sunnuntai 15. tammikuuta 2012

I niin kuin itsensähäpäisijä

Epäonnistujia emme ole, mielensäpahoittajiksi emme tahdo tulla - olkaamme siis itsensähäpäisijöitä!

Suomessa vietettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa kansallista epäonnistumisen päivää. Puuhahenkilöiden mukaan Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumiseen sekä ilmapiirin, joka tukee riskinottajia. En halua ottaa kantaa yrittäjyyteen, joka on kuitenkin viime kädessä virallisen päivän takana. Mutta yleisesti tosta ei voi olla eri mieltä: me ollaan juro kansa, joka viimeiseen asti miettii, mitä muut ihmiset meistä ajattelee ja lamaannutaan sitten varmuuden vuoksi täysin aloilleen. En mä silti soisi kenenkään ottavan tavoitteeksi epäonnistumista. Se voi olla tekemisen riski, mutta ei itseisarvo.

Tuomas Kyrön mielensäpahoittaja uskoo, että sydänvaivat eivät ole peräisin epäterveellisestä ruokavaliosta ja liikunnan puutteesta. Mielensäpahoittaja tietää niiden johtuvan siitä, kun ei sano mitä ajattelee ja mistä pahoittaa mielensä. Onhan se nyt selvä, ettei sinne päähän kaikki maailman asiat voi mahtua, vaan joidenkin asioiden on mentävä myös niveliin ja verisuoniin. Mielensäpahoittajan maailma ei ole niin vääristynyt, etteikö osa olisi tottakin. Taipumus mielensäpahoittamiseen aiheuttaa takuuvarmasti sairauksia sekä mielessä että kehossa.

Itsensähäpäisijä ottaa tietoisen riskin epäonnistumisesta ja lakkaa pahoittamasta mielensä asioista, joihin ei kerta kaikkiaan pysty vaikuttamaan. Itsensähäpäisy on sitä, että lakkaa miettimästä, mitä muut ajattelee ja elää itselleen. Tekee asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvältä ja osaa nauraa itselleen, kun kaikki ei menekään kuten Strömsössä.

Elämä on elämistä - ei epäonnistumista ja mielensäpahoittamista varten. Opetellaan häpäisemään itsemme tyylillä. Otetaan tavoitteeksi häpeämättömyys! Muistetaan silti rakastaa lähimmäistämme. Häpeämättömyys ei ole sitä, että häpäistään toisia.

Kuvan lähde:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...