tiistai 20. marraskuuta 2012

O niin kuin olemattomat salaisuuteni

Eikö olekin niin, että kolmesta puolittain lupauksesta tulee yksi kokonainen lupaus, joka on pidettävä? Puolittain lupauksina olen luvannut hautautua arkistojen kätköihin tekemään sukututkimusta, kunhan opinnot on saatu päätökseen. Lupasin melkein myös kirjoittaa Usein kysytyt kysymykset -listan tulostettuna A4-arkille valmiine vastauksineen tyhmiä kysymyksiä varten. Vai mitä mieltä olette siitä, että törmää puolituttuun kaupan maitohyllyn luona ja se aloittaa keskustelun innokkaasti sanomalla "Mitä sä täällä teet?". Vain kohteliaisuussyyt estävät vastaamasta, kuten ajatusta nopeampi suu haluaisi. Kun siis eilen menin luostariin, minulla oli täysi syy olettaa sen olevan jälleen kerran ansa ja Peppone saisi minut aloittamaan kirjan raparperien talvenaikaisesta sielunelämästä. Helpotus oli suuri, kun lupasinkin puolittain vain kirjoittaa kuusitoista paljastusta itsestäni. En vain oikein tiedä, että mistä ihmeestä raapaisen ne 16 salaisuutta, joista ette muka jo tiedä, koska jotkut teistä ihanista on kulkeneet mukana jo vuosia. Eikä minulla sitä paitsi edes ole mitään synkkiä salaisuuksia, koska ahdistuisin ihan liikaa sellaisten pimittämisestä.

 1. Ikä: 35. Tammikuussa pyörähtää uusi lukema.
 2. Horoskooppi: Vesimies
 3. Tarot: henkilökohtaisen korttini numero on 11.
 4. Pituus: Ilman korkokenkiäni alle 170 cm
 5. Siviilisääty: Uusioneiti ja onnellinen siitä.
 6. Koulutus: Ylioppinut-vartija-järjestyksenvalvoja-parturi-kampaaja-meikkaaja. Vuoden päästä listaan lisätään myös sähköisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden tradenomi. Sairaanhoitajaa minusta ei tullut, vaikka yritin sellaiseksi vuoden päivät opiskella. 
 7. Kotini pinta-ala on noin 60 m2. Pinta-alaa kanssani asuttaa tyttäreni ja kaksi kissaa, jotka tottelevat nimiä Tiuku (kuvassa vasemmalla) ja Vili. Kissat ovat vailla hyvää uutta rakastavaa kotia, koska allergia ja hengenahdistus.
 8. Olen syntynyt ja kasvanut 18 ensimmäistä vuottani kaksikielisessä kaupungissa, jossa yli 60 prosenttia väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. 
 9. Numerologian mukaan karman lukuni on 11, pyrkimyksen lukuni on 1, vaikutelman lukuni 7 ja minuuden lukuni 8. (Jos joku tietää, mitä ne tarkoittaa saa kertoa mullekin.)
 10. Minua alkaa nyt ärsyttää, koska tämä ei tunnu loppuvan koskaan. Eikä mulla hei oikeasti ole salaisuuksia.
 11. Blogger ei ole yhteistyökykyinen kanssani eikä suostu vaihtamaan enää edes fonttityyppiä uusimman sisustuksen jäljiltä, joten jos teidänkin silmänne menevät ristiin kommentteja lukiessa, niin olkaatten hyvät ja painakaa ctrl ja + yhtäaikaa, niin monesti, että silmät oikenevat. Minulle riittää yksi kerta, joten en mene optikolle.
 12. Olen joskus leiponut pullia lisäten sopivasti risiiniöljyä kostoksi yöllisestä puhelusta.
 13. Viimeinen maitohampaani lähti 16-vuotiaana paikallisen huoltoaseman kahvilassa.
 14. Eikö tämä nyt muka vieläkään lopu. Olisi pitänyt ottaa edes parempi asento kirjoittamaan aloittaessa.
 15. Jos/kun puhun unissani, älä sekaannu siihen. Ei mulla sulle ole asiaa.
 16. Hah, viimeistä viedään. Et varmasti jaksanut edes lukea tänne asti. Jos kaikki menee, kuten elokuvissa ja Strömsössä ja kaikissa muissa maailman onnellisimmissa paikoissa, minusta tulee mummo ensi heinäkuussa. Vajaan kuukauden päästä pääsen tirkistelemään uutta tulokasta ultraan. Nyt ne peukut ja isovarpaat pystyyn, että kaikki menee onnellisesti ja hyvin.
Huh! Mä lähden kaffelle!


