torstai 7. kesäkuuta 2012

G niin kuin glamour

Hmph. Nyt on ilmassa hiukan ristiriitaisia fiiliksiä.

Musta tuntuu siltä kuin olisin tänään myynyt lapseni ja avannut sille pikatien aikuisuuteen. Ristiriitaisuutta on siinä, että minä olin myyjä, mutta silti joudun samaan aikaan maksajaksi. Eihän tässä ole mitään järkeä. Ei kukaan anna 16-vuotiaalle tyttärelleen lupaa teettää mallikansiota, kun joku kuvaaja ja joku mallitäti hiukan kehuu sen ulkonäköä. Ei, minä en ole niin helposti puhuttavissa ympäri. No enpä.

Köh, siis olisin helpolla tyrmännyt heidät verbaalisella lahjakkuudellani, mutta neitiä en. Mitä olisin sanonut? Kuulehan nyt, koska sä oot viimeksi katsonut peiliin? Lapsi rakas, olethan huomannut, että isovarpaasi eivät ole kuvauksellisia? Niin, en mä olisi siitä mitenkään voinut selvitä. Tietenkin olen samaa mieltä toimiston väen kanssa hänen mahdollisuuksistaan. Mutta kun...

On tässä nyt kuitenkin se onni, että tämä tapahtui nyt eikä puolentoista vuoden päästä, kun multa ei enää tarvitsisi kysyä suostumusta mihinkään. Saanpahan hääriä veemäisenä leijonaemona paikalla ja katsoa, ettei tyttöä ihan hirveästi höynäytetä.

Pitäähän elämässä olla bling blingiä, mutta just nyt en ole ihan vielä valmis hihkumaan riemusta. Jos edes yrittäisi ottaa ihan vaan hauskan kokemuksen kannalta, jossa mulla on ikävä velvollisuus olla myös se vastarannan kiiski.


Voisko joku olla niin kiltti, että vakuuttaisi mut siitä että tämä on hauska ja hyvä juttu? Että tällä oikeasti olisi edes vähän tekemistä glamourin kanssa.

10 kommenttia:

 1. Onse! Hyvä ja hauska juttu!!! Kyllä, sinun lapsesi, sinun rinsessasi on niin kaunis ja ihana, ettei kaikki moiseen kelpaakkaan. Ole ylpeä äiti ja pidä huolta siitä sinun pienestäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutku... Vois se olla kaunis ja ihana ilman sitä glamouriakin. Toivun kyllä, vaikkei tämä ollutkaan nyt sitä, mitä olin ajatellut sille. Huolen tietty pidän. :)

   Poista
 2. Kyllä mäkin luulen, että tässä on nuorelle neidille glamouria oikein sopivastikin :-)

  -veela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Sehän on kuitenkin sen elämä eikä mun. :)

   Poista
 3. Meinasin kommentoida tähän jotain, mutta tuon loppukaneetin jälkeen en viitsikään. :D
  Mutta eihän se ota jos ei annakaan, kunhan vaan on tarkkana, ettei kyseessä ole mikään namusetä, joka haluaa ottaa alastonkuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne vaikuttaneet namusediltä ja -tädeiltä. Käytiin oikein vakavat ja ajoittain teräväsävyiset keskustelut siitä, että koulut ja muut on hoidettava jne. Olivat vielä samaa mieltä. Niin ja kun se kerta on alaikäinen, niin oonhan mä siellä kyttäämässä, että vaatteet pysyy päällä. :D

   Poista
 4. Suomessa on pääsääntöisesti tosi ammattitaitoisia mallitoimistoja ja tytöistä pidetään huolta, biliivimii. Ja tytölle on varmaan ihan seikkailua nähdä se puoli elämästä.

  Nimim. Diplomi-insinöörin/mallin (uraa jo lapsesta lähtien seurannut) äitipuoli, joka havaitsi, että malliurasta huolimatta lapsonen sai myös oikean ammatin ja syvän sielun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä sit uskon, että tämä on seikkailu ja tytöstä voi silti tulla jotain muutakin kuin... kuvauksellinen. Työ se on kai siinä missä muutkin. Eikä diplomi-insinööriksi opiskelu ole ilmaista. :)

   Poista
 5. Näissä tilanteissa yleensä kysyn "ei kai se vaan it-alalle aio?" ja jos vastaus on kielteinen, tuen urapäätöstä.
  Jos kyseessä ei ole mikään huijaus, antaa nuoren kokeilla siipiään.
  Beauty makes the world go round.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ihan helpolla noudattaa samaa linjaa. Tosin it-alan hohto on siinä, että työstä ei voi tulla tylsää. Aina on olemassa jännitysmomentti siitä, milloin työt lähtevät esimerkiksi Intiaan.

   Olemme siis päättäneet, että it-alan työt ovat alinta mahdollista kastia ja sen vuoksi tuemme nuoren pyrkimyksiä olla pelkästään kaunis. Nuorenahan se on vielä kohtuullisen helppoakin, kauniina oleminen siis.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...