perjantai 20. heinäkuuta 2012

T niin kuin treffi-ilmoitus


Isännän paikka ei ole avoinna, vaikka ilmoituksen kirjoittamisesta voisi muuta päätellä. En etsi tyrannia ja päällepäsmäriä, jonka sana olisi laki. Jos jotain etsin, etsin ihmistä, joka pystyy kommunikoimaan vastavuoroisesti kuten aikuinen aikuiselle. Kärsivällisyyteni uhmaikäisten kanssa on rajoitettua huolimatta siitä oletko 28- vai 82-vuotias. Henkilökohtaiseksi toimintaterapeutiksi minulla ei myöskään ole mitään hinkua, joten olisi toivottavaa, että sinulla on jo elämässä riittävästi puuhaa niille hetkille, jolloin aikani ei riitä antamaan sinulle virikkeitä tai vähintäänkin osaat nauttia myös yksinolosta. Huomaathan, että sinulla saa olla omia harrastuksia, ystäviä ja menoja riippumatta minun menoistani. Marttyyria et minusta saa, vaan tulen aina kannustamaan sinua elämään ainoan elämäsi siten, että teet asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja iloiseksi – silloinkin, kun en itse kuulu niiden asioiden joukkoon.

Mikään edellä sanottu ei sulje pois sitä, ettemmekö voisi viettää aikaa myös yhdessä. Olisin enemmän kuin iloinen, jos pystyisimme vaihtamaan ajatuksia ja luottamaan toisiimme niinäkin hetkinä, kun rakkaus on pelkästään tahdonasia ja se tahto on hukassa. Niitäkin hetkiä varmasti tulee. Toisiimme tutustuminen edellyttää väkisin sitä, että harrastamme yhdessä muutakin kuin seksiä. Valitan, joudut ehkä viettämään aikaa kanssani edes silloin tällöin. Sinun kannaltasi olisi hyvä, jos pystyisit sanomaan muutakin kuin ”joo”, silloin kun puhumme keskenämme. Se osoittaisi, että osaat kuunnella ja että sinulla on omiakin mielipiteitä, mitä pidän erittäin tärkeänä ominaisuutena elämänkumppanissani. Jos joskus päätyisimme vieläpä muuttamaan yhteen, niin pyydän varautumaan siihen, että tulen kysymään mielipiteitäsi monessakin asiassa. Lupaathan, ettet ota silloin ”ihan sama” tai ”kyllä kulta, ihan miten haluat” –asennetta. Ellen arvostaisi sinua ja mielipidettäsi, en edes kysyisi sitä.

Yhdessä asumisen muita kääntöpuolia kanssani on, että oletan sinun osallistuvan arjen pyörittämiseen, kuten aikuiset yksinäänkin tekevät. Jos sinulla on nälkä, tee ruokaa äläkä marise, että sinulla on nälkä tai odota että tulen kotiin. Jos jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, käy kaupassa. Jos sinun tekee mieli juoda viikonloppuna olutta, juo sitä äläkä kysele lupaa siihen. En tule ottamaan vastuuta sinun ratkaisuistasi. Niin kauan kuin muistat, etten ole itsestäänselvyys lupaan rakastaa, arvostaa, huolehtia, kehua, huomioida, helliä ja silitellä. Parisuhdetta kutsutaan parisuhteeksi siitä syystä, että siinä on kaksi erillistä yksilöä, joilla on yhteinen päämäärä. Nauttia olostaan yhdessä ja erikseen, jotta on voimia selvitä karikkoisimmistakin hetkistä.

Jos luit tänne asti, niin ennen kuin edes harkitset vastaamista ilmoitukseeni, sinun on hyvä ottaa huomioon pari asiaa minusta. Olen 35-vuotias yksinhuoltajaäiti. (Siis ihan oikeasti yh - mene pois! Mene pois siitäkin huolimatta, että lakisääteinen velvollisuuteni huolehtia huollettavastani päättyy joulukuussa 2013.) Älä edes kuvittele, että voisit tyystin irtisanoutua omasta vastuustasi. Ei, sinun ei tarvitse kaivella lompakkoasi lapsen elatukseen, mutta edellytän sinun ottavan jonkinlaisen kasvatusvastuun kanssani. Ellet muuhun pysty, niin ainakin keskustelemaan kanssani vaihtoehtoisista toimintamalleista tilanteen vaatiessa toimenpiteitä.