Nämä kaksoset kaipaisi uutta kotia. Isänpäivänä täyttivät jo 5 vuotta, mikä tarkoittaa, että keuhkoni ovat eläneet heidän kanssaan noin 3 vuotta liian kauan.

23 kommenttia:

 1. 6, 12, 16 =)
  Mun piti joskus aiemmin sanoa, mutta uusioneiti on kiva sananakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Uusioneiti on paljon pehmeämpi ja hirmuisesti vähemmän epätoivoinen kuin sinkku tai eronnut.

   Poista
 2. Meinasin justiinsa tulla kommentoimaan, että on turkasen pientä fonttia sulla nykyään, mutta kohta 11 selvittikin koko asian.

  Tykkäsin kohdasta 12.

  Mulla on vieläkin yksi maitohammas suussani.

  Mutta mitä ihmettä, mummo?! Eikös sun lapsesi ole ihan vauva melkein vielä itsekin? ;) Ei vaan, jos oikein olen käsittänyt (ja olenhan minä), niin olet itsekin saanut lapsen melko nuorena. Monesti olen huomannut sen olevan "perinnöllistä" ja mikäs siinä. Jos nyt siis käsitin oikein enkä väärin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en niinku tajua, miksi se ei tee mun kanssa yhteistyötä. Pitää varmaan käydä käsiksi html:ään tai yrittää aloittaa sisustaminen alusta.

   Eikä! Ihanaa, että joku on maitohampainensa vielä friikimpi kuin mä. Öö, ei siis millään pahalla. :)

   Onhan mun lapsi aina mun vauva. Meidät on ilmeisesti varustettu sisäänrakennetulla varhaisella vastustamattomalla vauvakuumeella. Tykkään silti, koska nyt ehkä jaksan vielä mummoillakin paljon paremmin. Kun lapsenlapsenlapseni syntyy olen jo ylittänyt 50 vuoden rajapyykin. ;D

   Poista
  2. Räyh! Ei nyt mennyt vieläkään ihan putkeen fontin kanssa, mutta ainakin tätä pystyy lukemaan jopa kommenttilaatikossa. Se vaan, että Times New Roman ei ollut value, jonka annoin. Aivan sama :D

   Poista
 3. Helpostihan noi irtos... ;D
  Vai että mummo, onnitteluja nyt vaa sitte kovasti!
  Kohta 12 on aivan loistava, tarttee laittaa muistii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan ne sieltä, mutta ei kyllä helposti. Siis ihan hirveetä, mitä sitä on valmis tekemään, että saa kertoa yhden salaisuuden, josta ei malta olla hiljaa. Niin kiitoksia mummonnituksista.
   Kohta 12 on hyvin käyttökelpoinen tarvittaessa. ;D

   Poista
 4. Onnittelut tulevasta mummoudesta :) ja risiinipullat kuulostavat mielenkiintoisilta :D

  Aloin harkita itsekin tekeväni tämän, mutta saa nyt nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Risiinipullia ei kannata syödä itse, ellei satu kärsimään ummetuksesta. :D

   Näkisin mielelläni sinunkin salaisuutesi. Jooko?

   Poista
 5. Mummo, ihanko totta! Onneksi olkoon. Nuo nuoret ovat toisinaan kovin ehtiväisiä. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.

  Risiinipullat saivat minutkin hihittelemään, ja kissasi ovat ihania ja vähällä oli, että olisin tarjonnut niille kodin. Mutta kun keuhkot. Ei uskalla ottaa sitä riskiä enää, minkä lapsuudenkodissai otimme. Lapsellakin on sukurasitusta peräti molemmilta puolilta sukua, sukulaistenkaan takia en voi enää kuin haaveilla kissoista. *äh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan tämä vähän puun takaa tulevalle mummollekin, mutta nyt en malttaisi odottaa enää yhtään.

