maanantai 28. toukokuuta 2012

A niin kuin antifemakko

Vietin eilen hyvin viihdyttävän illan H. Laasasen blogissa keskeisten kirjoitusten parissa. Suurinta nautintoa tuottivat puheenvuorojen kommentit. Etenkin naisten kommentit osoittavat vain todeksi väitteen, että naiset ampuvat viestintuojan. Se huvittaa mua suuresti, koska vanha sanonta "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" pitää mun mielestä niin hyvin paikkansa. Johonkin kipupisteeseen Laasanen osuu kerta toisensa jälkeen, kun saa toiset reagoimaan teksteihinsä. Enkä nyt ole lainkaan varma siitä, että kaikki mitä Henry kirjoittaa on häntä itseään. Ennemminkin hän tietää täsmälleen, mistä naruista kannattaa vedellä, että saa naiset huutamaan hänelle kuorossa.

Olen myös huvittunut siitä, että jaksan viihdyttää itseäni pariutumisjutuilla ja -teorioilla. Ehkä kiinnostus kumpuaa suurimmaksi osaksi siitä, että en ole koskaan päässyt kunnolla käytännön tasolla osalliseksi pariutumisteorioista. Se on aihe, jota en jotenkin jaksa alkaa järkeistämään. Enkä oikein jaksa uskoa siihenkään, että etsivä löytää. Pikemminkin markkina-arvoltaan sopiva kumppani tupsahtaa eteen yleensä silloin, kun sitä vähiten odottaa. Sillä välin aikansa voi käyttää johonkin hyödylliseen.

Jos nyt pitäisi nimetä yksi tekijä, joka yleensä pitää mut tehokkaasti erossa pariutumisteorioista on se, että vastustan vahvasti ajatusta siitä, että kaikki ihmiset todella etsivät tietoisesti koko ajan sopivaa kumppania. Kiistämättä se lienee yksi ihmisen perustarpeista, mutta ollaanhan me onnistuttu tällä vuosituhannella tukahduttamaan jo monia muitakin perustarpeita. Ainakaan naisten ei tarvitse enää mennä naimisiin ja kelpuuttaa rinnalleen ketä tahansa pystyäkseen elättämään itsensä.

Oma pariutumisteoriani on hyvin yksinkertainen. Pitää vain seurata sydäntään. Ajattelin joskus, että markkina-arvoltaan sopiva kumppani on sellainen, joka onnistuu laskemaan kehittämääni feminismin muuria. Nyt olen huomannut olevani pikemminkin antifeministi. En väitä, etteikö naisilla pitäisi olla samoja mahdollisuuksia kuin miehilläkin. Mutta väitän, että nykypäivänä ne naiset, jotka suurimpaan ääneen huutaa miesten ja naisten välisen tasa-arvon perään, ovat kuitenkin niitä, joilla oikeasti on vähiten annettavaa. Tasa-arvoisen naisen ei tarvitse pitää itsestään meteliä.

20 kommenttia:

 1. Ihan sama kun heitin kommentin siitä kuinka äidit ovat raivostuttavia. Olin siis kirjoittajan kanssa samaa mieltä, niin eikös vain ne kaikki raivostuttavat äidit olleet heti siellä kommentoimassa ihan raivona...Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä et vaan ymmärtänyt, kuinka paljon parempia äitejä ne on kuin kukaan muu ikinä. :D

   Todellisuudessa kai melkein jokainen äiti on paras mahdollinen omalle lapselleen. Ja sitä paitsi mun tytär on kaikkein paras tytär ikinä!

   Tiedän kyllä mitä tarkoitat. Olen joskus päästänyt suustani julkisesti samankaltaista tekstiä siitä, kuinka ärsyttäviä vaimot ovat ja sain niskaani 15 samassa huoneessa olevaa naista. Tosin ne olivat niitä, jotka eivät vielä olleet vaimoja, joten pitäköön uskonsa. ;)

   Poista
 2. Viimeinen lause on niin totta. Sama kuin se että jos omaa hyvän itsetunnon, itseään ei tarvitse nostaa framille tai tuoda julki. Riittää kun on. Joskus tietty muuta, mutta silloin voi lukea HL:n blogia ja nostaa itsensä ylemmäs kirjoittajaa = D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä on onneksi monia paikkoja, joissa voi kokea hiukan ylemmyydentuntoa. Kuten myös se yllättävän paljon esiin nostamani suomi24:n keskustelupalsta. Tietyt jutut siellä jaksaa aina viihdyttää. :D

   Moni asia on sellainen, josta ei jää itsensä esiintuojan kannalta sitä kuvaa, jonka hän on ehkä halunnut antaa. Itsetunto on tosiaan yksi niistä. Myös se, jos joku koko ajan on kertomassa kuinka paljon hänen elämässään on "sisältöä" herättää ajatuksen, että miksi siitä pitää tehrä niin kauhia numero.

