sunnuntai 22. tammikuuta 2012

B niin kuin B-day


"The secret to staying young is
to live honestly,
 eat slowly,
and lie about your age."
~Lucille Ball~


Tänään on taas se päivä vuodesta, kun täytän 25 vuotta. Olen onnekkaasti ollut siitä aivan hissukseen, ettei kukaan vaan keksi järjestää mitään ylläreitä. Ainakin työpaikan tytöt olis pykänneet väkisin jotain pystyyn, jos olisivat tienneet aikaisemmin kuin vasta eilen. Nyt sain olla kaikessa rauhassa kotona ja herätä kurkku kipeänä aamuun ankeaan. Mutta se nyt vaan kuuluu traditioon tulla edes vähän kipeäksi synttärinäni. Ne on olleet niin jänniä paikkoja mulle siitä lähtien, kun mun kummisetä ei enää tullutkaan laulamaan sä kasvoit neito kaunoista, ettei mun terveys oikein kestä niitä. Ei kummisedälle mitään tapahtunut, mä vaan kieltäydyin olemasta paikalla, kun sukulaiset ja niiden kumminkaimat valtasi talon mun synttäreiden varjolla.

Äitikin soitti eilen ja kysyi ettenkö mä edes kahveja tarjoaisi, kun täytän mä kumminkin tosi paljon. Ei ollut paras perustelu, joten totesin, ettei mulla ole tosiaankaan aikomusta tehdä niin. Sitä paitsi mun kurkku on oikeesti kipeä! Pysykää nyt suosiolla poissa, ettette saa tätä tautia.

Illalla sitten jännätään vaalivalvojaisissa, että saanko mä synttärilahjan vai en - pääseekö mun ehdokas kakkoskierrokselle vai ei. Sen verran voin paljastaa, että ensimmäistä kertaa koko sinä aikana, kun mulla on ollut äänioikeus, ääni meni jollekin toiselle kuin Kokoomuksen ehdokkaalle.Sori Sauli, se ruiskukka, jonka sain sulta yli kymmenen vuotta sitten ja sointui kuulemma niin hyvin mun silmien väriin, on nyt menettänyt tehonsa. Sitä paitsi mun silmätkin on alkaneet vuosien myötä vihertää yhä enemmän.

Mä uskon, että persujen jytkyn jälkeen, mikä tahansa on mahdollista
- paitsi toinen persujen jytky!

5 kommenttia:

 1. Mä äänestin väärää ehdokasta! Synttärionnittelut! :)

  VastaaPoista
 2. Mut mä äänestin oikeeta! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Vaikka tajusin äänestäneeni väärää, joka ei välttämättä ollut edes itselle se oikea ehdokas, niin silti äänestin väärää, siis sitä joka ei päässyt jatkoon. Niin yleensä ennenkin, lähes aina käynyt! Nyt toisella kierroksella täytyy ehkä todellakin taktikoida, pitäisikö oikeasti äänestää tahallaan väärää, joka ei olisi se oikea ehdokas..hmm.. Ole hyvä! :) -MJ

  VastaaPoista
 4. Neo, ihmettelin Suomeen kansaa joka ei ylensä tykkää juhlia synttäreitä, alussa oli ihan kauhu, kun muutin tänne ja kukaan ei tullut minut onnittelemään . ajattelee , Virossa kaikki tietä kaikkien sünttärit ja on semmoinen tapaa, että he tulee ilman kutsujakin , vaikka laitat ovesi lukkon he kolistelee ikkunan takaa ja yrittä päästä sisään kukkapuuskan kanssa ... Olen täällä niiiiiiiin iloinen ja tyytyväinen ettei tarvii tuhlata tuhansia ruuan, viinan ym menoja ... Miten semmoinen on tarttunut suomalasille ? Onko se aina ollut näin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin Suomessa tosiaan mitään suuren luokan syntymäpäiviä vietetään. Jos vietetään, niin ne ovat kunnioitettavia tasalukuja. Tietenkin on aina poikkeuksia, jotka tykkää viettää synttäreitä, mutta ei me sentään odoteta kenenkään ottavan pankkilainaa, jotta tarjoilut pelaa syntymäpäivänä. Onko se aina ollut näin? En tiedä.

   Sen tiedän, että itse en niin kovasti perusta syntymäpäivistä. Ne tulee ja menee. Mun mielestä ihmisiä pitäisi muistaa muulloinkin kuin juhlapäivinä. Eikä se nyt ole edes mitenkään juhlaa täyttää 25 vuotta jo ties kuinka monennetta kertaa :D

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...