keskiviikko 8. elokuuta 2012

A niin kuin apua

Miehet hajaantukaa! Täällä ei ole teille mitään. Tai saattehan te jäädäkin, mutta en usko, että teillä on mitään annettavaa mulle tässä aiheessa.

Naiset puolestaan jääkää ja kertokaahan mielipiteitä. Juuri sinun mielipiteesihän voi auttaa tekemään oikean päätöksen.

Olin varaamassa aikaa gynelle, mutten sitten voinutkaan. Ongelmaksi muodostui kyseisten lääkäri-ihmisten etunimi. Voiko mennä gynelle, jonka etunimi on Toivo, Kimmo tai Eero? Okei, ei se etunimi ole ongelma vaan se, että nimi viittaa vääränlaiseen elimeen jalkovälissä. Luultavasti muilla on samankaltaisia ongelmia kuin mulla, koska Riitoille, Merjoille tai Leenoille voi varata ajan vasta parin kolmen viikon päähän. Ei taida olla tarpeen sanoa, että en ole koskaan käynyt miesgynellä enkä oikein usko, että haluaisin nytkään tehdä niin. Mutta jos joku teistä on käynyt, niin jääkö siitä pahatkin psyykkiset traumat? Tai jos et ole käynyt, niin riittää kun vakuutat mut siitä, että on ihan tervettä olla sukupuolirasisti tässä asiassa.

Eihän tässä mikään kiire sillai ole, kunhan nyt vaan pääsisi heti. Tai sittenkin vasta kun lenssusta on parannuttu. Mutta se on aivan varmasti jo ensi viikolla.


31 kommenttia:

 1. Ei ole jäänyt traumoja mulle ainakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se voi olla mahdollista? Musta tuntuu, ainakin vielä, että mulle voisi jäädä ja se vaatisi pitkäaikaista terapiaa ;D

   Poista
 2. Mulla on kokemusta herrapuolisista gyneista. Gyneneitsyys meni miehelle 15-vuotiaana. Järkyttävän hyvännäköinen ja lisäksi aivan mielettömän ihana ! Sitten oli yksi vanhempi herrasmies, kun mulla oli pientä ongelmaa (ei mitään sellasta !) ja hienotunteisempi ei olisi voinut olla. Kolmaskin oli aivan omaa luokkaansa helline käsineen, joten voin lämpimästi suositella miesgyneä kaikille !

  Ei minkäänlaisia traumoja ! Ja jos nykyinen gyne häipyy pois maisemista, niin valitsen taas miehen. Aivan varmasti. Toi kolmas mies tekee vielä hommiakin, joten sille meen, jos pakko on vaihtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha, järkyttävän hyvännäköinen ja mielettömän ihana EI SAA olla! Eieieieieieieieiei!

   Hellät kädet olis tietenkin plussaa. Vanhempi herrasmies saattaisi olla hyvä vaihtoehto. Voisikohan nimestä Toivo päätellä, että hän on riittävän vanha herrasmies, jolle uskaltaa avautua. Hmmm.

   Poista
  2. Tää Hra Hellät Kädet on nimeltään Ervo Vesterinen. Nykyään jo kunnioitettavassa iässä, joten ei ole ainakaan liian nuori sulle. ;)

   Poista
  3. Höh, pitäs kurvata Bulevardille saakka. Vaikka hyvän gynen vuoksi vois ihan hyvin vaihtaa jopa kaupunkia. :)

   Poista
 3. Minä taas mielluummin menen miehen pakeille, sillä se vaan on jotenkin luontevampaa. Kerran jouduin naisen luona käymään ja se taas otti koville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sitä voi ajatella noinkin päin. Mutta jos sä kohtasit pelkosi, niin ehkä mun pitäisi myös.

