan kerran, kun koneen käynnistää, niitä ei enää ole. Koneella on siis varhaisiän dementia tai alzheimerin tauti melkein vastasyntyneenä. Vaan sehän hoituu takuuna, joten en siitä nyt hirveästi jaksa stressata.

Suurempi ongelma on vanha pesukone. Se tykkää olla linkoamatta ja tyhjentämättä vesiä. Nämä on nyt niitä juttuja, joihin sittenkin saattaisin tarvita miehen. Se saattaisi osata ainakin kertoa, kuinka saan kätevimmin tyhjättyä koneeseen jääneet vedet ja paketoitua koneen odottamaan pyykkikoneiden hautausmaalle vientiä.  Sedät hakee sen kuitenkin pois viikon päästä, kun tuovat uuden tilalle. Anyone? For dummies ohjeita kommenttilootaan, jookos? Kuvitetut ohjeet ottaa vastaan aakkostarinat ättä gmail piste com (saahan sitä toivoa)

Lähde: Tukes, piirtäjä Kerberos10 kommenttia:

 1. Minä kertaalleen samanlaisessa tilanteessa purin koko pyykkikoneen löytämättä vikaa – ja sitten vasta huomasin tarkistaa poistoletkun, jonka tukkeeksi oli ilmaantunut jostain housuntaskusta just sopivan kokoinen kolikko... Eli jos et ole tullut tuota tarkistaneeksi, niin kannattais ehkä tsekata... Paitsi että kai tuollainen tulee mieleen kellä tahansa muulla paitsi allekirjoittaneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että teoriasi saattaa pitää - paitsi kolikon osalta. Poistoletkun luultavasti tukkii Familon Comfortin verran vanua, koska eräänä päivänä sain kuulla tarinan pesukoneessa räjähtäneestä tyynystä... Tarina saa melkein toivomaan, että se olisikin vain kolikko eikä kilokaupalla märkää vanua.

   Poista
 2. Kannattaa kaataa se vesi pois sieltä koneesta. Riippuu siitä, onko se sivusta vai päältä täytettävä, että riittääkö koneen kääntäminen kyljelleen vai pitääkö se kääntää ihan ylösalaisin.

  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin oikeastaan älyttömän helpolla. Ei tarvinnut laittaa kuin tyhjennysohjelma uudelleen ja uudelleen ja uudelleen jotain 28 kertaa, niin avot, johan on vesivapaa kone. ;)

   Poista
 3. Kuvavalinnastasi päätellen olet vissiin tarkistanut ja puhdistanut jo nukkasuodattimen, joka yleensä sijaitsee juuri kuvan osoittamassa paikassa. Samaa suodatinta höllentämällä veden saa lirutettua lattiakaivoon tai ainakin lattialle, jos kaivo puuttuu. Ei tarvitse kallistella konetta.

  Tyynyä ei ole räjähtänyt koneeseen, mutta muuten vika tuntuu kovin tutulta. Temppuilijat toimitan pesukoneiden taivaaseen samalla miesvoimalla, jollla uusi tulee kotiin.

  Läppärisi käyttäytyy vähintään kummallisesti. Kerrothan sitten, mitä se on syönyt, ihan mielenkiinnosta haluan tietää, sillä siskon vanhassa (!) läppärissä on sama vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vältyin kallistelulta. Eilen vain tympi niin paljon, että menin nukkumaan harmistukseni lievemmäksi enkä sitten yöllä herätessäni alkanut tekemään asioille yhtään mitään. Tyhjennysohjelman ahkera toistaminen onneksi tyhjensi koneen. Nyt vaan odottelen, että temppuilija häipyy tästä huushollista ja tilalle tuodaan uusi parempi.

   Olen samaa mieltä, että läppäri käyttäytyy huonosti ja oudosti. Valmistaja kertonee mulle kyllä, jos löytävät siitä jotain muuta ongelmaa kuin jotain henkimaailman juttuja. Kerron kyllä, kunhan itsekin saan kuulla.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Reagoin siihen paremmin, kun ensin leikin jotain muka pätevää läppärin elvyttäjää. :)

   Poista
 5. Siin on todennäkösesti käynny sillee, et johkii taskuu on jäänny kolikko ja se on sit tukkinnu sen poistovesiputken. Kun tietäs koneen merkin, vois kertoo kuin sen saa pois. Korjata se on jokatapaukses helppo, veikkaan et ½ tuntii kestäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. Sitä EI voi korjata! En halua pitää temppuilijoita taloudessani. Se on jo käytännössä saanut häädön, joten sitä ei enää korjata. Sedät vie sen pois, kun tuovat uuden. Piste.

   Sitä paitsi meidän taskuissa ei ole kolikoita. Pelkkiä reikiä vaan. Tai mun kolikot päätyy teinille, joka ei laskisi yhtään kolikkoa hukkaan. :D

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...