keskiviikko 25. tammikuuta 2012

F niin kuin fobia


Harmillista, että kirjain S tuli jo käytettyä. Mä olisin tarvinnut sitä somevaaleihin.
(Hah, mutta siinähän se nyt seisoo)


Olen  järkyttynyt siitä loan heitosta, mitä olen nähnyt siellä täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee liikent vaalien aikaan (niin ja siellä liikenteessä myös). Mä ehkä nippa nappa ymmärtäisin, jos kysymys olisi ihmisistä, jotka normaalistikin käyttäytyy typerästi kaikissa tilanteissa. Mutta kun ei. Ne on oikeasti ihmisiä, joita olen pitänyt fiksuina ja filmaattisina. Kuten Kirsi Alm-Siira vetoavasti asian esitti: "Palaattehan tekin takaisin sieltä haistakaa V-maasta."

Vaikka väitetäänkin, että molemmista ehdokkaista on kannattajat heitelleet mitä kekseliäämpiä nimityksiä, niin jotenkin musta tuntuu, että suurin sonta lankeaa Haaviston niskaan. Eniten mua kuitenkin järkytti heti ehdokaskaksikon ratkettua erään yrityksen facebook sivulle ilmaantunut vetoomus. Siinä oli käytetty niin ala-arvoista kieltä, että yrityksen parista sadasta tykkääjästä oli jäljellä 90, kun kävin tilanteen tarkistamassa eilen. Omakin hiirikäsi klikkasi nopeammin kuin kukaan ehti kissaa sanoa linkkiä "en tykkääkään". Positiivinen havainto oli, että kyseinen päivitys oli poistettu ilmeisesti yrittäjän itsensä toimesta. Mä en vaan tajua kuinka sellainen vahinko voi sattua yrittäjälle. Eihän hän tosissaan voinut uskoa, että kaikki tykkääjät äänestävät hänen brutaalin ohjeistuksensa mukaisesti. Epäilen, että asiakkaat äänestivät hiirellään.

Mitä sitten tohon fobiaan tulee, niin arvannette sen viittaavan homofobiaan. Sanovat, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, mutta en ymmärrä miksi se kalahtaa tuon asian tiimoilta aina muhun. No, muhun nyt kalahtaa kaikki kalikat, jotka ovat jollain tapaa epäoikeudenmukaisia.

Mun on hirveän vaikeata ymmärtää kuinka kenenkään seksuaalinen suuntautuminen voisi tehdä hänestä epäpätevän hoitamaan mitään presidentin tehtävistä. Mun on silti tunnustettava, että ennen kakkosen tipauttamista uurnaan mietin itsekin erityisesti sitä, kuinka Haavisto voisi edustaa Suomea maissa, joissa homoseksuaalisuus on laitonta. Ja päädyin juurikin siihen, etten voi tehdä valintaani jonkin tehtävien hoidon kannalta epäolennaisen asian perusteella. Mitä sitten, jos homoseksuaalisuus on laitonta joissain maissa. Nehän on väärässä.

Okei! Ensimmäinen ääni Haavistolle taisi osittain olla taktikointia, vaikka häntä persoonana ihailenkin. Toisen kierroksen äänen antaminen olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos vastakkain olisivat olleet Niinistö ja Väyrynen. Mähän olisin vain nopeasti kääntänyt takkini ja palannut ruotuun. Nyt mun kuitenkin oli pakko asettaa ehdokkaat vaakaan uudelleen. Puntari vakuutti mut siitä, että toinenkin ääni menee meni numero kakkoselle. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että Saulista on paljon enemmän hyötyä Suomelle, kun vaikuttaa jossain muualla kuin presidenttinä. Presidentin valtaoikeudet kun on aika lailla suppeat nykyään. Niinpä mä haluan presidentiksi ihmisen, en mitään timantin kovaa taloustyyppiä. 

Se siitä! Ääni tipahti siis uurnaan tänään ja tosiaan toivon, että riittävän moni muukin pääsee yli fobiastaan. Me ihan oikeesti tarvitaan Pekka presidentiksi ja Sauli pelastamaan Suomi kaikenmaailman tukiaisten seurauksilta.

6 kommenttia:

 1. Joo... Joku sanoi, että Saulin on hyvä olla presidenttinä, niin pysyy ainakin poissa pahanteosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Toi on kieltämättä myös hyvä pointti. :D

   Poista
 2. Mun ääni meni noista toiselle.. :D Sauli olisi toki vakuuttava hahmo presidenttinä, mutta näen, että Suomen ja Suomen kehittymisen kannalta "oikeaan" suuntaan, Haavisto ajaisi välillisestikkin sellaista linjaa, jossa Suomi tulisi olemaan parhaimmillaan. Suvaitsevaisuus, rauhan tie, sovittelija-rooli. Mitä tuohon rahaan tulee, niin aikamoisia säästöjä saadaan aikaan, tai raha suunnattua huomattavasti järkevämmin, ihan maailmanlaajuisestikkin, muuttamalla "sotataloudet" "ympäristötalouksiksi". Nasevasti Ajateltuna Toimisi Oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvaitsevaisuus lienee juuri se arvo, joka sai piirtämään kakkosen.

   Poista
 3. Hyvä valinta, minäkin äänestin numero kakkosta molemmilla kerroilla. Maailma muutetaan ääni kerrallaan. Oli myös aika, jolloin mustat ja valkoiset eivät voineet USA:ssa matkustaa samassa bussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indeed. Tällainen pastellinsävyiset linssit päässään kulkeva optimistinen realisti ei uskalla enempää toivoa kuin maailman muuttuvan edes hitaasti mutta varmasti - ääni kerrallaan. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...