perjantai 31. elokuuta 2012

V niin kuin valintaperuste

Jos olisit menossa sokkotreffeille, mutta et saisi tietää hänestä mitään muuta kuin ammatin, niin mikä olisi mielestäsi kiinnostavin ammatti. Sanokaa myös perusteluja, mikä on kyseisessä ammatissa hyvää ja huonoa. Seksikkäin ammatti esille. (Suomi24)

Valinnanvapautta oli ikävästi rajoitettu, mutta vaihtoehdot olivat seuraavat:

1. Poliisi
2. Investointipankkiiri
3. Fyysikko (Tutkijatohtorina yliopistolla)
4. Lentäjä
5. Diplomi-insinööri
6. Sähkömies
7. Palomies
8. Lääkäri

Olen itseasiassa niin tylsä, että en lähtisi sokkotreffeille laisinkaan enkä varsinkaan pelkkään ammattitietoon nojaten. Elämä on opettanut, että jos pidän diplomi-insinöörejä tylsinä ja kuivina tyyppeinä, niin seuraavana hetkenä kivoja ja hauskoja dippainssejä marssii jonossa elämääni. Samalla tavalla annetuista vastauksista oli nähtävissä, miten stereotyyppisesti ammatit luokitellaan. Jos olet investointipankkiiri, niin taloutesi on luultavasti kunnossa, mutta arvomaailmasi niin kova, että kukaan ei voi tulla 10 metriä lähemmäs sinua. Jos taas olet lääkäri, olet sosiaalinen, ihmisläheinen ja omaat pehmeät arvot. Mun mielestä on aika käheetä, jos on ammatti. Enkä todellakaan usko, että ammatin perusteella voi määritellä ne arvot, joita toinen edustaa yksityiselämässään.

Mutta koska Suomi24 oli muotoillut kysymyksen tarkoittamaan seksikkäintä ammattia, niin vaihtoehtoisista ammateista valitsen ehdottomasti palomiehen. En vain lähtisi hänen kanssaan välttämättä treffeille, koska valinta perustuisi ulkokuoreltaan seksikkään palomiehen (Oulu Fire Fighters ry - kuvagalleria) stereotypiaan.

Riittäisikö tieto sokkotreffikaverin ammatista sinulle? Vai viettäisitkö mieluummin lopun elämääsi yksin kuin menisit tuntemattoman fyysikon kanssa treffeille?


12 kommenttia:

 1. Jaa-a. Jos pelkän ammatin perusteella pitäisi valita, niin kyllä mäkin sen palomiehen kanssa lähtisin, koska niillä on pitkät letkut. Mutta todennäköisesti en lähtisi sokkotreffeille. Ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Köh* No just sen letkun takia mäkin palomiehen valitsisin. ;D

   Poista
 2. DI olisi tuttu ja turvallinen valinta. Sitäpaitsi ne eivät ole tylsiä - ihan oikeasti, uskokaa ihan huviksenne. Tunnen melkeinpä sielujen sympatiaa heitä kohtaan. Johtuneeko siitä, että suvussani on melko monta insinöörismiestä ja -naista, ja lisää tulee, kunhan ehtivät opiskelemaan. :)

  Oikeasti kuitenkin valintaani vaikuttaa miehen älykkyys, luonteenlaatu ja tietenkin se, syntyykö minkäänlaista kipinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, uskon. Se vaatii vain hiukan erilaista suhtautumista itseltä, että ujosta DI:stä saa kaivettua esiin sen humoristisen puolen. ;)

   Ja oikeasti noita (äly, luonne, kipinä) ei voi tietää ammatin perusteella.

   Poista
 3. Olen niin avoin ihmisille, että en ihan varmasti voisi sanoa, kenen kanssa lähtisin ihan ykkösenä, mutta sen voin sanoa, kuka jäisi viimeiselle sijalle - Fyysikko, sorkke, mut näen tutkijat jotenkin ihan täysin epäseksikkäinä ja vain sille omalle asialleen omistautuneina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poissulkeva menetelmä on aina omiaan, kun ei tiedä kuinka valitsisi. En tunne fyysikoita, mutta muita tutkijoita kyllä. Heitä ei haittaa puhua siitä omasta jutustaan kysyttäessä, mutta ei se mikään uskonto ole ollut, jota on tuputettu joka väliin. Mutten suostu järjestämään ammatteja edes huonommuusjärjestykseen. ;D

   Poista
 4. En minäkään pelkkään ammattiin perustuen lähtisi treffeille, saati sokkosellaisille.
  Investointipankkiirin kanssa en ainakaan, syynä monta, lähinnä opiskelukavereitten mielenlaatuja nähneenä. Ovatkohan suomi24:n tyypit ihan tosissaan, ehkä, mutta tuntuu kummalliselta.

