lauantai 27. lokakuuta 2012

F niin kuin forever yours

Nyt en ymmärrä. En niin yhtään. Vaikkei mun ymmärryksellä tietenkään ole mitään väliä tässäkään tilanteessa.

Olette ehkä muutkin törmänneet tähän tietoon, jossain muussa yhteydessä, mutta mainittakoon, että hän on antanut tatuoida rakkaansa nimen niskaansa ja hänen rakkaansa on antanut tatuoida hänen nimensä kaulaansa. Toisella heistä on aikaisempaakin kokemusta rakkaansa nimen tatuoinnista ja siitä, kuinka helposti nimi muuttuu, vaikkapa kokonaan toiseksi sanaksi. Just for you, beibeeeee!

Minähän en paheksu tatuointeja, mutta ei se täysin ehdotonta ole. Jos haluaa hakkauttaa kuvan/kuvia/kirjaimia ihoonsa, niin olen sinut sen kanssa, jos

a) kuvalla/kirjaimella/sanalla on merkitystä kantajalleen,
b) kuvaan/kirjaimeen/sanaan liittyy mielenkiintoinen tarina ja
c) koko ihopinta-alasta ei ole tehty aarremaan karttaa.

Myönnän, että toisen nimen tatuoiminen ihoon on jollain tasolla jopa söpöä ja romanttista, mutta samalla se on myös yltiöoptimistista ja sinisilmäistä. Esimerkiksi viime vuonna (2011) Suomessa avioliittoja solmittiin 28 408 kappaletta ja avioeroon päättyi 13 469 avioliittoa. Toivottavasti vain murto-osa niistä oli samana vuonna solmittuja ja päättyviä. Pelkästään tällä perusteella on olemassa kaksi asiaa, joita en ikinä tekisi miehen tähden: ensimmäinen on yhteinen pankkitili ja toinen miehen nimen tatuoiminen mihinkään kehon osaani. Ensimmäisen kohdalla voisin joustaa tietyin ehdoin, mutta omastani en kokonaan luopuisi, jälkimmäisen kohdalla ei ole neuvotteluvaraa. Uskon ja toivon, että rakkautensa voi osoittaa jollain muulla merkityksellisemmällä tavalla, jos se maailman ihanin ja kiva kohdalle osuu. Kyllähän hän nyt arvonsa tietää ilman, että hänen nimensä on tatuoitu poskeeni.

Rikostaustan omaavat enkelit on tietenkin erikseen. Tokihan kaikki enkelin vuoksi tekisi ihan mitä vaan. Eiks niin?

18 kommenttia:

 1. Ou fak. Multa oli menny ihan ohi moinen uutinen, mutta ei haittaa.
  Kaikkea sitä saa lukea ennenkuin silmät putoavat. ;)

  Juu, rakkauttaan voi todellakin osoittaa muillakin tavoilla kuin tatuoimalla nimen niskaan/poskeen/tissiin/pyllyyn/tjs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei oikein voi laittaa nuoruuden tyhmyydenkään piikkiin enää. Mutta kivahan se on heille, jos lempeä riittää ja säilytään enkeleinä. Toisaalta siitä niskakuvasta saa ehkä kivan perhosen tjtn. ;)

   Poista
 2. Yhteinen pankkitili never. Tuskin myös lisään enää itseeni ihokuviakaan.

  Loggasin pari päivää sitten pitkästä aikaa Fb, selailin kuvia sun muuta. Yksi tuttava on deittaillut kesästä asti ihanan miehen kanssa, hyvä hyvä. Löytyi myös kuva jossa ihanan miehen nimi on tatuoiti niskaan, ihana mies on tatuoinut naisen nimen lapaluuhun.
  Lisääntyvätköhän tuollaiset näyttöhalut tässä maailmantilassa?

  Minun mielestä on päätöntä hakkauttaa muutaman kuukauden seurustelun jälkeen fonttikoolla 10280 ihoon poikakaverin nimi. Mun mielestä on päätöntä hakkauttaa se missään vaiheessa, mutta se onkin vain mun mielipide.

  Eikös Jippu ole ollut naimisissa vaikka kuinka monta kertaa ja eronnut yhtä monesti? Kerran taisi astella alttarille villasukkasillaan vai miten se menikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin sillä neuvoteltavissa olevalla yhteisellä pankkitilillä sellaista tiliä, jota käytettäisiin siis yhteisten menojen kattamiseen. Toimisi siis jotenkin niin, että kumpikin siirtää tietyn määrän rahaa sinne kuukausittain ja siltä sitten maksettaisiin esim. asuminen ja yhteiset isot hankinnat. Itse ehkä näen sen turhana rahan siirtelynä paikasta toiseen, mutta joillain se saattaisi selkiyttää vastuita. Siis jos on taipumusta saada aikaiseksi kärhämöintiä rahasta ja sen käytöstä. Tällainen toimintamalli olisi neuvoteltavissa, jos tarpeen, mutta muuten mun rahat on mun rahat ja toisen rahat on toisen rahoja, joita kumpikin käyttää oman harkintansa mukaan.

