perjantai 14. syyskuuta 2012

A niin kuin arvonta

Kohtasin tänään lehtimyynnin pohjanoteerauksen.

- HL Oy:stä Anita tässä hei
- (epäluuloinen) Hei
- Soittelen sanomamagasiinien asialla. Muistatko ottaneesi osaa heidän suurarvontaan?
- En
- Suurarvonnassahan arvotaan joulukuussa isompi päävoitto ja sitten kuukausittain on se 2000 euron arvoinen voitto. Jos on tilannut lehden, niin on automaattisesti mukana arvonnassa, vaikka myös muilla tavoin voi osallistua. Mutta ei se nyt ollut se varsinainen asia vaan soitan siksi, että lehtitalo haluaa nyt kiittää sinua asiakkuudestasi ja lähettää sinulle 13 kuukauden Kodin Kuvalehdet ihan ilmaiseksi. Tietenkään tämä ei koske posti- ja käsittelykuluja, mutta ne nyt on vaan parin euron luokkaa per lehti. Pälä pälä pälä...
- Anteeksi, mistä sanoitkaan soittavasi?
- HL Oy:stä ja minä olen Anita.
- Mulla on ollut tapana asioida suoraan sanomamagasiinien kanssa, joten eiköhän tämä ole tässä.
- Selvä, kiitos hei!

Ei tässä muuten mitään, mutta inhoan kusetuksen makua ja tässä sitä oli yli oman tarpeen. HL Oy:tä ei sitäpaitsi ole rekisteröity lehtitalona, mutta tilitoimistona, rakennuspalveluna ja kaikkena muuna kyllä.

Toisekseen. Jos aloittaa puhumalla arvontaan osallistumisesta, saa varmaan hetken huomion, mutta kun juttu jatkuu sanoilla "mutta ei sen nyt ollut se varsinainen asia" niin mielenkiinto sattumalta lopahti. Ja kun päästiin kohtaan "tietenkään tämä ei koske posti- ja käsittelykuluja" olin jo täydessä raivossa. Siihen nähden olin mielestäni hyvinkin asiallinen myyjää kohtaan. Mutta siis ostaako joku tolla metodilla oikeasti mitään? Joku jostain yrityksestä soittaa toisen yrityksen arvonnasta. Äh! Voisivat hiukan katsoa kenen antavat lehtiään myydä ja millä tyylillä. Sanoma Magazinen lehtiä mulle tosiaan tulee joitain, mutta eipähän niitä tohon tyyliin ole mulle ainakaan myyty, vaan näin.

Ai niin. Poikkeuksellisesti nimesin oikein yrityksenkin, kuten se mulle esiteltiin, koska eihän sellaista ole edes olemassa. Arvaillaanko kilpaa mitä kirjainyhdistelmä HL tarkoitti? Veikkaan Hyvät Lehdet Oy:tä. Parempia ehdotuksia?

6 kommenttia:

 1. Hong Long, Huvudstads _ladet, Heikki Lasanen, Huonomaineinen Lehtimyynti, Hilja Luorena nukkunut, Huono Levymyynti, Helsingin Lauppiaat, Hullut Läivät, HehtoLitra, HalogeeniLamppu, HeliumLallo, Hobby Lall, HoviLoikeus? Hitsi, HL voi tarkoittaa mitä vain tässä maailmassa! Huntematon Lentävä esine, Halpa Lada, Hevosen Loimi, Hyvää Luomenta, Hentävä Lehmä?

  VastaaPoista
 2. Ettei vain olisi ollut samainen lehdenkauppaaja, joka yritti aloittaa puhelun väittämällä, että olin osallistunut arvontaan. En muuten ollut. Sanoinkin sen sille luurin päässä olleelle ihan varman tuntuisella äänellä. (Minä kun en nimittäin osallistu arpajaisiin yleensä. Lottoankin niin harvoin, että muistan päivämääränkin. Edellinen kerta kymmeneen vuoteen muuten sattui kesäkuun viimeisenä sunnutaina tänä vuonna. Lehtiäkään en sitä paitsi tilaile vaan ostan irtonumeron tai käyn kirjastossa lukemassa.) Sitten kiitin soitosta ja pyysin, ettei hän soittaisi minulle enää, koska minusta ei saa asiakasta tekemälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti tämä on nyt ainakin uusin tapa yrittää huijata asiakasta. En ole edes yleensä tyly lehtimyyjille, koska niillä saattaa olla tarjolla jotain mikä kiinnostaa. Mutta nepä yleensä kertoo, että lehti maksaa tietyn summan ei väitä niitä postitus- ja käsittelykuluiksi. Lahja tai palkitseminen ei usein maksa mitään oikeasti.

   Poista
 3. Jotakin helvetillistä tuli mieleen... mut noissa lehdenmyyjissä löytyy ulkoalukijoita tai sitten suoraan paperista lukijoita. Kuurojakin olen tavannut. Joku helmi joukossa, joka on saanut minut tilaamaan jotakin sellaista mitä en ikinä-koskaan olisi muuten tilannut. Eli taitolaji sekin. Yritän olla pääsääntöisesti ystävällinen, kun tiedän soittajan tekevän työtään. Olen kuitenkin oppinut sanomaan jämäkästi ei.

  Itsestäni ei hommaan olisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on joka junaan. Eräs oli kova vänkäämään. Niin niin mutta kun... Se on tapa tuhlata omaa aikaa. Jos sanon, että ei niin, ihan turhaa lähteä niin-mutta-kun-linjalle.

   Mä en edes pyri olemaan ystävällinen, jos myyjä hoitaa työnsä huonosti. Muuten kyllä.

   Voisin ehkä nostalgisten muistojen vuoksi palata päiväksi juttelemaan ihmisten kanssa mukavia ja laittamaan niille lehtitilauksia niihin lehtiin, joita ne oikeasti haluaa eikä siihen, josta sillä hetkellä on paras tarjous. Vaan en mä sitä työkseni enää tekisi ;)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...