   Provosoiminen on tietenkin hurjan kivaa vain silloin, kun joku provosoituu. ;D

   Poista
  2. Totta. Joskus viime vuonna luin usarin blogeja enemmänkin, nyt jäänyt "hömppäblogien" lukemiseen. Kuten aiemmassa postauksessa sanoitkin, on HL onnistunut osumaan aiheisiin jotka aivan taatusti aiheuttavat joissakin naisissa kippuroivia puolustuskommentteja.
   Itseni olen aikuisiällä mieltänyt ei-radikaaliksi ihmisoikeusLotaksi, jota sieppoo epäreiluus mutta joka ei liity sukupuoleen.
   Mun mielestä Suomessa ollaan hienossa asemassa kun jokainen sukupuoleen katsomatta omaa samanlaiset edellytykset nk. menestyä. Kuka tahansa voi opiskella niin pitkälle kuin pää riittää. Jne. Öö, mihinköhän katosi se mitä vielä oli mielessä. Johonkin, en muista enää minne. :) Jatkan kommenttia jos kadonnut naisen euro on 80 senttiä löytää takaisin...

   Poista
  3. Ei-radikaali ihmisoikeusLotta kuulostaa hyvältä. Pitäydyn itse antifeministi-Nellana.

   Siitä kadonneesta ajatuksesta en tiedä, mutta naisen euro on 80 senttiä vain siksi, ettei nainen ymmärrä neuvotella itselleen sitä parempaa palkkaa. Joka tapauksessa tasa-arvossa ei ole kysymys toteutuneista lopputuloksista vaan siitä, että kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet. Ja sehän meillä kuitenkin toteutuu. :)

   Poista
 3. No mutta onpahan mahdottoman mielenkiintoinen tuo "miespuolisen tuksun" blogi! Luin vähän aikaa keskusteluja hoiva-ala/armeija/tasa-arvo enkä meinannut malttaa lopettaa... :O

  Minäkään en ole koskaan ollut feministi. Idiootteja löytyy molemmissa sukupuolissa ja -"turha meteli" voi monesti vain huonontaa tärkeän asian eteenpäin menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko myöntää, että viihdyin siellä itsekin oikein hyvin. Omien pölyttyneiden ajatusten ravisteleminen on joskus oikein mukavaa :o

   Mun on myös sanottava, että olen joskus ehkä tituleerannut itseäni feministiksi. Mutta sitä en myönnä, että olisin mistään asiasta nostanut sen suurempaa meteliä kuin se olisi ansainnut. ;)

   Poista
  2. "No mutta onpahan mahdottoman mielenkiintoinen tuo "miespuolisen tuksun" blogi! "

   Voisitko kertoa minulle, miten ihmeessä blogi liittyy tuksuun? En vaan mitenkään ymmärrä mitä tuksumaista tuosta blogista löytyy.

   Poista
  3. Minä voin vastata, kun nyt satuin paikalle ilmestymään.

   Se on Laasasen oma määritelmä itsestään siellä Usarin blogissa. Ei sitä vastausta täältä löydy. :)

   Poista
 4. Mielenkiintoista. Olen itse pohdiskellut sukupuolten toimimista erilaisissa järjestöissä, miksi naisille pitää olla omat "sivukonttorit"? Mielestäni on paljon tasa-arvoisempaa toimia yhdessä ja samassa järjestökentässa yhdenvertaisina. Esim. kokoomus-, keskusta- ja yrittäjänaiset. E.m. konklaaveissa naiset eriarvoistavat itseään omalla toiminnallaan.

  On tietenkin totta, että miehet ottavat vetovastuun aina, kun siihen annetaan vähänkään mahdollisuutta, mutta silti olen sitä mieltä että voimvarojen kohdentaminen yhteen organisaatioon kannattaa pitkällä tähtäimellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Mitä enemmän naiset meuhkaavat ja vetäytyvät omiin kuppikuntiinsa, sitä eriarvoisimmiksi he itsensä tekevät. Siinä ei oikeasti ole mitään järkeä, että ensin erottaudutaan ja sen jälkeen aletaan kovaan ääneen vaatimaan tasa-arvoa.