   Minustakin se on päätöntä ja todella toivon, ettei koko maailma mene yhtä sekaisin. Kaikenlaista se rakkaus teettää. Sitä en vain tajua, että miksi sitä pitää niin kovasti ulospäin näyttää ja huudella? Miksei riitä, että tietävät itse missä mennään?

   Jipun naimahistoriasta en ole tietoinen, mutta jotenkin tuo villasukkavihkiminen kuulostaa tutulta.

   Poista
  2. (Siis tuo pankkitilihomma toimii ja on hyvä just noin. Olen käyttänyt sekä parisuhteessa että muuten vain yhdessä asuessa.)

   Piti tulla taas sanomaan notta hyvä kuva!

   Poista
  3. (Hyvä tietää sen olevan myös testattu ja hyväksi havaittu tapa. Pidetään edelleen neuvoteltavien asioiden listassa.)

   Kuvan teksti pitää hurjan usein paikkansa.

   Poista
 3. Erillisillä pankkitileillä on porskutettu meilläkin eikä koskaan ole rahasta riidelty.

  Tatuoinnin olisin ehkä saattanut joskus nuorempana ottaa, mutta mies ei niistä tykkää ja minustakin ne ovat kokeneet jonkinasteisen inflaation. Minusta rakkautta voi osoittaa niin monella muullakin tavalla kuin hakkauttamalla sen nahkaansa, että ei kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeahan sitä on mennä sanomaan, että mikä on paras tapa ratkaista raha-asiatkin. Oma ajatus on kuitenkin se, että olisi kovin ahdistavaa joutua anelemaan ja perustelemaan omien rahojensa käyttöä. Siksi ei tule ikinä tulemaan tilannetta, jossa kaikki tuloni päätyisivät yhteiselle tilille.

   Tatuointien inflaatio oli ihan uusi näkökulma minulle. Mutta siinä on kyllä vinha perä. Kaikillahan niitä nykyään on. :)

   Poista
 4. Nuoripari suunnitteli elämäänsä. Lapsi täytyy saada ja mennä naimisiin. Kun tuore vaimo ilmoitti olevansa raskaana, tuore mies häippäs. 3kk onnea kesti.

  No se siitä.
  Meillä on ollu 1 yhteinen tili alustalähtien ja meillä se on toiminnu oikeen hyvin. Tatuoitu ei olla kumpikaa, eikä se näin vanhoille mielestäin oikeen sopiskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noita miehiä. Aina luulemassa, että lastenteko on postimyyntityyppistä. Sitten kun huomaa, ettei haluakaan, niin sen voi palauttaa äidilleen. Joskus jopa ennen syntymää. Mutta lapsesta on äidilleen iloa paljon pidempään kuin lapsen isästä. ;)

   Yksi yhteinen tili vaatii kyllä luonnetta. Minen pystyis. Nostan hattua teille. Älkääkä nyt oikeesti enää sitä tatuointiakaan menkö ottamaan, jos sitä ei tullut nuorena otettua.

   Poista
 5. Ainii, unohin taas sanoo: Näin kuvan mis nuori nainen oli antannu tatuoida alaselkäänsä polkupyörän sarvet.
  Ei varmaankaan vanhana kaduta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä noissa tatuoinneissa on, että ne saattaa ruveta jossain vaiheessa kaduttamaan ja sitten onkin kovin vaikea päästä siitä eroon. Alaselän toki saa piiloon eikä sitä itsekään ihan helpolla näe, mutten silti sinnekään mitään kuvioita haluaisi.

   Poista
 6. Mulla on just nyt ajankohtaista yhteisen pankkitilin avaaminen (mikä siis miehen ehdotuksen mukaan avattaisiin nimenomaan yhteisten menojen kattamiseksi ja siten, että molemmat siirtäisi sinne säännöllisesti tietyn määrän rahaa, ja niin, että oma tili säilyisi "pääasiallisena" tilinä, eli että korttia ei otettaisi tuolle yhteiselle tilille lainkaan).
  Jotenkin olen kauhistellut ajatusta ja sanoinkin eräänä päivänä menneenä, että seuraavaksi pitää varmaan tatuoida toisen nimi otsaan tai vähintään kihlasormuksen kohdalle hankitaan nimettömään joku kamalan ruma köynnös...
  Tässä kommenttiketjussa vaikuttaa olevan positiivisiakin kokemuksia yhteisestä pankkitilistä, enkä ehkä ole niin kauhuissani ajatuksesta enää. Mutta kuitenkin. Miettiä pitää silti.

