tiistai 1. tammikuuta 2013

T niin kuin Tarina Tammikuu

Muistatteko sen fat mum slimin Phota A Day -haasteen? Se elää ja voi hyvin vielä tänäänkin. Sen, jossa fat mum slim julkaisee joka kuukausi listan päiväkohtaisesta aiheesta ja ihmiset osallistuvat haasteeseen ympäri maailmaa. Sääntöihin kuului ehdottomasti se, että osallistumisen pitää olla hauskaa, joten ei haittaa yhtään, vaikka jäisi päiviä välistä. Mä aloin siihen viime vuonna maaliskuussa, mutta toukokuun jälkeen koko juttu hyytyi. Huomasin, että se oli enemmän pakko kuin huvi.

Vatsassa perhosia -blogin Riikka keksi, että haasteeseen voi osallistua myös kirjoittamalla. Mä hiukan innostuin ajatuksesta, mutta vielä joulukuussa ei ollut mitään mahdollisuuksia kokeilla samaa, koska miljoonat viimeiset palautuspäivät, selän poks jne. Ajattelin jopa hetken, että teen ihan omat sanat tammikuulle, mutta en mä nyt sentään niin innokas ole. Ainakaan vielä. Tammikuussa siis mennään annetuilla aiheilla, tosin otin vapauden tehdä aiheista omat käännöskukkaseni tai muuten vaan vapaat muokkaukseni, kun eihän me nyt sentään niin kansainvälisiksi aleta. 

Mun ajatus siis on, että Tarina päivässä voi olla ihan mikä tahansa aiheen mukainen teksti. Se siis voi olla totta tai tarua, runo tai mielipidekirjoitus - ihan miltä nyt sattuu tuntumaan. Ja jos ei tunnu miltään tai mikä vielä pahempaa, tuntuu pakolta, niin teksti jääköön kirjoittamatta.

Yritän tässä sanoa, että mä aion tehdä tätä ainakin tammikuun ajan, mutta ei harmita yhtään, jos joku teistäkin haluaa tehdä. Mitäs sanot? Yritetäänkö?

Omat tarinani näistä aiheista julkaisen KAHVITAUOLLA -blogin puolella, jossa kannattaisi muutenkin käydä piipahtamassa. Siellä on paljon kivoja naisia ylläpitämässä yhteisblogia.Äh, tuohan oli ihan selkeästi luettavissa vielä äsken ennen kuin latasin sen blogiin. Selvän saamiseksi saa käyttää kaikkia vilppejä, kuten klikata isommaksi tai painella taikayhdistelmää ctrl ja plus-merkkiä.

24 kommenttia:

 1. Minä olen mukana. Aasinsiltojen kruunaamaton kuningatar... Tästä tulee hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasinsiltojen käyttö on ehdottoman luvallista. Olen rakennellut niitä mielessäni jo itsekin. Kivuutta, kun olet mukana! :)

   Poista
 2. Mä voisin kans kokeilla, kun ei oo kysymys kansantansseista. :) Saanko kopsata kuvan, jotta muistan, mistä mun pitää kirjoittaa ? Voin tietty täälläkin käydä kurkkimassa, joten kielto ei ole ongelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa. Kokeile! :)

   Kuvan saa tietenkin kopsata, jäljentää, jakaa ja tehdä mitä huvittaa, koska siksihän se on tehty, että pystyy helpommin muistamaan ja ottamaan mukaansa, mistä tänään puhutaan.

   Poista
 3. Kiitos, voisin kokeilla. Joskus on todella vaikea keksiä otsikkoa tai aihetta tai yhtään mitään yhtään mistään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on myös vaikea saada kirjoitettua annetusta aiheestakin. Mutta kokeile ihmeessä, vaikkapa täyttämään niitä päiviä, jolloin mitään ei vaan irtoa ilman apua. :)

   Ja tästähän ei sitten oteta mitään ressiä. Muistakin se.