   Tietenkin miehet ottavat sen, mitä heille annetaan. Naistenkin pitäisi oppia tekemään niin. Ei kiukuttelemalla tasa-arvosta vaan toimimalla kykyjensä mukaan.

   Myös esimerkiksi sukupuolikiintiöt on aivan turhaa sanahelinää, jotka eivät oikeasti lisää tasa-arvoisuutta vähääkään. Päinvastoin, kun johonkin kiintiöillä säädeltyyn toimeen valitaan nainen, hän voi aina jäädä miettimään tuliko valituksi kiintiön vuoksi vai pätevyytensä vuoksi.

   Poista
 5. "Mutta väitän, että nykypäivänä ne naiset, jotka suurimpaan ääneen huutaa miesten ja naisten välisen tasa-arvon perään, ovat kuitenkin niitä, joilla oikeasti on vähiten annettavaa. Tasa-arvoisen naisen ei tarvitse pitää itsestään meteliä."

  Se, jos naisen kanssa voi keskustella mistä tahansa aiheesta ilman, että pohja alkaa pudota veneestä on kyllä aika harvinaista "herkkua" nyky-Suomessa. Tällaisia naisia on vähän, jonka takia miehilläkin on yksinäistä. Naisen edessä pitäisi esittää jotain mitä ei ole.

  Tasa-arvon perässä juoksevat naiset ovat yleensä pataluhia piikoja, jotka valvovat miehessä jokaista pihahdustakin ja uhkailevat avioerolla lastensa kuullen jonkun pikkuasian takia. Vaikka sitten huumorilla, niin ei noilla naisilla ole oikein naisen tehtävä hallinnassa.

  -deeby

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tasa-arvon perässä juoksevat naiset ovat yleensä pataluhia piikoja, jotka valvovat miehessä jokaista pihahdustakin ja uhkailevat avioerolla lastensa kuullen jonkun pikkuasian takia. Vaikka sitten huumorilla, niin ei noilla naisilla ole oikein naisen tehtävä hallinnassa."

   Tiivistit aika täsmällisesti sen, mihin perustan väitteeni siitä, että vaimot ovat ärsyttäviä. :D

   Lisäksi luulen, että itseensä ottaminen ja loukkaantuminen asiassa kuin asiassa on yleinen trendi riippumatta sukupuolesta. Enemmän sillä on tekemistä itsetunnon kanssa kuin sukupuolen. Siksi keskusteleminen aiheesta kuin aiheesta kenen tahansa kanssa vaatii hyvän suojauksen tai vetäytymisen kaikesta keskustelusta. ;)

   Poista
 6. "Lisäksi luulen, että itseensä ottaminen ja loukkaantuminen asiassa kuin asiassa on yleinen trendi riippumatta sukupuolesta."

  Onhan tuo. Näyttäisi kuitenkin siltä, että jokapäiväinen nihilismi pitkälti kumpuaa tavasta, jolla naisia lähestytään ja jolla heistä käydään kilpaa. Miehet on oppineet pienestä pitäenkaraisemaan itseään ja luopumaan yksityiskohtaisemmista seksuaalifantasioista saadakseen kodin jossa nainenkin viihtyy.

  Jos naisia voisi lähestyä vapaasti miehet eivät kieltäisi itseltänsä letkeämpää tapaa suhtautua asioihin.
  Itsetuntojuttuihin en usko. Mutta en toisaalta kohtalon pakottamaan alkoholismiinkaan.

  -deeby

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos naisia voisi lähestyä vapaasti miehet eivät kieltäisi itseltänsä letkeämpää tapaa suhtautua asioihin."

   Siinä se nyt on: ongelmanratkaisu kaikkiin pariutumisongelmiin. Heti kun löytyy letkeästi asioihin suhtautuva mies, olen valmis liittymään uudelleen kirkkoon ja avioitumaan kirkollisesti. Tai no, joku raja sentään. Voisin harkita vakavasti pariutumista yllä mainitussa tapauksessa. :D

   Koska todellisella luonteella ja tavalla suhtautua asioihin on tapana paljastua ennemmin tai myöhemmin, en ymmärrä miksi kukaan vaivautuu esittämään mitään muuta kuin todellisuudessa on? Varsinkaan jos tavoitteena on kestävä pariutuminen eikä pelkkä parittelu.

