maanantai 30. heinäkuuta 2012

M niin kuin manuaali

Maikkari on kunnostautunut julkaisemalla TOP 50 -listaukset niistä asioista, jotka miesten pitäisi tietää naisista ja päinvastoin. Itselläni heräsi epäusko erityisesti lukiessa sitä, mitä miesten pitäisi tietää meistä naisista. Suurin osa niistä tuntui väkisin keksityiltä. Linkittäisin sinne, jos edes murto-osa väitteistä olisi tuntunut sopivan edes muhun itseeni. Googlettakaa, jos on ihan pakko saada tietää.
(Tietenkään ei pitäisi syyttää Maikkaria, joka on vaan menshealt.comin ja healthyandbeloved.comin sanansaattaja)

Poimin sieltä oman top vitoseni kaikkein älyttömimmistä väitteistä.

Oikeat miehet eivät aja automaattivaihteilla.
Eivätkö? Miten ihmeessä automaatti- tai manuaalivaihteet liittyy miehisyyteen? Vaikka toisaalta olen kerran elämässäni joutunut ajamaan automaattivaihteisella autolla, ja tulin siihen tulokseen, että se jos joku vaatii munaa. Vain tippaleipäaivot omaava henkilö polkee kuopan siihen, missä pitäisi olla kytkin.
Uskon, että väitteen keksinyt nainen on myös kokenut saman ja toivoo pystyvänsä piilottamaan oman avuttomuutensa tilanteessa, jossa joutuisi ajamaan automaattivaihteista autoa vasten tahtoaan.

Annan sinulle anteeksi enemmän kuin minun pitäisi.
Höpö, höpö. Jos olet rakas, saatan katsoa moniakin asioita läpi sormieni, mutten varmasti anna anteeksi enempää kuin pitäisi. Anteeksiantamisen ja joustamisen määrä korreloi suoraan molempien rakkauden määrään. Kaikkihan me joskus töppäillään, mutta jos et petä tai tapa ketään, niin luultavasti saat anteeksi.

Suuseksi on salainen aseeni, enkä pelkää käyttää sitä.
En kuulu koulukuntaan, joka pitää seksiä yleensäkään aseena. Olen kuullut, että sellaisiakin ihmisiä on. Jos seksistä tulee kaupan- tai sodankäynnin väline, voisi olla sopiva hetki alkaa vihdoinkin puhumaan ihan suoraan niistä asioista, mitkä mättää.

Jos pyydät minua ulos rohkeasti suoraan, suostun.
En ihan pysty lupaamaan tätä. Tarvitaan tähän nyt vähän muutakin kuin rohkea ja suora pyyntö, kuten nyt vaikka oikeantyyppinen ihminen. Semmonen kiva ja ihana. Miksi kukaan lähtisi ulos jokaisen kanssa, joka keksii pyytää?
Pääsääntöisesti se menee niin, että jos toisessa on jotain ei-toivottavia piirteitä, joita ei vaan pysty katsomaan läpi sormien, niin ei ne siitä mihinkään ajan kanssakaan katoa. Niitä ei opi rakastamaan eikä se toinen tule niitä muuttamaan. Miksi siis pitäisi tuhlata aikaa?

Sinun tulisi tietää tämä kaikki (ja lisää) ilman, että kerron sinulle.
Ei, sinunkaan ei tarvitse olla meedio. Muutenkin on parempi, ellet tiedä yhtään enempää noista totuutena esitetyistä väitteistä.

Mitähän mieltä miehet on listasta, joka kertoo, mitä naisten pitäisi tietää miehistä? Mun mielestä se oli jotenkin paljon rationaalisempi. Vaikka sielläkin taisi olla mukana muutama täyteväite, jotta saadaan top 50 kootuksi.Yleensä toivon eniten sitä, että maailmassa olisi rauha ja kaikilla hyvä tahto. Mutta tänään toivon, että turhat "mitä sinun pitäisi tietää" -oppaat jätettäisiin kirjoittamatta. Mieluummin vaikka jokainen voisi kirjoittaa oman manuaalinsa.

9 kommenttia:

 1. Miehenä, tai ainakin sellaiseksi kasvatettuna, allekirjoitan nuo väitteet. Minusta ne ovat aikasta tarkkoja huomioita siitä miten vaikeita me olemme.

  Tahdon kuitenkin huomauttaa naisten listasta että nyt joku on antanut suuseksille huomattavasti enemmän painoarvoa kuin se ansaitsee. On meitä jotka konttaavat kilometrin rikottujen pullojen läpi sen vuoksi, mutta esim. minulle se on vähän "okei, sitten kun sinulta loppuu happi siellä alhaalla, saanko kertoa mistä oikeasti tykkään?"

