sunnuntai 3. helmikuuta 2013

L niin kuin liekki

Joskus pelkkä liekki ei riitä, vaan siitä syntyy valtava roihu. Katkeruuden palo, jota ei saada hallintaan edes vuoden kuluttua.

Hei,

olen saanut tietää sinun ja mieheni suhteesta. Toivon sen olleen kahden perheen rikkomisen arvoista. Saatat ihmetellä, mitä tarkoitan kahdella perheellä? Jos vilkaiset ketkä muut viestini vastaanottavat, se selviää sinulle kyllä. Vastaanottajina ovat itsesi lisäksi sekä miehesi että molemmat lapsesi.

Haluaisin sinun katsovan peilin edessä syvälle silmiisi. Miltä tuntuu olla pettäjä? Miltä tuntuu olla nainen, joka rikkoo perheitä? Oletko mielestäsi hyvä äiti ja vaimo? Jos voisit valita nyt uudelleen, valitsisitko juuri minun mieheni? Miehen, jolla on - tarkoitan oli - vittumainen eukko ja pienet lapset.

Toivotan sinulle onnea matkaan, kun miehesi ja teini-ikäiset lapsesi tulevat tänä iltana kotiin. He ovat varmasti onnellisia saatuaan minulta näin mukavan viestin. He kunnioittavat sinua varmasti todella paljon saatuaan viestini.

Vielä yksi juttu. Vietin tänään mukavan lounastauon miehesi kanssa. Järjestin itseni vahingossa samaan pöytään hänen kanssaan työpaikan ravintolassa. Todella mukava mies sinulla. Voisin jopa harkita pientä leikkiä miehesi kanssa. Leikkiä, jossa ei ole mitään tunteita, ei rakkautta - vain hetki aivotonta hauskanpitoa. Emmehän haluaisi satuttaa ketään ja uskoisimme vakaasti, että kukaan ei koskaan saa tietää. Suhde olisi samanlainen kuin sinulla ja miehelläni, koska sellainen suhteenne mieheni mukaan oli hänen rukoillessaan anteeksiantoa ja vannoessaan ikuista rakkautta minulle.

Hyvää jatkoa ja mukavaa loppuelämää.

Ystävällisin terveisin,

Toivoisin, että viestin kirjoittanut elämässään onnellinen nainen pääsisi eroon katkeruuden ja vihan liekistä. Että liekki sammuisi edes kädenlämpöiseksi. Sen on täytynyt olla todella polttava, koska on katsonut hyväksyttäväksi sotkea aikuisten keittämään soppaan myös toisen naisen lapset. Ei, en hyväksy.

***
Kirjoitus on osa Tarina päivässä -haasteen antamia päivittäisiä aiheita. Haasteen ajatuksena on antaa päivittäin sana tai lause, jonka ympärille halukkaat voivat sitoa oman tarinansa. Osallistua saa kuka tahansa, joka lupaa, ettei ota haasteeseen osallistumisesta päänsärkyä tai hanki sen vuoksi vatsahaavaa. Osallistumisen pitää olla ennen kaikkea mielekästä, hauskaa ja vapaaehtoista. Tutustu ajatukseen tarkemmin linkin takaa.

19 kommenttia:

 1. Ehkäpä tämän petetyn naisen eteenpäin ajavana voimana on nykyään (tai edelleen) kosto ja uhrina itsensä näkeminen, ja nainen ei vaan pääse yli tapahtuneesta ja pysty jatkamaan elämäänsä. En kuitenkaan sano, että eteenpäin menemisen pitäisi olla helppoa. Epäilemättä äkillinen ja yllättävä ero voi aiheuttaa (lieviä) mielenterveyden ongelmia, mutta kuvittelisin, että niitä voisi olla parempi selvitella vaikkapa psykologin kanssa sen sijaan, että käyttää energiansa asian vatvomiseen omassa päässään ja keskustelupalstoilla. Luulisin, että tilanne ei siitä parane. Ja lasten sotkeminen asiaan ei todellakaan ole aikuismaista käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin harmillista, mutta se tuntuu olevan edelleen hänen eteenpäin ajava voimansa. Siis jos pitää vielä vuosi kaiken jälkeen julkaista viestinsä toiselle naiselle keskustelupalstalla. Ehkäpä se ei tuottanutkaan hänen toivomaa tulosta, vaan se toinen perhe pysyi koossa ja selvittivät ongelmansa. Mene ja tiedä.

