perjantai 23. maaliskuuta 2012

N niin kuin naiivi

Älä ole naiivi!
Kun ihminen on naiivi, hän on yleisen käsityksen mukaan lapsellisesti käyttäytyvä tai ajatteleva varsinkin silloin, kun sana liitetään aikuisen toimintaan. Naiivius on sinisilmäisyyttä ja hyväuskoisuutta. Sanaan on ladattu niin paljon negatiivisia merkityksiä, etteivät ihmiset halua kuulla olevansa naiiveja eikä etenkään kieltolausetta älä ole naiivi- sehän tarkoittaa vähintään kasvojen menettämistä. Jos halutaan luoda positiivinen kuva vilpittömyydestä ja välittömyydestä, ei ainakaan kannata käyttää sanaa naiivi.

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista
Ihmiset ei missään tilanteessa halua antaa huonoa vaikutelmaa itsestään. Varsinkin, kun ollaan tutustumassa johonkuhun uuteen ihmiseen halutaan antaa täysin särötön kuva itsestä. Jokainen on lähes pyhimys hetken aikaa ja sitäpaitsi rikkain, ahkerin, kaunein/komein, fiksuin, huomaavaisin, hyväntahtoisin, parhaimmasta suvusta jne. Ei paljon nappaa, koska olisi naiivia luulla, että sellaista itse täydellisyyttä olisi olemassakaan. Silti mä olen naiivi ja ylpeä siitä. Vaikka niskaan on kaadettu saavillinen sontaa (koska itse valitsin jonkin tavan elää ja olla) aina silloin tällöin, mä haluan luottaa ihmisten pyrkimykseen hyvään ja käyttäytyä itse välittömän luottavaisesti ja vilpittömästi. Eihän se nyt voi koko maailman vika olla, jos yksi kohteli kaltoin.

Mitä ihmisetkin ajattelee
Ihmisten ongelma on myös se, että mietitään ihan liikaa sitä, mitä muut ajattelee. Pahinta olisi, jos muut pitäisivät jotenkin vajaana ja naiivina. Jos vahingossa luottaisi toisiin ihmisiin, niin olisihan se nyt naiivia. Maailma on opettanut, että vain itseensä kannattaa luottaa. Toisia pitää epäillä ja arvostella suureen ääneen, ettei kukaan vaan luule, että olen naiivi.Mä halusin niinku sanoa, että2 kommenttia:

 1. Mahtava puheenvuoro naiiviuden puolesta. Kiitos. Minä(kin) olen naiivi, ja todella ylpeä siitä!!!

  Hyvää viikonloppua Sinulle Neo! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että on muitakin, jotka avoimesti myöntää olevansa naiiveja.

  Kun sanon olevani naiivi, niin tarkoitan nimenomaan välittömyyttä ja vilpittömyyttä. En hyväuskoisuutta.

  Hyvää viikonloppua myös Sinulle Muuttolintu! :)

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...