   Kissat on kyllä ihania. Pitäisin ne mielelläni, jos vaan voisin. Nyt kuitenkin aletaan olemaan siinä tilanteessa terveyden puolesta, että niistä on nyt vaan päästävä eroon. Millään ei kykenisi lopetettavaksi viemään. :/

   Poista
 6. Onnittelut! En kykenisi repimään itsestäni noin hyviä paljastuksia, paljastamatta itseäni!
  Onnittelut kaikesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Paljastusten kirjoittaminen oli tuskallisen vaivan takana, mutta sitä kieltämättä helpotti kummasti se, että en enää ole yhtään niin huolissani tunnistetuksi tulemisesta. Kovin moni tietää muutenkin jo kuka oikeasti olen enkä toisaalta kirjoita tänne mitään, mitä en pystyisi kasvotusten sanomaan.

   Poista
 7. Voi kiitos Neo, nyt ei sitten tarvitse kuin odotella että koska sua saa puhutella tsaarittareksi ;D
  Olihan tässä yllättäviä asioita - vartija! Oletko ollut oikein talossa vai muissa vartijan tehtävissä? Jo pelkästään tuo titteli paljastaa uusia ulottuvuuksia (niitä jota et suostu kertomaan) persoonastasi..*Riehuu järjettömän uteliaisuuden puuskan vallassa*
  Numerologia olisi aika mielenkiintoinen juttu, täytyisi vaan olla joku joka viitsisi tulkita koska itsellä ei taito / kärsivällisyys riitä. Mulle on kerran ennustettu Tarot - korteista ja täytyy tunnustaa että savet tuli punttiin, niin hyvin piti paikkansa. Kiitos vielä kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kerran tehnyt Tarot-ennustuksen ystävälleni, se riitti sitä lajia. Ennustus piti paikkansa, mutta mä olen ilmeisesti liian herkkä väline, en tykännyt tunteesta.

   Poista
  2. Mitä mitä mitä, Peppone? Jos puolilupaa kolmesti, niin ei tarvitse toteuttaa kuin yksi lupaus. No, joka tapauksessa tsaarittareksi puhuttelemiseen menee vielä tovi jos toinenkin. :D
   En ole koskaan syönyt valtion leipää. Palvelusvuodet menee suhteessa 1:1. Puoliksi paikallisvartiointia, jossa paimensin pääasiassa pukumiehiä ja jakkupukunaisia - ja puoliksi piirivartiointia yössä, jolloin tuli kohdattua hiukan toisella tapaa pukeutuvaa väkeä. Jos nyt vaatteet mistään mitään kertoo.
   Numerologialinkin takaa itse asiassa löytyi selityksiäkin, mutta enhän mä joutanut niitä lukemaan, kun piti jatkaa salaisuuksien rustaamista.
   Tarot-tulkinnat ovat kohdallani osuneet monestikin oikeaan. Käytän niitä sekä uteliaisuudesta että selvittelemään ajatuksiani, jos joku elämänalue vaikuttaa jumittavan.
   Ollos hyvä vaan. :)

   Poista
  3. Puskissa, yhtä lailla se voi välineellekin olla tukalaa. En suostuisi tekemään ystäville tulkintoja.

   Poista
  4. Tarkoitin siis, että se välikappaleena olo oli tuskallista, en voinut itse vaikuttaa ennustukseen mitenkään.

   Poista
  5. Ymmärsin ilmeisesti oikein, vaikka itse vaikuttaminen (tai kontrollin menettäminen?) ehkä vaatisikin hiukan enemmän avaamista. Omalla kohdalla ystäville tulkitsemisen suurin ongelma on se, että joskus ei tiedä kuinka sanansa asettaisi. Helpompi kieltäytyä kokonaan.

   Ei ollut myöskään tarkoitus luoda mielikuvaa, että tulkinnan vastaanottaminen joltakulta tuottaisi fyysistä tuskaa. Enemmänkin on kysymys siitä, miten Peppone asiat ilmaisi "savet tuli punttiin".

   Poista
  6. Hee, Pepposella on sana hallussa :) Arvelin, että käsitit oikein sanomani, mutta koskaan ei voi olla ihan varma.

   Poista
 8. Lämpimät Onnittelut tulevan mummoutumisen johdosta. Tulee sinusta kyllä nuori mummo, mutta ei se asian hohtoa yhtään vähennä. Ihanaa, olen niin iloinen sinun puolesta!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mummo on mummo, oli ikä mikä tahansa. Mutta enpä olisi helpolla uskonut, että tulee aika jolloin hiukan yli kolmekymppisenä en loukkaannu mummottelusta ollenkaan. <3

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...