   Poista
 4. Neo kultaseni, tulin toivottamaan sinulle oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta 2013!
  Olet niitä ihmisisä joille soisi kaiken onnen maailmassa ja siksipä toivonkin että se MIK astelee elämääsi heti alkuvuodesta. Sinulla on älykkyyttä, ulkonäköä ja huumorintajua - kaikkea mistä ainakin minä pidän. Omaat myös rakastavan sydämen ja uskon luonteesi olevan yksi empaattisimmasta mitä tästä maailmasta löytyy. Rakastan myös tiukkoja mielipiteitäsi, koskivatpa ne sitten ihmerasvoja tai ajan mittaamista - kaikki perusteltuja ja hyvin esitetty.
  Älä muutu vaan pidä itsesi Neo:na, olet rakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon kauniita sanoja, että tässä ihan häkeltyy ja menee sanattomaksi. Kiitos Peppone. <3

   Poista
 5. Luin vinkin Nollavaimonblogista ja aionpa minäkin osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa nunju! Mitä enempi populaa on mukana, sitä lystimpää tästä tulee. :)

   Poista
 6. Lähden innoissani mukaan kirjoittamaan (tai ainakin yrittämään) Tarinaa päivässä! Olenkin jo pitkään kaivannut lisäinspiraatiota kirjoitusharrastukseeni - kiitos! Ryhdynkin oitis tarinoimaan bittipöytälootassani: http://poytaloota.blogspot.fi/.

  Samaan syssyyn otan myös seurantaan tämän blogin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri niitä haasteita, joita saa lähteä pelkästään yrittämään. Taivas ei taatusti putoa niskaan, vaikka tarinaa ei tulisikaan päivässä! Tällä voi hyvin lääkitä kirjoitusummetusta. Kivaa, kun sinäkin olet mukana.

   Lähdenpä vastavierailulle juurikin nyt. :)

   Poista
 7. Olipas mieletön säkä löytää tämä blogisi nyt! Tälle haasteelle oli suorastaan tilaus erään hauskan mielikuvitusleikin muodossa, jota pohdin blogissani. Siksi nappaan mukaani tämän hauskan tarina päivässä -haasteen ja kokeilen, saanko mitään aikaiseksi. Idea on muuten ihana! Vähän vaihtelua valokuvaukselle. Photo A Day -haastettakin kokeilin viime vuonna yhden kuukauden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Roz. :)

   Huikeeta, että lähdet mukaan leikkiin. Tämä haaste kuuluu tehdä hyvällä mielellä. Missään nimessä ei saa alkaa hankkimaan vatsahaavaa tai purentaongelmia.

   Photo A Day -haaste on oikein mukava, mutta kun ei tämä ole kuvablogi ja kamerakin oli aina kotona. Näin ensi tunnelmissa tuntuu siltä, että saatanpa hyvinkin alkaa keksimään ihan itse seuraaville kuukausille sanoja. Mutta nythän on kuitenkin vasta kuukauden toinen päivä, joten ei nyt sentään ihan vielä lukkoon sitä lyödä. :)

   Poista
  2. Minäkin lähden mukaan, tapani mukaan hieman myöhässä tosin :)

   Löysin tämän idean tuolta Rozin blogista ja ajattelin käydä kiittämässä sinuakin tämän ihanan idean jakamisesta! Niin että kiitos :)

   Poista
  3. Myöhässäkin saa tulla mukaan. Ja jättää vaikka päivän välistä, jos siltä tuntuu.

   Kiva kun löysit. Tästä tulee niin kivaa. Ja kiitos kuuluu oikeastaan teille, jotka lähdette mukaan. Se tekee siitä oikeasti jopa paljon hauskempaa. :)

   Poista
 8. voi mitä ihanaa, hauskaa,mielenkiintoinen , kiva haaste . voisinko osallistua , elikä joka päivä jotakin kiva on edellä odottamassa HYVÄÄ UUTTA VUOTTA ! Kivaa kun eksyin vahingossa tänne sivullesi ... Kiitos .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, ja tervetuloa!

   Juurikin näin. Tarina joka päivä. Aihe on annettu, muuten toteutus oman harkinnan mukaan. Mukaan vaan!

   Hyvää Uutta Vuotta, Nata!

   Poista
  2. kiitos ... tulisitko käymään. Katsoisitko kelpaisko semmoinen todeutus

   Poista
  3. Kävin kurkkimassa. Kommentoinkin sinne enemmän. Oikein hyvältä näyttää.

   Nyt voisi olla sopiva hetki minullekin kiirehtiä päivän aiheen kimppuun, kun vielä ehtii tämän päivän puolella. :)

   Poista
 9. Taisin juuri lupautua mukaan. Katsotaan, mitä tästä kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun lupauduit mukaan. Tästä kehittyy hauskuutta ja kivuutta.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...