  Jos tuo oikeasti olisi salainen aseenne, me olisimme jo voittaneet sukupuolten välisen taistelun.
  Miehenä sanoisin että kokeilkaa kyyneleitä; me emme ymmärrä itkemistä muun kuin fyysisen kivun vuoksi ja silloinkin vain kun muut eivät näe. Kyynelillä saatte IHAN mitä tahansa. Me emme ymmärrä niitä, ja hämmennyksen vallassa lupaamme sekä teemme mitä vain. Jopa suuseksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiseksi kasvatettuna, kahden mieheksi kasvatetun pikkusiskona, kutsun väitteitä normaaliksi ihmisten väliseksi vuorovaikutukseksi. En vaikeudeksi.

   Huomautan, että joku oli antanut seksille yleensäkin paljon enemmän painoarvoa kuin se ansaitsee. Mutta jos olisit oikein urhea kertoisit mistä tykkäät jo paljon ennen kuin kukaan yrittää miellyttää sinua siellä alhaalla. Älä kuitenkaan mainitse sitä treffi-ilmossasi. Sen kai jo tiesitkin, ettei se olisi sopivaa.

   Kyyneleet eivät toimi. En ole vieläkään saanut omaa helikopteria enkä matkustanut kuuhun. Ehkä en osaa vielä käyttää kyyneliä oikeasti hyväkseni. Saatan itkeä liikutuksesta, myötätunnosta tai kiukusta, mutta en koskaan siksi, että haluan miehen lupaavan minulle jotain, mitä se ei kuitenkaan pysty toteuttamaan.

   Poista
 2. Löysin listan. Tekee mieli väittää vastaan ja tehdä täydennyksiä aika monen väitteen kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Joskus on vaan parempi antaa olla. Toivottavasti en koskaan ala ajattelemaan, kuten naisten oletetaan ajattelevan. :p

   Poista
 3. Me miehet emme pidä "ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta". Se kuulostaa meidän korvissamme "ihmisten blaa blaa blaa blaa". Sen sijaan me pidämme haasteista; tulla toimeen muiden kanssa? Kas siinäpä haaste! Hyväksyn sen! Katsokaa kun tulen toimeen muiden kanssa!

  Kultainen treffi-sääntöni on että ei turvasanaa ennen kolmansia treffejä.
  Taidan jättää tuonkin pois.

  Kyyneleet toimivat, mutta täytyy muistaa rengasmainoksen opetus meille kaikille: "power without control is nothing".
  Oma helikopteri - ei.
  Oma helikopterilento - mahdollista.

  Kuumatkustus - ei.
  Reissu tieteelliseen museoon - mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait ihmisten välisen vuorovaikutuksen kuulostamaan plussapalloilta. Plop, plop, plop. Sen sietämisessä onkin jo haastetta.

   Toivon, että jätät myös tuon pois. Ja luotan suunnittelutiimiisi, että se myös jää pois.

   Ellen voi saada niitä asioita, mitä haluaisin, en halua edes opetella kyynelehtimään. Retki tieteelliseen museoon tai oma helikopterilento ei ole sen arvoista. Ne ovat vain huonoja korvikkeita, koska ne pystyy itsekin toteuttamaan ilman turhauttavia kyynelehtimisharjoituksia. Thanks for nothing.

   Poista
 4. Tähtäsin pingikseen, joten aika hyvin minusta ;)

  En nyt tarkoittanut että miehet sinällään eivät pitäisi "ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta".
  Me emme vain tykkää tuollaisista termeistä. Se siltä että joltain-mikä-meidän-pitäisi-tulisi-tietää hyppää kimppuumme psykologisesti kuolleesta kulmasta, suorittaa judo-lukituksen, ja alkaa läiskiä naamaamme omalla nyrkillämme samalla toistellen "lakkaa lyömästä itseäsi, meidän pitää jutella!"

  Tuollaiset asiat tulee esitellä hellävaroen, mielellään pekoniin käärittynä.

  VastaaPoista
 5. Edellisen kommenttini tekee ymmärrettäväksi ehkä se, että olen pitkästä aikaa aamuvuorossa ja se vaatii veronsa O.o

  Eli välistä ei puutu sanoja ihan vaan jännityksen luomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Saat kaiken myötätuntoni aikaisesta töihin joutumisesta. :)

   Inhoan psykologisesti kuolleita kulmia, vaikka pohjimmiltani uskon, että se on vain tyypillinen oire, joka esiintyy pelkästään miesten paniikkihäiriöissä.

   Inhoan myös ruualla leikkimistä, joten pyrin esittelemään asiat ilman pekonia tai kasvissosekeittoa.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...