keskiviikko 17. lokakuuta 2012

L niin kuin luuri

Houston, we have a problem.

Puhelin ei lataudu. Tai latautuu, mutta vain, kun se on kytketty läppäriin. Saattaisin selvitä tästä ostamalla uuden laturin, mutta jotenkin ohjauduin katselemaan kokonaan uusia puhelimia. Saatan siltikin joutua ostamaan vain sen laturin.

Mun suhde kosketusnäyttöön on vähän sama kuin toisilla parisuhteeseen. Sen kanssa on vaikea tulla toimeen, mutta ilman sitä tuntuu mahdottomalta elää. Siksi luurissa pitäisi olla myös ihan oikea qwerty -näppäimistö, johon voi hätätilassa luottaa, ettei tule tökkineeksi mitä sattuu. Voisiko siitä tinkiä? Tai siis onko siitä pakko tinkiä? Enkö muka voi saada molempia? Ja ellen voi saada molempia, niin kumpi siinä tapauksessa on tärkeämpi ominaisuus? Ehkä sittenkin se kosketusnäyttö.

Omppuun en vaihda, joten se ei ole vaihtoehto, vaikka koko maailma hehkuttaisi sen nimeen. Saat tietenkin yrittää vakuuttaa mut sen ylivoimaisuudesta, jos tunnet palavaa tarvetta siihen. Mutta tuhlaat vain aikaasi.

Lumioita vilkuilin varoen ja ehkä sellainenkin pitäisi kokea, mutta kun Unimukin Lotta sai mut eilen vakuuttuneeksi siitä, että sillä on hiukan liian vilkas persoona mun makuun. Puhelimeksi siis. Ei mun puhelimen tarvitse tehdä pilapuheluita tai välkytellä discovaloja eikä varsinkaan soitella jollekin, joka ei puhu mun kanssa mitään yhteistä kieltä. Äänetönkin sen olisi syytä olla silloin, kun niin käsken.

Toistaiseksi näyttää siltä, että Lumian ainoa hyvä puoli on, että sen saa valkoisena. Niin on siinä myös toinenkin hyvä ominaisuus, vaikkakin liioiteltu. Mobiililaajakaistan tuki on 42 Mbit/s. Siinä on jopa puolet liikaa liittymään nähden, mutta voisi ainakin teoriassa olettaa, että ei maksa liittymässä turhasta, kun laitteen pitäisi myös tukea niitä nopeuksia. Nettiähän sitä yllättäen tulee puhelimella käytettyä enemmän kuin varsinaisesti soiteltua.

Ehkä lähden vaan kaupoille hipelöimään vaihtoehtoja. Ja tulen kotiin uuden laturin kanssa.


14 kommenttia:

 1. Kapulassa oli tosiaan jotain vikaa. Sain uuden, joka on toiminut tähän saakka moitteettomasti. Selvisin aamupalaverista normaalisti, lisäksi puhelimella kykenee soittamaan paikkoihin. Hieno ominaisuus kapulassa! :)
  Lisäksi näissä 800&900-malleissa on kohtuullisen hyvä kamera jos sellainen ominaisuus on tärkeä. Mobinettikin skulaa ok mitä olen pari isoa tiedostoa(10 mb äänitiedosto) ladannut, tullut kiitettävän nopeasti puhelimeen sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että sillä voi myös soittaa paikkoihin.

   Luulen, että kokeilen onneani ja tilaan 900-mallin. Tuurilla se voi olla ihan toimiva ja rauhallinen persoona.

   Kamerakin on ihan plussaa. Saavutetuista eduista ei luovuta. Paitsi siitä erillisestä qwertystä näköjään on pakko luopua. Haikeus.

   Poista
  2. Kävitkö hipelöimässä niitä?
   900 on aika suuri, mutta ei läheskään niin iso kuin Samsung galaxy-joku joka ihan puhelin onkin eikä tablet, vaikka sitä siksi luulin.
   Olisin halunnut duuniluuriksi kasisatasen, mutta niitä ei enää talosta löytynyt. Tottumisjuttu, luulen etten viikon päästä enää ajattelekaan puhelimen kokoa.

   Poista
  3. Kävin ja tulin kotiin, kun netistä tilaamalla saa halvelmmalla, vaikka hakisi sitten naapurista sen taas.

