torstai 18. lokakuuta 2012

A niin kuin asioita


 • En ostanut laturia, ostin puhelimen. Sitäpaitsi vanhassa laturissa ei todistettavasti ole mitään vikaa, koska siitä tuo uusikin otti voimansa tulevalle päivälle täysin ongelmitta. E7 lähtee siis huoltoon ja siitä tulee vielä kuin uusi. Mutta hymph, uusi on miesten termeillä punainen ja naisten termein lähempänä pinkkiä ja söpö ja melkein paras tapa surffailla netissä. Annoin sille nimeksi Pingu. Vanha totteli (no ei se tullut kutsuttaessa, mutta kuitenkin) nimeä Nemo.

 • Olen kai ollut onnekas, koska mulla käy täällä vain asiallisia anonilleja. *koputtaa päätään* Oikeastaan tässä blogissa kommentoivia anonilleja pitäisi kutsua kunnioittavasti anonyymeiksi, koska ovat kerta fiksujakin. Olivat jo ennen kuin otin kommenttien moderoinnin käyttöön. Eri blogeja lukiessa ei silti voi kuin ihmetellä sitä ajatusten tasoa. Puhdasta kiusantekoa, provosointiyrityksiä, ääliömäisiä vihjailuja jne. Pistää miettimään, että jätänkö sittenkin tilapäisen moderoinnin pysyväksi? Nehän voi vahingossa eksyä tännekin jossain välissä.
 • Edellisestä voi sujuvasti siirtyä seuraavaan asiaan. Jätän ehkä kokonaan kommentoimatta SanaPainon (WP) blogeihin kohta, koska yrittipä mitä kiertoteitä tahansa, niin sanani tulkitaan aina epäilyttäväksi sonnaksi ja päädyn filttereihin. Olen toki tietoinen, että muillakin ainakin bloggerin blogisteilla on esiintynyt samaa ongelmaa. Ehdotankin siis, että tulkaa kaverit pois sieltä diktatuurista, joka ei anna jättää kommenttia, jos se linkittyy kilpailijan alustalle. Jos musta ei kuulu mitään, niin se ei johdu teistä vaan minusta. (Tätä on tapahtunut ainakin Kimmelin, Termostaattorin ja Zepan blogeissa)
 • Jos joku kummastelee tota kuvavalintaa, niin se johtuu tästä. Lähden nyt kouluttautumaan uuden värisarjan käyttäjäksi. Tai oikeastaan tässä on oma lehmä ojassa. Koulutus on palkallinen ja siitä saa vielä tyvivärinkin, jolloin blondi näyttää taas blondimmalta. Joo-o, ainakin me kampaajat kutsumme myös kuvan väriä blondiksi, vaikka monelle se on enemmänkin se maantienharmaa. Itse sain ainakin huikeasti väriä kasvoihin, kun luovuin platinablondista ja siirryin tuollaiseen blondiin.

14 kommenttia:

 1. Tarkoitatko, että blogiani ei voi kommentoida? Olen ihmetellyt pitkään, missä kaikki kommentit ovat? En tiedä, mitä voisin enää tehdä, kun olen omasta mielestä sallinut kommentoinnin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä kommentoida, mutta tapahtuu pof ja se katoaa johonkin roskapostin joukkoon ilmeisesti, josta sun pitäisi käydä se hyväksymässä ja sitten vieläkin hyväksymässä ja julkaisemassa.

   Poista
  2. Kun ei ole ollut roskaposteissa tai -viesteissä, ei ainakaan viime aikoina. Tarkistan ne aina ja jos sinne menee, poimin ja otan talteen/hyväksyn!

   Poista
  3. Hyvä tietää. Tämä on siis tapahtunut sinun blogissasi kerran. Sen jälkeen en ole edes yrittänyt. Sanoinhan, että se ei johdu sinusta vaan minusta.

   Alan ehkä olla päässyt yli tietyllä tapaa wordpressin ylivallasta. Eihän sillä teoriassa ole mitään eroa siihen, että itse nappaan kommentit tarkasteltavaksi ennen niiden julkaisua. Paitsi että se ei ole kirjoittajan itsensä tekemä valinta vaan joku sanapainon haamusärky. Eiköhän se tästä.

