lauantai 9. kesäkuuta 2012

V niin kuin vihamielinen

Unohdetaan se klamuuri sitten ihan alkutekijöihinsä. Ihmisten kusettaminenkin on sen verran taitolaji, että voisivat edes sen tehdä huolella. Mitenkähän voi kertoa sivistyneesti tulleensa tituleeratuksi vittumaiseksi ja vihamieliseksi naiseksi?

Koekuvauksissa oltiin torstaina ja sovittiin, että sunnuntaina käytäisiin tekemässä se mallikansio. Kovasti sovittiin maksuista yms. ja luvattiin lähettää paperit sähköpostitse vielä tarkistettaviksi. Eilen laitoin toimistolle viksun ja vilmaattisen sähköpostin, että odotan yhä sovittuja asioita. Sain aamulla vastauksen, että sunnuntaina tavataan ja mukana pitää olla juhla- ja sporttihepenet. Eks kuse mua! Nyt puhutaan kuitenkin sen verran monesta satasesta, että mä haluan vittu mustaa valkoisella kaupan ehdoista ja muista sovituista asioista!

Ilmoitin siis ystävällisesti tekstiviestillä, että emme aio tehdä yhteistyötä heidän kanssaan, koska mistään puhutusta ei ole pidetty kiinni. Eikö se tätsy vastaa soittamalla mulle ja alkamalla puhumaan sunnuntain ohjelmasta. Tottakai se soittaa ja yritän nätisti sanoa väliin, että sait varmasti äskettäin viestin, ettei sunnuntaina ole meidän osalta mitään ohjelmaa. Alkaa sen päiväinen selittely, että he ovat kyllä lähettäneet sovitun sähköpostin sekä mun että tytön osoitteeseen, mutta ei yhtään tiedä miksi ei olla sitä saatu. Jatkaa vielä, että peruutukset on tehtävä kaksi päivää aikaisemmin tai siitä seuraa sakkoa. Mikä peruutus? Eihän mulla ole edes pienintäkään vahvistusta siitä, että jotain olisi sovittu. Eikä muuten ole heilläkään. Ilmoitin siis kylmän rauhallisesti, että jos me lähdetään taistelemaan jostain peruutusmaksuista, niin he tulevat niin häviämään sen taiston, koska heillä ei ole mitään näytettävää syntyneestä sopimuksesta. Tunkekoon sakkonsa sinne minne aurinko ei paista.

Seuraavaksi tätsy veti esiin "mutta kun tyttö on niin kaunis"-kortin ja kuvissa olisi sitten sitä klamuuriakin ja niiden avulla voisi saada tosi hyviä töitä. Mitähän tohon nyt sanoisi? Tytön äiti sattuu olemaan kampaaja-meikkaaja, joka tuntee sen verran monta ammattivalokuvaajaa ja stylistia, ettei kunnon kansion tekeminen ole edes pakollista tohon hintaan. Enemmänkin kysymys oli siitä, että tytsy saisi kerrankin nähdä jotain muuta. Ja niin, onhan noita toimistoja täällä kotikaupungissakin, jotka eivät muuten todellakaan ole veloittamassa mitään tytöltä, jonka oikeasti haluavat listoilleen. Mä en oikeasti maksa siitä mahdollisuudesta, että he mahdollisesti sitten suosittelevat tyttöä asiakkailleen. Tuskin ne sitäkään muistavat tehdä. Autoin siis tätsyä muistamaan, että puhuu nyt kauneudenhoitoalan ammattilaisen kanssa eikä jonkun muotialasta mitään tietämättömän pystymetsäläisen kanssa, joten voisi olla hyvä aika lopettaa toi vedätys. Sain siis kuulla olevani sen verran vihamielinen ja vittumainen, että on heidänkin kannaltaan parempi, kun ei edes aloiteta yhteistyötä. Vihdoinkin oltiin yhtä mieltä. Paitsi ehkä tosta vittumaisuudesta. Mä olen sellainen vain tarvittaessa.

Miten joillekin voi tehdä niin tiukkaa myöntää, etteivät voi millään selityksillä ja lässytyksillä enää pelastaa kasvojaan? Aargh. Saatan ehkä olla hiukan ärsyyntynyt.


