torstai 5. huhtikuuta 2012

N niin kuin nollatutkimuksen Nobel-ehdokkaat

Maikkarin Helmestä löytyi listaus yhdestätoista asiasta, joita miehet tiedemiesten mukaan rakastavat.  Jotkin tuloksista ravisteli mun kehittelemiä stereotypioita, mutta suurin osa ei aiheuttanut mitään järistystä. Tarjolla tänään on Neon nollatutkimus nobel-ehdokkaat.

Ensimmäiseksi kiri ehdottomasti Wellingtonin yliopiston tekemä tutkimus, jonka mukaan miehet rakastavat rintoja. Rintojen koolla ei ole väliä, sillä miehet katselevat niitä joka tapauksessa ensin. Jos oikein hyvä flaksi käy, myöhemmin saatat saada myös katsekontaktin.

Kakkoseksi kiri seksuaaliterveyttä mitannut tutkimus, jonka mukaan teini-ikäiset pojat rakastavat masturbointia. He myös aloittavat masturboinnin aikaisemmin ja tekevät sitä useammin kuin tytöt. Ihan varma en ole siitä, että kuinka tutkimus muutenkaan liittyy miehiin. Paitsi että teinipojista ehkä joskus kasvaa miehiä. Siihenkin tosin on vain katoavan pieni mahdollisuus, että niin tulee käymään.

Kolmannelle sijalle kirivät Teksasin ja Minnesotan yliopistot tutkimuksillaan siitä, että miehet pyrkivät tekemään vaikutuksen naiseen autollaan. Sehän nyt on ihan yleisesti tiedossa oleva fakta, että monille miehille auto on sen jatke. Mitähän tähän nyt sanoisi? Mukavampaa sitä on Porchessa itkeä kuin Ladassa, mutta... Mä tykkään enemmän miehistä ratin takana kuin niiden autoista.
Mun empiirinen tutkimus on osoittanut, että vain mersukuskeilla on taipumus parturiin tullessaan tipauttaa avain mahdollisimman näkyvästi pöydälle. Jos siihen ei kiinnitä huomiota, ne poimivat sen käteensä ja alkavat pyöritellä sitä ilmassa. Muut säilyttävät autonavaimensa päänsä kynimisen ajan jossain piilossa. Miten niin tämä ei muka liittynyt auton merkkiin, kuten alkuperäiset tutkimukset väittivät.



Neljännelle sijalle kipusi HerCampusin tekemä tutkimus. Opiskelijamiehiä oli johdateltu vastaamaan kysymykseen siitä, kuinka monta seksikumppania tekee naisesta heidän näkökulmastaan lumpun. Kolmasosa vastanneista oli tarpeeksi fiksuja vastaamaan, ettei seksuaalikumppaneiden lukumäärä määrittele naista. Tutkimuksen tulos kuitenkin oli, että siveytensä menettää, kun on ollut 10-20 seksikumppania. Uskon, että kolmasosa oli joko normaalia vanhempia opiskelijamiehiä tai ainakin tasa-arvon puolestapuhujia. Jos miehellä on ollut 10-20 seksikumppania, niin sehän tekee hänestä vaan entistä paremman ja huolellisesti testatumman rakastajan.

Kinsley Institute on puolestaan tehnyt paljastuksen, että muutama halaus päivässä pitää parisuhdeterapeutin loitolla. Halatut miehet olivat tyytyväisimpiä parisuhteeseensa. Miten voi olla? Mä ihan luulin, että parisuhteessa täytyy olla jotain pahasti vialla, jos halaillaan. Kyllä niiden puolisot varmaan joutuu kärsimään, kun joutuvat halaamaan toista pitääkseen toisen tyytyväisenä.

Kyynelehtiminen miehen edessä ei ole missään nimessä järkevää, koska se laskee tutkimusten mukaan miesten testosteronitasoa. Kun mies tajuaa, että seksiä ei ole tarjolla, niin ei ole myöskään toivoa siitä turvasta, jota itkulla ehkä halutaan. Paitsi että onko tossakaan mitään järkeä. Mä saatan itse itkeä, kun olen äärimmäisen vihainen enkä mä tosiaankaan suostu päästämään ainakaan sitä kiukun aiheuttajaa lähelleni silloin. Kyllä ne hormonitasot laskee itse kullakin. Mutta jo Bob Marley tiesi, että itkun voi välttää, kun ei ole naista.

Mikä-lie-tutkimus on osoittanut, että pitää pyrkiä olemaan epäviehättävä. Nettideittimarkkinoilla flaksi käy kuulemma paremmin, kun miehen ei tarvitse pelätä pakkeja. Oletuksena siis on, että jos olet epäviehättävä, niin kaikki saa mutta komiat ensin.

Kuva ei ota kantaa Duudsonien viehättävyyteen.

Toinen samaan kategoriaan liittyvä tutkimustulos Indianan yliopistolta osoitti, että jos haluaa viestin menevän miehelle perille, pitää olla mahdollisimman huomaamaton. Jos esimerkiksi uutisankkuri on seksikäs, miehet eivät muista kuulemiaan uutisia. Mä en ole ihan varma oliko tämä nyt hyvä vai huono uutinen. Toki vahvisti sitä käsitystä, että jos haluaa tulla otetuksi vakavasti pitää naamioitua tilanteen mukaan. Sitähän naiset tekee muutenkin.

Rochesterin yliopisto on tehnyt tutkimusta siitä, mikä väri saa miehen syttymään. Jos on akuutti tarve, niin kannattaa pukeutua punaiseen. Väriterapiat ja -teoriat on jo aikoja sitten tuoneet esiin punaisen kiihottavan ja energiaa antavan vaikutuksen, joten oliko tämäkään lopulta mikään oikea tutkimustulos. Jossain on menty  aikaisemmin jopa niin pitkälle, että on kehotettu sisustamaan makuuhuone punaisella, jos kaipaa vireää seksielämää ja vähempi uni on okei.

Treffisivusto Baboon taas kertoo, että 33 %:a vastaajista haluaa brunetin ja 29% vastaajista suosii mustia hiuksia. Näin ollen alle 40 prosenttia huolii jonkin muunkin värisen. Henkel-Nordenin pari vuotta sitten tekemän tutkimuksen mukaan tummaverikköihin liitettiin hyvä toimeentulo ja menestys. Ehkä Baboonin tutkimus kertoo siitä, että tyypit on siellä tosissaan. Eihän huonoja kauppoja kannata tehdä. Mun ammatillinen näkökulma asiaan on, että se on vaan hiustenväri, joka on muutettavissa tarpeen mukaan.

Miesten avioliiton kaipuu ei ehkä tullut mulle niin suurena yllätyksenä kuin alkuperäinen teksti antoi ymmärtää. On olemassa myytti, jonka mukaan miehet kammoavat avioliittoa. Mun kokemuksen mukaan niin ei todellakaan ole. Otokseen kuului 5200 sinkkua, jotka olivat iältään 21-56 vuotiaita. Naimisiin haluavien osuus naisista ja miehistä oli yhtä suuri.  Mun henkilökohtainen empiirinen tutkimus osoittaa, että miehet haluavat naimisiin jopa hanakammin ja nopeammin kuin nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...