   Poista
 2. Platinablondi on aika riskaabeli sijoitus, sillä se vaatii jatkuvaa ylläpitoa juurikasvun takia ja loputonta ehostamista. Tuollainen luonnonblondi sopii yleensä paljon paremmin kalpealle suomalaiselle. Itselläni on luonnonväri, johon otan ilmettä kaksivärisillä raidoilla. Eikä juurikasvu pääse hyppäämään silmille enää ja tukka pysyy muutenkin paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammatin kannalta platina ei ole ongelma, koska työsuhde-etuihinhan kuuluu, jotta kampaajan tukka laitetaan kerran kuussa. Asiakkaat tykkää, kun kampaajan hiukset on ojennuksessa.
   Nyt opintovapaalla siellä tuolissa tulee istuttua kovin paljon harvemmin, joten koin helpommaksi tulla lähemmäksi omaa sävyä juurikin siitä syystä, että juurikasvua kestää katsella hiukan pidempään. Itse asiassa tuo kuvan väritys on hiukan liian tumma (tai ainakin nyt, kun oma tyvi on taas vaalennettu).

   Täytyy silti olla samaa mieltä siitä, että meille suomalaisille luonnollisempi blondi on paljon parempi, koska ihokin näyttää terveen hehkuvalta. En vain ole vielä keksinyt tapaa, kuinka saan asiakkaat vakuuttuneiksi asiasta, koska heidän mielestäänhän värittömäksi kovilla käsittelyillä vaalennettu hius on ainoa oikea vaalea.

   Poista
 3. Niin, pitää siis ottaa vain se linkki blogiin pois siitä kaavakkeesta, niin pystyy kommentoimaan WordPressiinkin. Tai siis että se kommentti ei mene spämmifiltteriin. Onhan se toisaalta aika epäreilua, joten ei alistuta siihen, vaan jatketaan spämmäämistä!!!

  Mullakin käy pääsääntöisesti kivoja anonyymeja. Onhan ne aina välillä vähän näsäviisaita, besserwissereitä tai vitsikkäitä, mutta harvemmin pahantahtoisia. Tosin ihmettelen sitä, kun joidenkin anonyymien kommenteista huomaa, että se on sama tyyppi, niin luulisi olevan jotenkin hauskempi identifioida itsensä jollain tapaa.
  Töissä olen huomannut, että jos joku soittaa eikä esittele itseään, niin hän saa huomattavasti huonompaa palvelua kuin itsensä esitellyt tyyppi. En siis tylytä, mutta en myöskään jaksa erityisesti nähdä vaivaa hänen asiansa vuoksi. Sama koskee anonyymikommentointia blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteesta jatkan spämmäämistä. Kokeilin myös joitain muita juttuja, mutta huonolla menestyksellä,joten ei niistä sen enempää.

   Voisihan sitä anonyymikin jonkin nimimerkin kommenttinsa perään laittaa. Siitäkin huolimatta, että saman anon kommentit suurella todennäköisyydellä tunnistaa samaksi kirjoittajaksi.

   Luulen, että olen ainakin toistaiseksi ollut yhtä viitseliäs kaikkien kommentoijien kanssa. Toki kommentin laatu vaikuttaa varmasti paljon.

   Nimi ei välttämättä aina riitä. Esimerkiksi kokonaan verkkokursseina toteutettavien kurssien opettajat ovat aina jotenkin etäisempiä ja haluttomampia joustamaan kuin ne, joita näkee edes joskus.

   Poista
 4. Toi on muuten totta toi anonilli homma. Mun blogiin on viimeaikoina eksynyt sellaisia ja otin kommenttien moderoinnin käyttöön. Kun koittaa suht hyvällä fiiliksellä, perustellusti, selvällä suomen kielellä ja noin niinkun suht asiallisesti blogata, eli kertoa ajatuksistaan, ja kun anonyymi kommentoi jotenkin just provosoivasti, ymmärtää tahalleen väärin, tai jotain muuta provosoivaa tai negatiivista, niin ei vaan jaksa. Ts menee hieman maku koko touhusta... No, en tiedä sitten, sananvapaus ja kyllähän asioista voi keskustella jne, mutta sellanen tahallinen pahansuopuus jollain lailla. Tosin tää netti ja blogit ennenkaikkea tarjoaa ihmisen pahuudelle vaan hyvän ja helpon alustan tulla esiin. Muutenkin viime aikoina seuraamissani mammablogeissa joissain ollut sellasta kettuilua ja riidantynkää-ei jaksa yhtään. Eli moderointi on ok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole alunperin laittanut kommentteja moderoitaviksi anonyymien vuoksi. Uskon myös, että en kovin herkästi provosoidu tai ala selittelemään, joten olisin heille myös kovin huono uhri. Se on sellainen oma valinta, jonka pystyn tekemään, että anonyymi ei todellakaan voi oikeasti sanoa mitään niin henkilökohtaista, että kavahtaisin takajaloilleni ja kävisin puolustautumaan. Uskallan sanoa, että olen ollut pahemmissakin paikoissa kuin täysin ventovieraiden kiusanteon kohteena. Mutta silti mun mielestäkin moderointi on ok enkä siitä ole luopumassa. Tähän mennessä julkaisematta on jääneet vain joidenkin vahingossa tulleet tuplakommentit. Enemmän päänvaivaa mulle tuottaa se, että luen teidän kommentit puhelimella sähköpostista ja hyväksyn ne, mutta en jaksa alkaa vastaamaan niihin luurilla. Ja sitten joskus vastaamiseen vierähtää aikaa, vaikka kommentti on julkaistu. Mutta turha stressi sekin. Tiedän. :)