PS. Siinä vaiheessa, kun se peruutusmaksu kuitenkin kolahtaa postiluukusta, olen valmis paljastamaan myös toimiston nimen. Siitähän löytyykin kuukkeloimalla muutenkin jo niin paljon hyvää. :/

6 kommenttia:

 1. Niin... Tämmöisillehän on eduksi kehua mahdollisimman monia nuoria tyttöjä niin kauniiksi ja malliainesta omaaviksi, kun he keräävät mallikansioista ne rahat ja kuvat hyvin epätodennäköisesti poikivat tytöille oikeasti mitään.
  En tarkoita nyt, etteikö tyttäresi oikeasti voisi olla mallimatskua, mutta noita tyyppejä tuskin kiinnostaa mikään muin kuin rahojen kääriminen.

  Kannattaa muuten googlata kyseisen toimiston nimellä, jos sattuisi vaikka löytymään jotain mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän tämän nyt sanoisi? En epäile etteikö tytsyllä olisi mahdollisuuksia, mutta me hoidetaan se asia nyt hiukan toisella tapaa. Onko tämä nyt sitä kuuluisaa suomalaista sisua? Sisuuntunut ainakin olen.

   Olen kuukkeloinut sen jo ennen sinne menoa. Paljon paskaa ja jotain hyvääkin löytyy. Se vaan, että... Siinä saattaa käydä myös niin, että kun ne eivät olekaan olleet rahanahneita, niin joku tyttö saattaa siitä suivaantua sen verran, että kirjoittaa toimistosta ikävästi nettiin. Ja suurin osa löydöistä johtaa tosiaan keskustelupalstoille, joissa nuoret tytöt avautuvat. Senpä vuoksi halusin itse nähdä, mitä se toiminta on. Tällaisesta en kyllä löytänyt mitään tietoa ennen siellä käväisemistä.

   Mutta kuten loppukaneetissa totesin, niin jos sieltä se peruutusmaksu kuitenkin tupsahtaa eikä siitä päästä yhteisymmärrykseen, niin tulen myös itse paljastamaan mistä yrityksestä on kysymys. Tosin epäilen, että ymmärtävät oman parhaansa eikä sitä laskua meille tipahda... Olenhan se vittumainen ja vihamielinen akka. :D

   Poista
 2. Sillä lailla eli Perse! Kivaa toimintaa, mikä haiskahataa kyllä melko lailla kusetukselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan täällä ihan positiivisella mielellä. Saatiin kiva yhteinen päivä erilaisen tekemisen merkeissä torjantaina. Tytsy näki, millaista se voisi olla ja saa nyt rauhassa miettiä hetkisen haluaako yhä lähteä yrittämään onneaan ja valitaan seuraava askel.

   Mua nyt vaan suututtaa se, että joku nimittelee mua yllä kuvatulla tavalla, kun oma toiminta ei kestä päivänvaloa. Henkilökohtaisuuksiin en sentään itse mennyt.

   Poista
 3. Hyvä, kun olit läsnä pitämässä tyttäresi puolia. Vihapuheet myyjäosapuolelta eivät osoita kovinkaan kummoista markkinahenkisyyttä. Hyvä kuitenkin, että vedätysyritys paljastui ennen kuin raha vaihtoi omistajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuo markkinahenkisyyden puute. Mutta toisaalta, kun kohderyhmänä on päättäväiset teinit, niin ei varmaan ole tarvetta olla kovinkaan markkinahenkinen. Niitä tähdeksi haluavia tyttöjä ja poikia riittää, joka tapauksessa.

   Onneksi mulla ei ole tapana siirrellä rahaa kenellekään ennen kuin mulle on täsmällisesti selvitetty, mistä maksan ja mitä sillä saan. Osaan joskus olla aika skeptinen.

   Vaikkei nyt huvittaisikaan sanoa mitään positiivista kyseisestä toimistosta, niin kyllähän sieltä on tyttöjä oikeasti päässyt myös eteenpäin, mikäli yhtään uskallan luottaa salapoliisitaitoihini. Eli voi olla, että joskus se rahan leväperäinen käyttö on kannattanut. Mä vaan jotenkin arvostan sellaista suoraselkäisyyttä ja asioiden hoitamaista avoimen rehellisesti

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...