  En valitsisi edes poliisia vaikka pidättämisen ja pamputtamisen jalon taidon ammattikunta osaaakin mainiosti. :D :D Perjantai...dippaadai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisi olisikin ollut seksikkyyden perusteella vahvana kakkosena pidättämisen ja pamputtamisen takia. Muttei sekään oikeasti treffeille asti kantaisi. :D

   Poista
  2. Ehkä mun pitää kuitenkin lukita se poliisi.
   On se silti ihan nastaa+sensuroidut adjektiivit katseltavaa kun aamupalapöydässä istuu miekkaleijonapaitainen hempsu, vaikka ammatti muiden joukossa missä muutkin.

   Poista
  3. Lukitaan sulle se poliisi kerta aamupalapöydässä sokkotreffailette usein.

   Poista
 5. Palomies olisi turvallinen ja hyvä valinta, noin kuin kärjistäen. Sille alalla hakeutuu ihmisisä joilla on sielua ja sydäntä- myös ulkopuolella ammatin.
  Näin näen tuon mielessäni.
  Puhumattakaan siitä,että he pitävät itsestään huolta, fyysisesti ja henkisesti- joten turvallisuus kun vaanlisääntyy.

  Fyysikko olisi kai viimeinen miunkin listassani, sillä tod.näköisesti hänen seurassaan tuntisin itseni ihan tuhannen juutapääksi.
  Diplomi-inssi voi olla kiva ja mukava, mutta js mietin, mitä yhteistä meillä voisi olla, noin kuin jos mietimme ihan työstä popuhumista, niinvoi olla, että maailmamme vaan kulkevat eri kiertoradalla.
  Voisin helposti tavata poliisinkin, vaikka pelotellaankin usein,että he ovat kylmiä,kyynisiä.

  Sokkotreffit itsessään ovat kuitenkin kauhistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on. Olen mä itsekin ammateista jonkinlaisia stereotypioita luonut. Muttei sotketa niitä treffailuihin. Ainakaan paljoa.

   Poliisi
   Kaikki hyvät on jo varattuja.

   Investointipankkiiri
   Hurjan kivoja ja puheliaita kavereita oli ne mistä päin maailmaa tahansa. Ulkoiselta olemukseltaan siistejä ja katseenkestäviä. Osaavat käyttäytyä julkisilla paikoilla.

   Fyysikko
   Sanotaan, että kaikkea täytyy maistaa ainakin kerran. Kuuluisikohan fyysikko heihin?

   Lentäjä
   Ei omakohtaista kokemusta, mutta vierestä seuranneena, niitä harvoin näkee kotona, jos on sellaisen valinnut treffikumppaniksi ja myöhemmin kotikumppaniksi.

   Diplomi-insinööri
   Heistä tulisi varmasti hyviä koomikkoja. Vakavalla naamalla saattavat sanoa jotain hyvinkin vitsikästä ja omasta asemasta johtuen ei aina tiedä pitääkö hymy tunkea johonkin mistä se ei näy vai saako avoimesti nauraa. Olen testaillut avointa naurua viime aikoina, eikä yksikään ole hyökännyt silmille. Ne on siis ihan okei porukkaa.

   Sähkömies
   Muistan vain yhden sähkärin. Hän näytti Bruce Willisiltä. Näyttääkö kaikki sähkärit Brucelta? Se ei olisi huono meriitti.

   Palomies
   Olen tapaillut palomies-sairaankuljettajaa. Aivan mielettömän vahva sosiaalinen omatunto oli ainakin tällä kyseisellä yksilöllä. Sosiaalinen omatunto on hyvä, kun sen siirtää yksityiselämään, se on hiukan huonompi juttu. Paitsi jos tykkää siitä, ettei toinen koskaan sano mitään varmaa, ettei vaan loukkaisi.

   Lääkäri
   Näistä ei enää voi mennä takuuseen, että onko kyse oikeasta vai valelääkäristä. Haku JulkiTerhikistä ainakin kannattaa tehdä.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...