torstai 14. kesäkuuta 2012

V niin kuin vanhenemisaika

Halla-aho on kuulemma sitä mieltä, että yli 4 vuotta sitten kirjoitetut blogikirjoitukset ovat vanhentuneita eikä niille siksi pidä laittaa kovin suurta painoarvoa. Hän myös irtisanoutuu joistain 2 vuotta sitten kirjoittamistaan blogikirjoituksista.  (Milloin blogikirjoitus vanhenee? Linkki johtaa Laasasen blogiin, joten teitä jotka ette kestä sanaakaan, mitä hän on päästänyt näppäimistöltään, kehoitetaan jättämään linkki klikkaamatta ;p )

Ajattelen, että nämä oli Halla-ahon viimeisiä oljenkorsia. Mutta jos ihan tosissaan käy läpi omia vanhoja kirjoituksia blogissa ja muualla, niin jotkin ajatukset on varmasti muuttuneetkin, mutta ei aikuisiällä ihan hirvittävän radikaaleja ajatussuuntien muutoksia ehkä enää ole odotettavissa.

Koska mulla oli lystiä käydä vanhoja juttuja läpi, niin tässä teillekin pieniä katkelmia vuosien varrelta.

1. syyskuuta 2009
"Teini! Äiti ei suutu, jos sä välillä viet vaihtamasi vessapaperirullan hylsyn roskiin. Sä saat kyllä tehdä niin. Ei äiti ihan oikeesti suutu."
Maailma on muuttunut. Nykyään sen saisi huuhdella alas wc-pöntöstä. Mutta ei se oikein suju sittenkään.

20. lokakuuta 2009
"Mun naisen logiikka ei ihan pysty käsittämään kuinka ½-vuotias auto onkin yhtäkkiä vuoden ikäinen. Eihän mun teinikään ole kuustoista, vaikka se jollekin väittäs niin."
Voi Eugen, kuinka se vanhenee edelleen nopeammin kuin pitäisi.

24. marraskuuta 2009
"Viikon toiseksi suurin tapahtuma oli luultavasti se, kun havaitsin raparperien pukkaavan uutta lehteä maasta. Haloo, kohta on jo joulukuu!!!"
Oikeesti, mä niin muistan ne raparperit lopun ikääni.

10. joulukuuta 2009
"Huomenna on sitten se päivä, mitä olen jännityksellä odottanut. Teini lähtee kaverinsa kanssa illalla leffaan ja sen jälkeen kaverinsa luokse yökylään. Kohta se varmaan raahaa jonkun kollin meille yöksi. Ääääääääääääh!"
Onneksi äääääääääh-reaktioon meni vielä vuosi.

19. tammikuuta 2010
"Näyttääkää mulle tyytyväinen feministi, niin mä näytän teille Jari Sillanpään tyttöystävän."
Ellei Halme olisi ehtinyt sanoa tätä, niin mä olisin ihan varmasti keksinyt sen itse. :D 

2. maaliskuuta 2010
"Tänä aamuna kylppäristä kuului sen päiväistä kiroilua. Siellä oli mukana ainakin vitun tyhmä kynä."
Teinityttö opettelee piirtämään itselleen manga-kulmakarvoja.

7. huhtikuuta 2010
"-Sanotko sä nyt, että olit tulossa myöhässä kotiin, mutta sitten aloitkin seurustella matkalla?
- Tajuatko sä äiti yhtään, miten tyhmältä toi kuulostaa?
- Niinpä. Mietipä sitä."
Tämä kolli ei meillä vielä yöpynyt kertaakaan. Seuraava joulukuussa kuvioihin tullut lähes asuu meillä vieläkin.

23. helmikuuta 2011
"Tähän pisteeseen päästäkseen oli koettava pieni kuolema. Henkiin herääminen on vaan kestänyt mun mittapuussa hiukka liian kauan."
Väittäisin, jotta oli hiukan rankkoja aikoja henkilökohtaisessa elämässä takana. Mut hei, tänään jäljellä 19 ja life is good!

6. syyskuuta 2011
"Tämä on nyt seurausta siitä, että lapsemme katsoivat Teletappeja alle 3-vuotiaina."
Mun teoria siitä, miksi teinit menee keskenään naimisiin tai rekisteröityyn parisuhteeseen. Aittoniemen Suti oli huolissaan lastemme mielenterveydestä vuonna 1998 ja teki lakialoitteenkin Teletappien kieltämiseksi. Nyt teinit menevät naimisiin. Onhan siinä nyt suora yhteys. Ai niin, ne tekevät sen saadakseen täyden opintotuen. Riittää, että on naimisissa. Ei tarvitse edes asua yhdessä.

Kyllä se nyt vaan niin on, että ei ne tekstit mitään vanhentuneita ole. Tilanteen vaatiessa tulen irtisanoutumaan kirjoituksistani. Mitä "isot" edellä, sitä pienet perässä.

Vanheneeko teidän blogitekstit millä aikataululla?


6 kommenttia:

 1. Mun postaukset voi vanheta vaikka päivässä, jos riittävän moni ilmaisee, että olen taas ollut ihan väärää mieltä asioista. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut entä jos ne kaikki muut on väärää mieltä ja sä oot nero? ;D

   Poista
 2. Ei uskalla ees tsekata vanhoja tekstejä, ku alkaa miettiä, kuka ne oikein on rustannut??? Käänteet ovat aika tiukkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietenkin niin kuin sanonta sanoo, että "joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään", mutta... Kyllä mä ainakin tulin pelkästään iloiseksi vanhojen tekstien lukemisesta. En ehkä jokaista sanaa enää allekirjoittaisi sellaisenaan, mutta ei ne ajatukset paljoa ole kuitenkaan muuttuneet. Paitsi että nyt elämä on I-H-A-H-A-A ;D

   Poista
 3. Mun tekstit ei vanhene koskaan! ...paitsi siinä vaiheessa kun kerron saman vanhan jutun / älyväläyksen uudestaan muka ihan brän njuu juttuna. :D

  Jos mä olisin pitänyt blogia jo vaikka 15 vuotiaana niin voi olla että mielipiteet joistain asioista vois olla kääntyneet täysin päälaelleen. Mun kun en ole, niin tää oli todella helppo kysymys. Ei vanhene koskaan päivääkään, niinkuin ei kirjoittajakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin totta. Jos vanhat tekstit oikeasti ajoittuisi johonkin parinkymmenen vuoden päähän, niin olisihan ne nyt siinä tapauksessa vanhentuneita eikä niitä voitaisi käyttää missään tilanteessa kirjoittajaa vastaan. :D

   Mä silti uskon, että jotkut tekstit saattaa vanheta. Siis ainakin sun mainitsemassa tilanteessa, mutta myös on asioita, jotka oikeasti muuttuu ajan kanssa. Tosin, ei niitä sellaisia tuuliviiriajatuksia varmaan ole tullut blogiin edes laitettua. :D

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...