  Mutta että tatuointi... No jaa, minun mielestäni on vain niin monia muita, huomattavasti
  osuvampia tapoja osoittaa rakkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on tietenkin kovin helppo olla positiivinen tiettyyn tarkoitukseen avatun yhteisen tilin suhteen, kun kukaan ei ole nyt juuri vaatimassa päätäni pölkylle. Köh, siis haluamassa selkiyttää yhteisen saman katon alla eletyn elämän reunaehtoja. Ymmärrän kuitenkin pakokauhun tunteen, kun sanapari yhteinen pankkitili nostetaan esiin parisuhdekeskusteluissa. ;D

   Yhteinen tili ei tietenkään sellaiseen pelasta yhtään mitään, koska sen ympärille on rakennettava vähintään suullinen sopimus siitä, millaisia laskuja ja muita menoja siltä maksetaan. Luonnollisesti, kun tilille ei ole olemassa korttia se vähentää jo huomattavasti sitä riskiä, että toinen päättää maksella heräteostoksensa yhteiseltä tililtä. Pääsääntöisesti sellaisen tilin on tarkoitus selkiyttää ja helpottaa yhteistä elämää eikä missään nimessä laittaa kumpaakaan tilanteeseen, missä oman rahan käyttöä kytätään. Mitä jos sen näkisi vain keinona turvata kummankin selusta siten, että välttämättömät velvoitteet tulee hoidetuiksi hyvässä hengessä ja ajallaan?

   Totuushan on, että top5 ikuisuus riidanaiheita parisuhteissa on raha, vapaa-ajan käyttö, kotityöt ja siivoaminen, seksi ja toisen henkilökohtaiset ärsyttävät tavat. Näin ainakin yksi niistä olisi periaatteessa eliminoitu. Jää enemmän aikaa sopuisille hetkille.

   Tosin se mitä olet suhteestanne kertonut ei anna ymmärtää, että teille koskaan mitään ongelmia voisi tullakaan. Mutta toisaalta, kun muuttaa yhteen, niin se olisi ehkä hyvä tehdä ns. järki kädessä ja siten, että on ennakkoon sovittu tietyistä asioista.

   Tatuoinnit on mun mielestä enemmän halua näyttää ulospäin muille ihmisille kuin sille itselle tärkeälle ihmisille. Rakkaudesta se tuskin kertoo paljoakaan.

   Poista
  2. Eikö lastenkasvatus kuulukaan top five -listaan? Meillä se on ollut rahan kanssa ainoa riidanaihe, noista muista ei ole ollut koskaan ollut mitään ongelmaa.

   Poista
  3. Voi sellainenkin tutkimus olla olemassa, jossa lastenkasvatus kuuluu top five-listaan. Minä sanoisin, että on onnekasta, jos isää kiinnostaa kasvatus niin paljon, että katsoo aiheelliseksi riidellä siitä.

   Top five ei tietenkään ja onneksi tarkoita sitä, että kaikissa perheissä riidellään jatkuvasti noista kaikista viidestä asiasta. Kyllä yksi tai kaksikin turhaa riidanaihetta syö suhdetta jo ihan tarpeeksi.

   Poista
 7. Minäkin kannatan tarkkaa sopimusta, mihin yhteisen tilin rahat käytetään, mikäli sellainen perustetaan. Tämän lisäksi on hyvä pitää rinnalla omat pankkitilit.

  Raha-asiat ovat tosiaankin yleisimpiä riidanaiheita parisuhteessa. Erimielisyyttä voi aiheuttaa sekin, että toinen puolisoista ansaitsee enemmän kuin toinen, ja tämä paremmin ansaitseva haluaa käyttää rahat ylläpitääkseen sellaista elintasoa, jota vähemmän ansaitseva puoliso ei koskaan pystyisi saavuttamaan omilla ansioillaan. Siinä pitää sitten ratkaista, vietetäänkö perheessä eriarvoisia elämäntapoja vai suostuuko se toinen "elätettäväksi". Ja entäpä kun toinen ensin tarjouduttuaan ensin jalomielisesti koko perheelle ylellistä elämää saakin sitten päähänsä, että nyt se saa riittää. Tietojeni mukaan tällaistakin on tapahtunut.

  Tatuoinnin ottaminen ei innosta. Olin järkyttynyt, kun näin ensimmäisen kerran lapseni ottaman ison ja näkyvän tatuoinnin. Nyt siihen on jo tottunut. (Ei ollut kenenkään nimeä siinä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Yhteinen tili ei tarkoita sitä, että kaikki rahat menevät sinne vaan ainoastaan sovittu summa, joka on vieläpä tavallaan korvamerkittyä rahaa johonkin sovittuun tarkoitukseen. Niinkuin nyt asumiseen.

   Tuo elintasojuttu on myös aivan totta. Usein varakkaamman on vaikea käsittää, että toisella ei oikeasti ole varaa samanlaiseen elintasoon ilman, että toinen "elättää". Jotenkin riiteleminen tuollaisesta tuntuu kovin epäoikeudenmukaiselta, mutta tiedän sellaista tapahtuvan.

   Onneksi lapsen tatuoinnissa ei ollut nimeä. Saattaisin hiukan järkyttyä itsekin, jos tatuointi johonkin ilmestyisi. Meillä suurin järkytys on ollut lävistyksen ottaminen leukaan alahuulen alle. Sekin villitys meni onneksi nopeasti ohi eikä siinä ole ollut korua enää moneen kuukauteen. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...