   Helppoa se ei ole. Olen myös tutustunut yllättävän kriisin aiheuttamaan hetkelliseen päänviiraukseen omalla kohdallani. Mutta edes silloin ei tullut mieleen, että haluaisin sotkea täysin ulkopuolisia omaan henkiseen helvettiini. Kyllä se pitää aikuisten kesken pystyä selvittämään, vaikka ylilyönnit olisivatkin ymmärrettävistä syistä mahdollisia.

   Poista
 2. Olipas kirje! Huh...ihan oikein heikotti. Minusta oli aika järkyttävää se, kuinka syyllisiä oli vain yksi!!! Se, että miten se nainen vaan pettää ja vie sen toisen miehen???? Miehestä tehdään täysin ressukka, syytön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tietenkin syyllisiä on vain yksi, kerta kirjoittajan mukaanhan heillä oli kaikki hyvin, kunnes tämä käärme hiipi heidän paratiisiinsa. Haukkasi kiellettyä omenaa, jolla ei ollut lainkaan omaa tahtoa estää niin tapahtumasta. Puistattaa ja käy sääliksi yhtä aikaa. Loppujen lopuksihan sillä ei ole väliä kuka on syyllinen ja kuka syytön. Joskus olisi hyvä sen sijaan nähdä oma ja lastensa etu.

   Poista
 3. Äh, onpa vastenmielistä - vetää nyt lapsetkin mukaan aikuisten välisiin juttuihin. Outoa on myös, että nainen syyttää sitä toista naista miehensä viemisestä. Käsittääkseni pahimmaltakin lapaselta löytyy omaa tahtoa niin paljon, että osaa päättää omasta elämästään.

  Ei muuten haittaisi, että myös tämä linkittämäsi laulu pyyhkäistäisiin maailmakartalta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ellei kyseessä ole raiskaus, niin näissä jutuissa on aina kaksi osapuolta. Tosin tiedän, että vie aikaa ennen kuin "omansa" pystyy näkemään yhtä syyllisenä. Tietynlainen kieltäminen on ihan normaali reaktio ennen kuin on valmis käsittelemään tapahtunutta rationaalisesti. Minua kauhistuttaa yhä se, että tapahtuneesta on jo vuosi. Onkohan hän ollut sinä aikana hyvä äiti lapsilleen?

   Ei minuakaan. Kun hain sen tuohon, niin se on soinut korvamatona koko päivän sekä mulla itselläni että tytsyllä. Aargh. Tosin täytyy myöntää, että sanoituksellisesti se on värisyttävä ja ehkä siitä syystä myös niin vastenmielinen.

   Poista
 4. No huh huh.
  Ja näköjään keskustelu tuon aloituksen alla on hetkittäin yhtä villiä. Aikuiset ihmiset...

  Jännä ominaisuus naisissa, että se toinen nainen on aina enemmän syyllinen kuin oma mies. Nainen on viettelijä ja mies vietävissä oleva tossukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä. Mitä sitä voi keskustelupalstalta muuta odottaakaan... Joskus tuntuu, että anonymiteetti vie hurjan monelta myös aikuisuuden. Tosin luultavasti jokainen kommentti silti viestii kirjoittajansa oikeastakin asennoitumisesta asioihin.

   Sellainen ominaisuus naisissa on tunnistettavissa. Toisaalta jos tietäisin jonkun olevan millään muotoa varattu, niin en alkaisi hänen kanssaan mihinkään. Siksi siis olisin innolla osoittelemassa sitä naista tuplasyylliseksi, kerta oli itse perheellinen ja tiesi toisellakin olevan perheen. Tunteilleen ei ehkä voi mitään, mutta omalle käyttäytymiselleen kyllä voi.

   Huonon miehen ovat valinneet, jos siltä puuttuu sanavarastosta kokonaan se kaksikirjaiminen sana ja oma tahto.

