lauantai 13. lokakuuta 2012

P niin kuin preferenssit

Leikitään, että haussa on Herra Se Ainoa Oikea toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Mitattavissa olevat ominaisuudet, kuten ikä, kengännumero, lasten lukumäärä, leposyke, pankkitilin saldo, pituus ja tatuointien määrä, ovat mielestäni äärettömän huonoja mittareita toimivalle ja ehkä jopa läpi elämän kantavalle kemialle. Annan silti tällä kertaa hiukan siimaa, koska totuus on, että minäkin olen niitä salaa mielessäni pyöritellyt. Ne eivät silti ole mitään ehdottomia totuuksia, pelkästään suuntaviivoja ja uskomuksia siitä, mitä tällä elämänkokemuksella tällä nimenomaisella hetkellä pidän toisia parempina ominaisuuksina.

Ikä
Vielä keväällä kaikessa jaloudessani olin sitä mieltä, että sopiva ikähaitari on 20 vuotta, 10 molempiin suuntiin, mutta alaspäin vain poikkeustilanteissa. Totuus on, että kyllähän ne nuoret pojat miellyttää silmää, mutta siinä se heidän vetovoimansa kutakuinkin on. Niiden kanssa on olemassa myös riski, että haluavat jossain kohtaa elämässään oikeasti lisääntyä. Ihanteellista olisi, jos prinssi Rohkea olisi vähintään 5 vuotta vanhempi ja jokainen kauemmin eletty vuosi tiettyyn rajaan asti (max. 15 v) tuo lisäpisteitä. Toki edellyttäen, että ne vuodet ovat opettaneet jotain joko omista tai toisten virheistä.
Kysymys on pohjimmiltaan enemmän henkisestä iästä kuin todellisista vuosista. Aikuinen tietää, milloin on aika iloita ja nauraa ja milloin on parempi pitää nassu edes hiukan näkkärillä (kunhan ei ole näkkärillä siksi, että mulla on mahdollisesti huono päivä tai mikä vielä pahempi, koska mulla on hyvä päivä ja hänellä ei). Kaikelle on hetkensä.

Lasten lukumäärä
Toistan itseäni: minä en tykkää lapsista, vaikka sellainen myös itseltäni löytyy. Jos niitä lapsia nyt kuitenkin olisi olemassa, niin ei se luultavasti olisi este. Kunhan olisivat edes koulu yläaste lukio-/ammattikouluikäisiä, niin voisin tulla niiden kanssa jotenkin toimeen. Lasten lukumäärä ei ole se juttu vaan pikemminkin lasten ikä. En kai mä nyt ala vaippoja vaihtelemaan kenenkään toisen kakaroille tai pyyhkimään toisten tenavien takamuksia, jos kaikin tavoin pyrin ennaltaehkäisemään sellaisen omankin nyytin saamista. Yhteisten lasten lukumäärästä on vaikea sanoa mitään, koska isäehdokkaan olisi oltava aivan mieletön, jotta haluaisin luopua "lapsivapaudestani".

Leposyke
Pulssi on näistä kaikkein tärkein preferenssi. Verta pumppaava sydän on aina plussaa. Mutta mieluusti leposyke saisi olla normaalin rajoissa (max. 80/min). Ai miksikö? Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että leposyke antaa kuvan kandidaatin fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä. Se, että rakastaa itseään tarpeeksi pitääkseen itsestään huolta on kovin tärkeää. Leskeksi tai mielenterveyshoitajaksi en halua.

Pankkitilin saldo
Riittää, että se ei ole aina miinuksella. Muuten on toivottavaa, että molemmat pitää huolen omista pankkitilin saldoistaan.

Pituus
Minulla on teoria pienistä vihaisista tai vaihtoehtoisesti pienistä pellemiehistä. Joskus nämä ominaisuudet kulkevat tilanteen mukaan myös käsi kädessä. Tarkkaa pituusrajaa pienille vihaisille miehille on vaikea antaa, mutta se menee jossain alle 170-173 senttimetrin välillä. Todellisuudessa kysymys on terveestä itsetunnosta. Olen vain kokenut, että moni tapaamani oman mittapuuni mukaan lyhyt mies on korostuneen aggressiivinen tai tekee itsestään pellen. Pääsääntöisesti heillä on tarve korostaa itseään minun mielestäni liikaa ja väärällä tavalla. Tästä syystä tämä lienee yksi niistä mittareista, joilla voi pulssin lisäksi olla merkitystä.

Tatuointien lukumäärä
Taivas varjele, en minä tiedä, mikä olisi sopiva määrä tatuointeja. Ehkä puhdas nolla. Paitsi, jos on joku sellainen kuva, jolla on hyvä tarina ja sitä kautta merkitystä kantajalleen. Mikään tarina ei kuitenkaan ole riittävän hyvä, että ihosta ei löydy värittämätöntä kohtaa.


12 kommenttia:

 1. Hahaa, pisti toi leposyke hymyilyttämään. Kiinnostaisi kyllä tietää omat lepo- ja maksimisykkeet, vaikka en elämäsi mieheksi ole pyrkimässäkään. Se leposyke on kyllä helpompi mitata itse, ellei sitten nukahda ennen. Veikkaisin, että se on jotain 60-70.