   Ysisatanen on aika lailla samoissa mitoissa, kun tämä nykyinen, joten voin elää niiden mittojen kanssa. Kasisatanen tietenkin sopisi näinkin pieneen käteen paremmin, mutta sitten siinä tulee taas ne tiedonsiirtonopeudet. Uusi ongelma on kumpi ominaisuuksista nyt on tärkeämpi: koko (245€) vaiko tiedonsiirtonopeus (345€)? Ja onko sata euroa teoreettisesti mahdollisen 6 Mbit/s arvoista. Äh, tulipa hankalaa. Olisi pitänyt ostaa se laturi. ;D

   Poista
  4. lumioihin verrattuna kököstä ulkonäöstä huolimatta tykkään C6 mallista, on näppäimistö, kosketusnäyttö ja paljon vakaampi toiminta kuin kalliimmassa E7ssa... Lumian kanssa kannattaa ostaa tökkäilytikku :)

   Poista
  5. Niin, olisihan kumpi tahansa mainituista kiva, mutta kun... on kovin vaikea löytää niitä enää mistään. Tällä hetkellähän mulla on se kalliimpi E7 eikä sen toiminnassa ole ollut moitteen sijaa. Paitsi siis nyt se, että lataamisesta on tullut hiukan haastavaa. Uusi laturi ei välttämättä ratkaise ongelmaa, koska läppärin kanssa ladatessakin vaatii oikean isovarpaiden asennon ja kielen keskelle suuta. :)

   Poista
  6. Putosin ehkä kärryiltä ;) Mikä liittymä ja nettinopeus sulla nyt on? Tuo 44 mbit/s on kai mahdollista vain 4G-alueella ja silloinkin jos verkossa on tilaa. Tai mä mitää tiiä.

   Mulla on henkkoht luurissa Saunalahden joku liittymä täysnopeuksisella 3G-netillä. Nopeustestien mukaan 3-10 mbit/s, vaikka pitäisi olla "jopa 21 mbit/s", mutta vaikka millä laitteilla taloudessa asiaa mitattu, on se maksimissaan jotain 5.

   Testasin duuniluurilla speedtest.netin kautta: Upload 0,9 mbit/s, download 7,34mbit/s Soneran Valtava-liittymällä jossa on ymmärtääkseni 42 megan nettinopeus. Hmm, ei tuo nyt aivan 42 megaiselta tunnu...

   Poista
  7. Joo, mun yhtälöt on mitä on. Liittymän pitäisi mahdollistaa jopa 21 mbit/s. Ajatus meni siis kaavalla 42-21=21. Ja sitten kun Lumiassa luvataan 14,4 mbit/s niin 21-14,4, jolloin teoreettisesti menettäisin sen 6 mbit/s. Mutta siis huomaa paino sanalla teoreettisesti. Faktahan se on, että ei ne noilla nopeuksilla toimi. Joten siis kasisatanen se taitaa sittenkin olla.

   Poista
 2. Mielipide Applesta on kuin persereikä; jokaisella meillä on yksi.

  Tälleen ompun käyttäjänä mua hämmentää se vihamielisyys, mikä ompun käyttäjiä kohtaan suunnataan. En siis tarkoita, että sä olisit ollut vihamielinen, mutta noin yleisesti. Ihan kuin mä ihan vain vittuillakseni käyttäisin ompun tuotteita ja sanoisin, että ne on hyviä. :D

  Mutta joo, ei mulla ole mitään tarvetta saada sua ostamaan samaa puhelinta kuin itselläni. (Paitsi että se on valkoinen! ;)
  Henk.koht. en Nokiaa osta niin kauan kuin ne vehtaa Microsoftin kanssa. Jos en ostaisi Applea niin ostaisin tod.näk. Androidin. Myös se Jollan tuleva Meego-puhelin kiinnostaa, mutta sen ilmestymiseen taitaa olla vielä piiiiitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minen oo vihamielinen omppulaisille. Mutta ymmärrän mitä tarkoitat ja tunnistan ryhmän. :D

   No niin, ostin siis punaisen ja sen kasisatasen, kun valkoinen olisi pitänyt hakea Savonlinnasta tai Pieksämäeltä. Onpahan sävy sävyyn paidan kanssa. Pari päivää tässä jo funtsin latauskikkaillessa, jotta koskahan se Meego tulee, mutta en millään kyennyt odottelemaan sitä. ;D

   Poista
  2. Nyt sä et sitten vaan voi vaihtaa paitaa enää ikinä!

   Poista
  3. Dämit. Mä arvasin, että olis pitänyt ostaa se kaikissa väreissä!

   Poista
 3. Mä vittuunnuin uuen kännyni surkeesee kameraa. Nyt on sen tilal kotimainen kosketusnäyttö. Ei mulla senkaa oo mitää ongelmii. On tavalliin näppäimistö ja ku luurin kellauttaa kylellee, on qwerty-näppäimistö käytössä. Lisäks säätelin asetukset sillee, et vaik poski lörpötelles hipasis näyttöö, ni ei tapahu mitää.

  Kamera on parempi ku ½v sit hommattu digikaamera ja nettiinmeno luurilla sujuu mulle piisaaval 10:n nopeudel. :)

  Hanki vaa se ehjä laturi... :))

  VastaaPoista
 4. No en hankkinut laturia en. Ehkä vielä jonain päivänä opin elämään ilman erillistä näppistä, koska tämä hipaistava oli se mitenpäin vaan ei ole sama asia. Kaikkeen varmasti tottuu. :)

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...