   Poista
 4. Mulla on yksi tuttava, joka ei edes suostu menemään naispuoliselle gynelle. Sen tarkempaa kokemusta mulla ei henkkoht ole, koska itse käyn mieluummin naisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukupuolirasismi on sittenkin normaalia, vaikka ei ehkä tervettä. :)

   Poista
 5. Eipä ole ollut juurikaan eroa mies- tai naisgynellä. Eiköhän ne ole ammattilaisia suurin piirtein kaikki. Paitsi valegynet ja kaiken maailman Jormat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just se järkisyy, jota olen yrittänyt itselleni tolkuttaa, mutten vielä ainakaan onnistunut rökittämään pelkoani. Mun kohdalle sattuu kuitenkin joku valegyne tai Jorma ;D

   Poista
 6. Jos sinulla on jokin kiireellinen asia gynelle, kannattaa tehdä poikkeus säännöistä.

  Kävin kerran miesgynellä joskus nuoruudessani (= opiskelijana) ja se yksi kerta riitti. Se keskeytti minut jatkuvasti (no, siis mielestäni liian monta kertaa) ja vaati minua kertomaan asiani lyhyesti. Jotakin muutakin kai jäi hampaankoloon siitä käynnistä, sillä siitä lähtien menin mieluummin naispuoliselle yleislääkärille (YTHS). Myöhemminkin olen valinnut gyneni juuri samoilla periaatteilla kuin sinäkin, etunimen mukaan. Minusta on luontevampaa avautua naiselle kuin miehelle. *köh* Ihan kummassakin merkityksessä ;)

  Hammaslääkäri, gyne ja kampaaja, ne ovat kolme naisen tärkeintä ammattihenkilöä, joita ei niin vain vaihdeta, kun on kerran hyväksi havainnut.

  Juolahtikin jälleen mieleeni, että pitäisi käydä. Pitäisi luoda toimiva asiakassuhde johonkuhun gyneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireellisyys on pelkästään omaa kärsimättömyyttäni. Kun muistan, että joku asia pitäisi hoitaa, niin se pitäisi olla tehty jo eilen. Tai mielellään jo viikko sitten. :D

   Etunimi on merkittävä just luontevuuden takia. Mutta mistä mä oikeasti tiedän, vaikka tykkäisin avautua miehellekin, kun ei ole kokemusta siitä lajista. ;)

   Hammaslääkärin tai kampaajan suhteen en ole niin tarkka, mutta kinttujen aukomisen koen aika paljon henkilökohtaisempana.

   Nämä on kyllä niitä sellaisia käyntejä, jotka niin mielellään jättäisi kokonaan välistä.

   Poista
 7. Nolliksen blogista tänne kurvasin :)

  Itse olen aina suosinut naisgynejä, mutta muutama vuosi sitten 'jouduin' Kättärillä miesgynelle ja kyllä hän oli aivan ihana, helläkätinen ja rauhallinen. Naisgynet ovat aika ..hmm.. ehkä kuten naishammaslääkäritkin, niin 'tehokas' voisi olla kuvaava adjektiivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, tajusin äsken, että yhtään naisgyneä en olisi voinut koskaan jälkeenpäin kehua helläkätiseksi ja rauhalliseksi. Tehokkuus kuvaa heitä oikein hyvin. Tai kliinisyys. Mutta ainakin sieltä pääsee nopeasti pois, milloin mikäkin suu hellänä. :D

   Poista
 8. Nolliksen blogista myös tänne löysin :)

  Juuri toissa päivänä ensimmäisen miesgynen vastaanotolla käytäni, voin sanoa, että ei se niin kaameeta ollu kun aluks kuvittelin. Oli hellempi ku moni naisgyne.

  Oli suht vanha gubbe, mut asiallinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika sentään. Pitääkö se hellyys nyt sitten oikeasti itse kokea, kerta kaikki sen kokeneet lähes vannovat hellyyden nimeen. :)

   Joku tässä nyt vieläkin hankaa vastaan. Pitäisi vaan voittaa pelkonsa.

   Poista
 9. Joo, kaikki sanoo, että miehet on hellävaraisempia (totta kai, kun ei niillä itsellään ole noita osia). Toisaalta olen kyllä itse sitä mieltä, kuten Rachelkin sanoi Frendeissä: "No uterus, no opinion". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rachel on aika fiksu. ;D

   Toisaalta yksi ystävistäni kieltäytyy menemästä naisgynelle, koska on aivan varma, että se vertailee kuitenkin paikkoja omiinsa...

