torstai 28. kesäkuuta 2012

T niin kuin takkutukka

Saako toivoa? Ei se mitään, toivon silti.

Hiusten ja hampaiden harjaamista ei pidä jättää väliin monen montaa kuukautta. En uskalla edes ajatella, kuinka suuren laskun hammaslääkäriltä saisi vastaavassa tilanteessa, mutta meillä tukanselvittämiseen, pesemiseen ja leikkaamiseen meni 2.5 tuntia ja työtä teki vuorotellen 5 kampaajaa. Tuntiveloituksella hintaa työlle tuli 135 euroa. Että repikää siitä ja miettikääpä vielä kerran kannattaako hiukset päästää rastoittumaan.

Niin, jos varataan tasausleikkaus tytölle puhelimitse, niin eihän me olla herranjestas osattu varautua siihen, että tytön hiuksia ei ole harjattu kertaakaan sitten viime vuoden toukokuun. Siitä seuraa se, että kampaaja vaihtuu muutaman kerran työn aikana, kun ainahan jollain on vaikutusaika menossa, jolloin voi jatkaa siitä mihin toinen jäi. Minä tosin ilmoitin tytölle, että jos hän olisi mun tenava, niin keritsisin hänet kuin lampaan sen sijaan, että tökin piikkikammalla takkuja auki. Onneksi tyttö ei ollut niin herkkää sorttia, että olisi alkanut itkemään lisää siitä syystä tai vaatinut äitiään pelastamaan itsensä pahalta kampaajatädiltä. Krokotiilin kyyneleitä toki vuodatettiin, koska se selvittäminen ihan varmasti sattui.

Jos tapahtuneesta haluaa keksiä jotain positiivista, niin meille tuli yllätyksenä, että luomurastat voidaan saada sittenkin pois muuta kuin leikkaamalla. Sitä en kuitenkaan vieläkään tajua, että kukaan ei ole oikeasti tarttunut harjaan yli vuoteen, ei edes tytön huoltajat. En oikein jaksa uskoa, että tarvitsee olla kampaaja hävetäkseen takkutukkaista jälkeläistään. Ihan oikeasti hei, opettakaa lapsenne a) harjaamaan hiuksensa vähintään kerran päivässä ja jos ne on pitkät niin mielellään ainakin kahdesti ja b) sama juttu hampaiden kanssa, vaikka olisi töpömmätkin hampaat.

8 kommenttia:

 1. Huh? Jotenkin tulee mieleen, että ei voi olla kaikki ihan okei siinä perheessä, jos lapsen hiuksia ei harjata yli vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko perhe istui tai ainakin äiti ja 5 muuta lasta odotteli koko toimituksen ajan kampaamossa. Takkutukka oli heistä vanhin, arviolta noin 10-vuotias. Nuorempien kanssa äidillä näytti olevan selvät sävelet. Ehkä hänen kätensä eikä auktoriteettinsa ei enää riittänyt esikoisen hiusten harjaamiseen. Tai sitten hänen kohdallaan on ollut eri kasvatusfilosofia. Ulkopuolisesta kaikki näytti olevan nyrkin kokoisia takkuja lukuunottamatta ihan kunnossa. Eipä noista koskaan tiedä. :/

   Poista
 2. No huh! Mistähän moinen herääminen nyt? Oishan sitä nyt toinenkin vuosi mennyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helpolla siinä olisi mennyt vielä vuosi tai kaksi. ;p

   Isoäiti taisi olla se pakottava voima.

   Poista
 3. Varsin opettavainen tarina. Olen itsekin "takkutukka-teinejä" nähnyt, vieläpä samassa taloudessa. Meillä tuli rastatukasta lyhyt, mikä ei tosin menoa haitannut siinä vaiheessa.

  Hatunnosto ammattisi edustajille. Olen monesti ajatellut, että läheskään kaikki eivät varmaankaan pese hiuksiaan ennen kampaajalle tuloa ja käsitys henkilökohtaisesta hygieniastakin on kirjava... puhumattakaan psykologin taidoista, mitä epäilemättä tarvitsette päivittäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpointahan se olisi ollut lyhyeksi leikata, mutta kun pitkät hiukset piti säilyttää. Silti en ymmärrä, miksei kukaan ole puuttunut asiaan. Hyvällä tuurilla sieltä on kasvamassa isosiskon mallia noudattaen vielä jokunen takkutukka.

   Niin no, meillä asiakkaan ei ole edes tarvinnut pestä hiuksiaan ennen kampaajalle tuloa, koska kaikki päät jynssätään joka tapauksessa. Mutta kokovartalosuihkua meillä ei ole tarjota, joten muuten henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen olisi oikein kiva ylläri. ;)

   Saattaa meissä olla hiukan psykologin vikaa tarvittaessa ja muutenkin. Vaan eiköhän kaikissa asiakaspalveluammateissa ole tarvetta sille enemmän tai vähemmän.

   Poista
 4. Tuli oikein puistatus kun ajattelin tuollaista takkuilua. Luulisi jo että tyttöäkin kutitti päänahassa? Höh.

  Meillä harjaillaan tytön päätä aamuin illoin, kun tuollainen tukkataika on. Tiedä sitten keneen tullut, kun äitinsä oli vielä vuoden vanhana täysin kalju! Välillä muuten harjallaan muutenkin, sillä saa laukaistua parhaat kikatukset!
  (ja hampaita/hammastakin ollaan tällä viikolla aloitettu harjaamaan :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teillä on jo yksi hammas. Onnea. Hiukan olen hammasuutisten myötä huolissani teidän nukkumisista, mutta kaikki muutkin on jääneet henkiin, joten en oikeasti ole liian huolissani. Myötätuntoinen vain. :D

   Harva lapsi oikeasti tykkää harjaamisesta, mutta te olettekin olleet kaukaa viisaita ja opettaneet arvon TuVen kikattelemaan sille. Ei tarvi isompanakaan taistella siitä asiasta.

   Yllättävää kyllä, tytön hiukset oli kyllä puhtaat eikä varmaan sen suurempia kutinoita ollut. Mutta silti!! Mä en toivu tästä ikinä.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...