   Myönnän kuitenkin, että en ole paras pariutumisasiantuntija ja voin puhua vain omasta puolestani jopa lähestymisyritysten suhteen. Useimmat miesten käyttämät yleisimmät tavat eivät tehoa. On silti olemassa mahdollisuus, että suuri osa naisista todella vaatii mahdottomuuksia ja on ottanut mallin siihen lapsuuden prinsessasaduista.

   Poista
 7. "Siinä se nyt on: ongelmanratkaisu kaikkiin pariutumisongelmiin. Heti kun löytyy letkeästi asioihin suhtautuva mies, olen valmis liittymään uudelleen kirkkoon ja avioitumaan kirkollisesti. Tai no, joku raja sentään. Voisin harkita vakavasti pariutumista yllä mainitussa tapauksessa. :D"

  Niin. Yleensähän letkeys on este, eikä toisinpäin.
  Miehen kannattaa olla jossain määrin juro, dogmaattinen ja stereotypiahakuinenkin. Pieni avuttomuus siinä ohessa antaa naiselle lähes loputtoman mahdollisuuden kouluttaa miestä mieleisekseen.

  "Koska todellisella luonteella ja tavalla suhtautua asioihin on tapana paljastua ennemmin tai myöhemmin, en ymmärrä miksi kukaan vaivautuu esittämään mitään muuta kuin todellisuudessa on?"

  Kun tarpeeksi treenaa niin tulee hyväksi. Persoona
  muuntuu ja vanha edellinen "minä" unohtuu. Useimmat ihmiset eivät muista lapsuudesta kovin paljoa, koska ovat muovautuneet niin toisenlaisiksi. Jos lähtee näyttelemään toista, kuin millaiseksi on itsensä muokannut, tietysti sellaisen huomaa nopeastikin.

  "Myönnän kuitenkin, että en ole paras pariutumisasiantuntija ja voin puhua vain omasta puolestani jopa lähestymisyritysten suhteen. Useimmat miesten käyttämät yleisimmät tavat eivät tehoa. On silti olemassa mahdollisuus, että suuri osa naisista todella vaatii mahdottomuuksia ja on ottanut mallin siihen lapsuuden prinsessasaduista."

  Naisethan on monopolisoineet herkkyyden tunteet ja
  seksuaaliset alistumisfantasiat aika pitkälti itselleen. Miehen arvo laskee, ja yhä tärkeämpää on se, että mies osaa kattolampun vaihtamisen lisäksi vaihtaa myös koko lampun ja vetää sähköjohdon lamppuun.


  -deeby

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Niin. Yleensähän letkeys on este, eikä toisinpäin."

   Totta. Siksi yritän korostaa, etten ole mikään pariutumisasiantuntija. Tasa-arvon nimissä haluan miehen, joka osaa toimia erilaisissa tilanteissa kouluttamatta.

   "Kun tarpeeksi treenaa niin tulee hyväksi. Persoona
   muuntuu ja vanha edellinen "minä" unohtuu."

   Osaanko enää vastatakaan mitään muuta kuin totta? Vastaan silti: niin totta! Jonkinlainen aikuisuus olisi hyvä piirre miehessä. Siksi en välitä millainen hän oli lapsena.

   "Miehen arvo laskee, ja yhä tärkeämpää on se, että mies osaa kattolampun vaihtamisen lisäksi vaihtaa myös koko lampun ja vetää sähköjohdon lamppuun."

   Vielä kerran totta. Oletan, että mies pystyy ja osaa tehdä samat asiat kuin minäkin naisena. Se on sitä tasa-arvoisuutta.

   Poista
 8. "vastustan vahvasti ajatusta siitä, että kaikki ihmiset todella etsivät tietoisesti koko ajan sopivaa kumppania."

  Mutta noinhan ei ainakaan parisuhteiden Laasasen markkina-arvoteoria väitä.


  " Ainakaan naisten ei tarvitse enää mennä naimisiin ja kelpuuttaa rinnalleen ketä tahansa pystyäkseen elättämään itsensä."

  Mutta tämä faktahan nimenomaan on linjassa pariutumisteorioiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mutta noinhan ei ainakaan parisuhteiden Laasasen markkina-arvoteoria väitä" ja
   "Mutta tämä faktahan nimenomaan on linjassa pariutumisteorioiden kanssa."

   Niin, Laasasella on omat bloginsa ja omat ajatuksensa. Minulla omani. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...