   Poista
  2. Mulla ei ole ollenkaan noin korkea moraali kuin sulla. Lähinnä olen sitä mieltä, että jokainen pitäköön oman kotipesänsä puhtaana. Siis ettei se ole sen vapaan ihmisen ongelma, jos leikkikaveri pettää. Olen sillä tavalla kevytkenkäinen. Myöskin yksiavioisuuden suhteen olen vähän epävarma siitä, onko se edes ihmisille luonnollinen olotila, mutta se on sitten taas eri tarina. Sehän on vaan seksiä, ei ne vehkeet siitä kulu, vaikka niitä käyttää (vastuullisesti toki)...

   Omakohtaisesti taas tilanne voisi olla täysin eri, eli olen kaksinaismoralistikin vielä kaiken lisäksi. Tässä jutun tapauksessahan molemmat olivat toki perheellisiä, joten kumpikaan ei pitänyt omaa kotipesäänsä puhtaana. Molemmat yhtä syyllisiä.

   Poista
  3. Teoriassa niin, käytännössä niin ja näin.

   Olen huomannut itsekin, että musta on tullut niuhottava, tiukkanutturainen (eiku Dallas-tukkainen) moralisti. Paitsi ettei ole. Ne korkean moraalin säännöt koskettaa vain mua itseäni. Muut tehkööt omat ratkaisunsa, joiden avulla pysyä sovussa itsensä kanssa. Omaa hyvinvointianihan mä ajattelen. Paitsi jos se muu on mies, joka on jostain käsittämättömästä syystä luvannut nimenomaan mulle vaikkapa alttarilla mm. olla uskollinen ja mitä muuta siellä nyt on ollut tapana lupailla. Oikeastaan sitä koskettaa samat säännöt jo siinä vaiheessa, kun viettää enemmän aikaa saman katon alla kuin omansa. Oppimistapana olen käyttänyt yritys-erehdys-metodia löytääkseni sen oman tapani olla käymättä hirvittäviä sisäisiä oikeudenkäyntejä itseni kanssa. Tämä tuntuu nyt toimivalta mulle.

   Mitä se yksiavioisuus sitten on? Musta tuntuu, että mulle se on luonnollinen olotila. Ei ole mitään hinkua käyttää vehkeitä jonkun kanssa, jota kohtaan mulla ei ole tunteita. Mulle ei siis oikeastaan ole olemassa sellaista käsitettä kuin pelkkä seksi. Ei viitsi edes vaivautua, kun se ei edes tunnu miltään. Ei seksiä vain seksin vuoksi mulle, kiitos.

   Poista
 5. Lapsia ei pidä rasittaa aikuisten asioilla.

  Miehellä kyllä oli oikeus saada tietää. Saapa sitten valita haluaako olla mukana kuviossa vai heittääkö heipat.

  VastaaPoista
 6. Se on kerrasta poikki, kiitos ja kuulemiin. En petä enkä hyväksy pettämistä- se on asia josta ei neuvotella millään tasolla. En ole katkera vaikka elämäni aikana minua on petetty kerran (niin että sain tietää pettämisestä), eukosta tuli meikäläiselle ns. "dead people" - henkilö jota ei koskaan edes ollut olemassa. Asiaa jos jää vatvomaan niin sitä saa vatvoa elämänsä loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä meillä olikin puhetta jo jossain toisessa yhteydessä. Mutta siis ns. "dead people" on kuitenkin parempi kuin kostaa koko maailmalle. Jotkut silti vaativat pidemmän suruajan, mutta huolettaa tosiaan, että kirjoittaja ei ole päässyt vielä vuodenkaan päästä tuon pidemmälle. Monesti auttaisi pelkästään se, jos asianosaiset jollain tavalla osoittaisivat kuulleensa naisen hädän. Nythän hän kai etsii yhä edelleen ymmärrystä ja hyväksyntää omalle teolleen.

   Ja tuo on juurikin se syy, miksi itselleni oli kovin tärkeää aikanaan olla se moraalinen voittaja. Olin varma, että tavalla tai toisella kostamalla satuttaisin vain itseäni lisää.

   Poista
  2. Se on totta, kosto lisää vain loppujen lopuksi sitä tuskaa.

   Poista
 7. Huikee ja kiero. Ei voi muuta kuin todeta, miten alhainen temppu pettäminen on. Ihmisellä on vain yksi elämä elettävänä, sen ei soisi menevän noin matalalle tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettäminen on toki alhainen temppu, mutta petetyksi tulemisestakin jää henkiin, ellei jää kierimään siihen uhrin rooliinsa.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...