maanantai 9. tammikuuta 2012

A niin kuin alku

A niinkuin alku.

Blogin alku

Alun sanotaan olevan aina hankalaa, mutta tällä kertaa se on suhteellisen kivutonta. Kirjoittaminen on aina ollut mulle yksi tapa selvittää itselleni, mitä oikeastaan asioista ajattelen. Nyt olen ollut pidemmän aikaa täysin lukossa eikä uusia tekstejä vain ole syntynyt. Siksi otetaan avuksi aakkoset.

Tavoitteena on käydä läpi aakkosten kaikki kirjaimet. En aio seurata orjallisesti aakkosten järjestystä aa:sta öö:hön enkä päinvastoin, vaikka a onkin aloittava kirjain. Joistain kirjaimista löytyy useampia aiheita, joista mulla on varmuudella jotain sanottavaa. Toiset kirjaimet vaativat jo enemmän mielikuvitusta, että niistä ylipäätään keksii yhtään sanaa.

Kirjoituksia voi odottaa päivittäin ainakin kolmesti viikossa. Liian suuret lupaukset ja odotukset ajaa mut vaan ahdistukseen ja sittenhän ollaan jälleen alkupisteessä eikä lukot sittenkään aukene.

Uusi alku

Vuoden vaihtuessa moni on tehnyt hurjia lupauksia uudesta alusta. Ollaan ilman alkoholia, tupakkaa, lihaa tai ihan mitä vaan. Itse en luvannut mitään - taaskaan. Lupaukset uudesta alusta on aivan turhia. En halua luvata uusia alkuja, haluan asettaa tavoitteita.

Uusi alku on silti ajankohtaista omassakin elämässäni. Aloitin opintovapaan vuoden vaihteessa. Koska opintoihin liittyy niin paljon asiakirjoittamista, blogissa tulee olemaan lähes poikkeuksetta mutu-tuntumaa - arkisen tavallisia näkökulmia.

Piirtämisen uusi alkukin saattaa olla tuloillaan. En uskalla sentään luvata, että jokaisesta kirjaimesta tulisi myös itse tehty piirros, muttei se ole pois suljettu mahdollisuuskaan. Oli oikein terapeuttista kaivaa värikynät kaapista ja alkaa töhertää. Siinä piirrellessä ehti ajatella, jos jonkinmoista asiaa.

Laita sanoja tulemaan
Ideoita ja aiheita ei koskaan voi olla liikaa. Kommenttiloota on vapaa!

2 kommenttia:

 1. Loistava idea päästä kiinni kirjoittamiseen. Olen samankaltaiseen lukkoon käyttänyt samaten muita blogejani ja mahdollisimman kevyitä aiheita. Ja se toimi! Siksi uskon toimivan sinullakin.

  Sanoja en nyt ehdottele, mutta kaikki aikanaan.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea sitä "autokävelyllä" keksii. Mutta mä uskon myös, että tämä toimii. :)

  Ongelma ei ole ollut niinkään siinä, etten pystyisi käsittelemään myös raskaampia aiheita. Ongelma on ollut se, että ne ovat olleet liian lähellä omaa napaa. Ja niitä on kaiken lisäksi lukeneet ihmiset, jotka hyörii siinä mun navan ympärillä myös aika kirjaimellisesti.

  Mä koen tämän jotenkin vapauttavaksi ympäristöksi. Otsikko Aakkostarinat antaa niin paljon vapauksia. Täällä saattaa olla faktaa tai fiktiota. Riippuu varmaan pitkälti kirjoituskynnyksestä.

  Ja ne sanat. Niistä on oikeastaan hiukan liikaakin tarjontaa. Täytyy sittenkin kehitellä jokin sääntö, ettei peräkkäisinä kertoina saa käyttää samalla kirjaimella alkavaa sanaa tai jotain. Kyllä tää tästä - ajallaan.

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...