  Sulla kun on toi lyhyen miehen raja noin korkealla, niin meidän isäkin taitaa mahtua siihen kategoriaan. Siinä on harvinaisen tasainen mies. Mutta ehkä tuo vihaisuus tai pelleys onkin vain meidän sukupolvemme miesten ongelma, en tiedä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse leposykettä mitattaessa jossain oli suositus, että viiden aamusykkeen keskiarvo olisi se sinun leposykkeesi. En tiedä edes omaani, mutta kotimittarilla verenpainetta mitattaessa, niin äidin sohvallaistumissykkeeni vaihtelee 65-75 välillä.

   Varsinkin tuoreen tapauksen kanssa on aika hankala saada siltä etenkään leposykettä mitatuksi... ;D

   Lyhyen miehen raja ei itse asiassa ole tarkalleen ottaen mun määrittämäni, vaan niiden miesten, jotka ovat käytöksellään osoittaneet kuuluvansa tähän ryhmään. Toisaalta ihmisten keskipituus on noussut ja suomalaisten miesten keskipituus vuonna 2010 oli noin 181 senttiä. Siihen verrattuna 173 senttiä on lyhyt.

   Pääsääntö on, että mitä lyhyempi sitä äkäisempi. Ikäluokka voi vaikuttaa myös, koska isän ikäluokka ei ole ollut lyhyt vaan lähempänä keskimittaista. Toisaalta saattaa olla, että iän karttuessa sitä oppii helpommin hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Ehkä meidän sukupolvellamme on siis myös yhä toivoa. ;D

   Poista
 2. Mulla on samanlainen kokemus lyhyistä miehistä, erittäin monet yrittävät kompensoida lyhyyttään toisten kyykyttämisellä ja kieroutuneella vallankäytöllä yleensäkin. Sen verran voin antaa periksi ajatuksessa, että varmaan löytyy myös tasapainoisia ja sujuvia yksilöitä, mutta nyrkkisääntö on kyllä hankala tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten kyykyttämis(yrityksiä) ja kieroutunutta vallankäyttöä nimenomaan. Minäkin pyrin siihen, että ennakkoasenteeni ei vaikuttaisi liikaa. Vaikka olisi 49 mätää omenaa, niin se viideskymmenes saattaa silti olla vielä pilaantumaton.

   Poista
 3. Asiaa!!! Hah, toi syke oli hyvä. Ottaa miestä kädestä kiinni ja mittaa sykkeen...95...jooo, heippa se oli sit tässä :) Ei vaan, tosi hyvä pointti. Niin ja se pituus, hitto niitä pätkiä, mitä pikkuhitlereitä ne voivatkaan olla. Minä tahdon katsoa miestä hiukan yläviistoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, syke on siitä hankala preferenssi, että sen arvoja ylöspäin voi vääristää esimerkiksi innostuminen sinusta, mikä ei varmasti ole huono juttu - paitsi ehkä, jos sinä et innostu hänestä ja alkaa nostaa sun sykkeitä ärsyttämisellä. ;D

   Kulman suuruudella yläviistoon katsottaessa ei sinänsä ole merkitystä. Paitsi että joku alaraja sille pitäisi säätää, koska saattaisin pisimpiä pikkumiehiä joutua katsomaan hiukan yläviistoon.

   Poista
 4. Sun olis kantsinnu kertoo oma ikäs, sit maholliset kiinnostuneet, rajoihi sopinet, uroot olis voinnu ilmottautuu. ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ikä on mainittu tässä blogissa jo niin moneen kertaan, että etsikööt itse. Hiukan vaivannäköä pitäs olla myös. ;D

   Poista
 5. En saa mun aivoja tottelemaan: P niinkuin perverssit.

  Itselleni tahtoisin älykkään matalalla leposykkeellä sisustetun perverssin joka osaa kantaa pituutensa ja älykkyytensä ilman suurempaa numeroa.
  =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, siinä se oli. Täydellisen miehen määritelmä lyhyesti ja ytimekkäästi. En vain ehkä kehdannut mainita perverssiyttä itse. :D

   Poista
 6. Aika hyvät pointit. Mulla on muuten juuri noihin (preferensseihin?) menevä ukko. Tosin nää listat saattaa olla hankalia, mulla oli kerran listojeni mukainen ukko-muttei siitä tullut mitään ja olin ihan ihmeissäni, että kun se täyttää nämä kaikki kriteerinikin. En mainannut uskoa ettei se ollut hän. Tosin nämä kriteerit ovat jokseenkin joustavia ja suuntaa antavia ja fiksuja, että varmasti niihi solahtavia ilmoittautuu;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, onnea saaliistasi. :)

   Mulla ei oikeesti ole listoja, mutta nyt kun sellaisen tein, niin en halunnut sulkea kaikkia mahdollisia ehdokkaita ulkopuolelle vaatimalla liikaa. Olen tutustunut tuohon "en meinannut uskoa, että se ei ole hän" -juttuun myös ilman listojakin. Siihen siis vaikutti avioliitto. En millään halunnut uskoa, että olisin erehtynyt naimisiin ihmisen kanssa, joka ei ole hän. ;)

   Pulssin ja pituuden jälkeen tärkeintä on, että on maailman ihanin ja kiva. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakin. Mutta se sulkee aika monta ehdokasta pois silmänräpäyksessä.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...