tiistai 31. heinäkuuta 2012

R niin kuin resepti

1 kpl vaativan erityistason psykoterapeutti
1 kpl unikeko
1 kpl aamuvirkku
1 kpl parisuhde
yhteinen/yhteisiä harrastus/harrastuksia
treffejä makuuhuoneessa
alkuaikojen muistelua
parisuhdeterapiaa

Psykoterapeutti Juha Nieminen sanoo, että näillä eväillä parisuhde onnistuu. Minä sanon, että ei tule mitään. Älä koskaan mene sänkyyn aamuvirkun kanssa. Mutta jos vahinko on jo tapahtunut, niin sitten on kaksi vaihtoehtoa: se joko onnistuu tai sitten ei. Kaikki riippuu tahtotilasta.

Kenellekään ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, että olen yökyöpeli. Unikeoksi mua ei voi moittia, koska tarvittaessa herään kyllä yhdessä aamuvirkkujen kanssa. Se ei kuitenkaan saa mua menemään nukkumaan yhtään normaalia aikaisemmin. Korjaan univajetta helpommin päikkäröinnillä kuin aikaisin nukkumaan menemisellä. Paitsi silloin kun yksinkertaisesti taju lähtee illlalla ja herään keskellä yötä ihmettelemään, että mitä voisi tehdä häiritsemättä muita.

En usko, että alkuaikojen muistelu saa ketään muuttamaan unirytmiään saati että se edes olisi mahdollista. Treffit makuuhuoneessa päivällä kuulostavat teoriassa ihan hyvältä, mutta liian aikaisin herätetty unikeko käyttää sen ajan mieluummin päikkäröintiin. Psykoterapeutin oletus lienee ollut se, että aamuvirkkukin on hyväksynyt yökyöpelinsä unirytmin ja antanut tämän nukkua ja valvoa itselleen sopivassa suhteessa. Se yökyöpeli ei todellakaan halua tulla sänkyyn leikkimään kuollutta kello 10 illalla. Eikä se kovin kauaa kestä sitäkään, että ei saa jäädä valvomaan, kun esimerkiksi olohuoneesta heijastuva valo häiritsee aamuvirkun nukahtamista.

Joten ei, mun mielestä vaativan erityistason psykoterapeutin antama resepti on huono. Poistaisin sieltä pari turhaa kohtaa ja lisäisin unikekojen ja/tai aamuvirkkujen määrää näin:

2 kpl unikekoja tai aamuvirkkuja
1 kpl parisuhde
vähintään yksi yhteinen harrastus
treffejä makuuhuoneessa
alkuaikojen muistelua

Vai onko kellään onnistumisen elämyksiä unirytmien yhteensovittamisessa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...