   Silti välillä näyttää siltä, että jotkut käyvät purkamassa vain omaa pahaa oloaan toisten blogeissa, keskustelupalstoilla jne., koska monesti sanottu ei edes liity mitenkään alkuperäiseen aiheeseen.

   Sananvapaus on tietenkin sananvapaus, mutta tämä on mun blogi ja täällä sitä myös tarvittaessa rajoitetaan. Sananvapaudella on myös laissa määritetyt rajansa. Ei vaan vielä ole ollut tarvetta. Ja jos tulee, niin en tule siitä tekemään mitään numeroa kirjoittamalla siitä omaa postausta yksinkertaisesti siitä syystä, että sitähän se pahantahtoinen ihminen juuri haluaakin. Päästä parrasvaloihin. Ehkä.

   Poista
  2. Aivan, enkä mäkään anon negatiivista kommenttia ala puolustamaan, tulee vaan sellainen yleinen nihkeä fiilis. Omaa postausta ei varmasti kannata, eikä kannata tosiaan puolustellakkaan.

   Mutta ilmiö liittynee nettimaailmaan, on helppo töksäytellä kaikenlaista nimimerkin takaa;)

   Poista
  3. Nettimaailman töksäyttelystä saisi itse asiassa aivan oman postauksen... ;)

   Luulen, että ihmisillä, jotka sellaista jopa loukkaavaa töksäyttelyä nettiin päästävät ei ole muita keinoja purkaa pahaa oloaan. Ja toisaalta loukkaantumisherkkyys ja viestintätavat on meillä kaikilla ihan erilaiset, joten joskus saattaa vahingossa tulkita jonkin viestin pahantahtoiseksi, vaikkei se sitä olisi kirjoittajan mielestä. Jos viestintä yleensä epäonnistuu, kun ilmeet ja eleet on nähtävissä ja äänenpainot kuultavissa, niin ei ole mikään ihme, ettei se oikein suju netissäkään aina. En usko, että hymiöillä ja muilla vippaskonsteilla ei voida koskaan tavoittaa sellaista non-verbaalia viestintää, joka naamatusten on mahdollista. Vaikka ei kasvotusten viestintäkään aukoton ole tulkinnaltaan.

   Poista
 5. Esitän pahoitteluni WööPöön puolesta! Mutta ei ne kommentit roskiin me, ne menee vain filtteriin. Poimin ne sieltä heti aina kun meen konehuoneen puolelle, noin kerran päivässä.

  Tiinan ehdottama omasta blogistaan vaikeneminen ei oo aukoton systeemi, nimittäin kyllä bloggerista kommentoivat jotkut pääsee läpi ilman filtterii. Mullekin esim. Ohari ei oo muistaakseni ikinä päätynyt filtteriin, ja kissablogin puolellla filtteriin menee melkeinpä zero asiallista. Ihan vain jos joku kommentoi harvoin, sit menee filtterin kautta. Kissablogin filtteri taas poimii roskat tosi tehokkaasti. Siis oikeat roskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pahoitteluista. Ehkä jatkossakin siis tulen sun filttereihin. :)

   Olen sitä mieltä, että sanapainon filtterit on henkimaailman juttuja, koska joudun filttereihin huolimatta siitä kuinka säännöllisesti ja usein olen jonkun blogia kommentoinut. Tai sitten mun kommentit vaan on nykyään niin epäilyttäviä.

   Olen myös katkera wööpöölle siitä, että jouduin tekemään esimerkiksi uuden sähköpostiosoitteen aikanaan, jotta pystyin kommentoimaan bloggerin käyttäjänä, koska hehän eivät hyväksyneet sitä, että käytän bloggerissa samaa sähköpostiosoitetta kuin heidän palvelussaan. Mutta ei, en vaikene omasta blogista jatkossakaan vaan oottelen filtteristä pääsyä kiltisti.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...