   Poista
 10. Mulla on kokemusta kahden synnytyksen aikaan kahdesta eri miesgynestä (plus mieskätilöstä!!) ja normivuosihuolloissa olen tullut käyneeksi myös miesgynellä edellisessä kotipaikassani. Ei ongelmia, ei traumoja, vain sitä samaa perustympeää hommaa kuten gynellä käyminen aina. Tajusin vasta muita kommentteja lukiessani, että näistä em.herroista kaikkein ammattimaisin ja osaavin oli juurikin Jorma:-D :-D
  Kaikki kyllä jo kypsään ikään ehtineitä herrasmiehiä;) Että rohkeasti vain tulta päin..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää poistaa myös Jorma erityisesti pelättyjen listalta. :D

   Se mua nyt kuitenkin hiukan kaivelee, että kaikista naisgyneistä löytyy valokuva, mutta miehistä ei juuri kenestäkään. Tai ei ainakaan niistä, joilla olisi aikaa lähiaikoina. Niillä on pakko olla joku synkkä salaisuus, koska eivät uskalla olla julkigynejä. ;D

   Poista
 11. Olen ollut niin miehillä kuin naisillakin, nuorilla ja vanhoilla. Ei traumaa, ainakaan henkilön sukupuoleen millään tavoin liittyvää.

  Nuorempana tuntui, etten olisi oikein halunnut miesgynekologille, ja ehkä nytkin ottaisin naisgynekologin ensisijaisesti, mutta lopulta asian määrittelee sen, että ajan saa haluamaansa aikaan, ja jos vielä on valikoimaa, niin henkilön kuvaus lääkäriaseman sivuilla. Täällä niistä on valokuviakin useimmiten! :D

  Viimeksi kävin miehellä, eikä ole kyllä mitään ikävää sanottavaa. Hyvillä mielin lähdin, asiat tuli hoidettua oikein mukavasti ja asiallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin listauksia lääkäriasemien gyneistä katsellessa, että olen hiukan ikärasistikin gynen suhteen molempien sukupuolien kohdalla. Mitä sellainen nuori tyttö nyt mistään tietää? Tai sitten se kuitenkin luulee tietävänsä kaikesta kaiken eikä kuuntele yhtään. ;D

   Alan kummastella, että miten olenkin saanut yksinkertaisesta asiasta näin mahdottoman ison "ongelman" itselleni. Tosin on lohduttavaa kuulla, että kumpikin sukupuoli kuitenkin hoitaa työnsä ja vieläpä asiallisesti.

   Poista
 12. Niin kauan kuin saa valita, mulle tilauksessa vanhempi nainen. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän minäkin olen tullut. Mutta yritän vain edelleen sinnitellä tiukassa olevsta ajatusmallista pois. :)

   Poista
 13. Kyllä toi Vaimo miesgynellä on 'aina' käynny ja ihan täyspäisenä selvinny, ainaki tähä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin väärässä, kun ajoin miehiä pois vedoten siihen, ettei teistä kuitenkaan ole apua. Miehet pystyy antamaan näkökulmaa sivusta seuranneena ja todistamaan, että vaimo ei ole tarvinnut terapiaa käynnin jälkeen. :)

   Poista
  2. U S K O M A T O N T A !!
   Nainen joka uskaltaa julkisesti myöntää olleensa väärässä, enpä oo ennen moista muistaakseni kokenu.
   Lippiksen nosto siitä!

   Poista
  3. Kiitoksia.

   Musta on vaan niin hirvittävän noloa vängätä vielä siinäkin vaiheessa, kun tajuan olleeni väärässä.

   Poista
 14. Kiitokset kaikille! Löysin itsestäni rohkeuden varata ajan Kimmolle. Parin tunnin päästä se on jo ohi. Seuraavaksi ehkä kyselen hyviä terapeutteja. :D

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...