Toinen lapsiin liittyvä asia on se, että saatan olla lapseni jo tehnyt. Mikäli et muutu prinssistä sammakoksi alta sekunnin murto-osan, olen valmis harkitsemaan lisääntymistä kanssasi. Myönteiseen päätökseen päätyminen kuitenkin edellyttää sitä, että voin luottaa sinuun täysin. En tarkoita, että minun olisi luotettava siihen, että emme koskaan eroa. Mutta minun on luotettava siihen, että mahdollisella lapsellamme on aikuiseen kommunikaatioon kykenevä isä myös siinä tilanteessa, että päättäisit olevasi onnellisempi jonkun toisen kanssa. Suurin toiveeni ei kuitenkaan ole päätyä yh-äidiksi, jolla on lapsia eri isien kanssa, joten sinun on oltava todella erityinen tämän esteen ylittääksesi.
Vielä yksi juttu. Olen yhtä hankala kuin ihanakin ihminen, joten jos sinulla on yhtään itsesuojeluvaistoa, et viitsi nähdä vaivaa ja vastata ilmoitukseeni. Jos kuitenkin päätät vastata, niin omalla vastuulla ja itse etsimääsi osoitteeseen.

13 kommenttia:

 1. Loistava ilmoitus ! Jo pelkästään se, että mies jaksaa lukea sen loppuun vieläpä ajatuksen kera, kertoo hänen ainutlaatuisuudestaan. Nyt pistät tämän kaikille mahdollisille sivustoille ja lupaan pitää sulle elämäsi polttarit, kun - ei siis jos - se hetki tulee ! :)

  Tämä treffi-ilmoitus pistää melkein toivomaan, että olisin vapaa ja mies. Ja se on paljon sanottu se. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herramunjee. Se on todella paljon sanottu, että toivoo olevansa mies. :D

   Ehkä mä nyt kuitenkin pidän tämän vaan täällä, vaikka elämäni polttarit kuulostavatkin houkuttelevilta. Sitten jos tulee tarve pariutua, niin kaivelen arkistoista ja etsin jotain kunnollisia deittipalveluja.

   Poista
 2. Jumaliste! Myy toi ilmoitus! Se on loistava! Allekirjoitan kaiken, paitsi etten tartte lapsilleni isää, koska heillä on se jo ja hoitaa isyytensä mallikkaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en kyllä myy. Se on mun ilmoitus eikä ole myytävissä. Voin tarvita sitä joskus. :D

   Minunkin lapsellani on isä (ei ehkä ihan kelvollinen, mutta isä kuitenkin), mutta en aio sulkea mahdollista meidän elämäämme jakavaa ihmistä ulkopuolelle edes sellaisista asioista, jotka joku toinen hoitaa jo kunnialla. Lapsella ei koskaan voi olla liian montaa välittävää aikuista. :)

   Poista
 3. Hyvä ilmoitus, sopisi minullekin, paitsi tuo lisääntymisasia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina väitetään, että naiset muka odottaa ihan liikoja :)

   Poista
  2. Niinpä. :) Ihan kiva ei ole koskaan riittänyt minulle(kaan).

   Poista
  3. Totta. Riittää, kun on maailman ihanin ja kiva. Ehkä jossain vaiheessa pitää laskea rimaa sen verran, että riittää, jos osaa kirjoittaa.

   Poista
 4. Jahas... Viime talvena oma huomioni kiinnittyi miehen laatimaan treffi-ilmoon, jonka otsikko oli kiinnostusta henkilöön Mitä tuohon voi edes sanoa? Ja hakuehtoni oli akateeminen, sen ja sen ikäinen mies. Päälle päätteeksi ilmo vilisi kirjoitusvirheitä, käsite yhdyssana oli vieras tuolle luomakunnan kruunulle. Että mie kärsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin ymmärrän sua. Pahinta itsensä kiduttamista ikinä lukea treffi-ilmoja.

   Poista
 5. Sinä teet tästä vähän liian helppoa. Esimerkki siitä miten homma tulee hoitaa: http://www.youtube.com/watch?v=QJdBDaGY2RI

  Etsin häntä vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän! Kuka tahansa pystyy löytämään ainakin sähköpostiosoitteeni, koska en jaksanut edes sitä käydä profiilista poistamassa. Puhumattakaan siitä, että tuolla yhdessä sosiaalisen median palvelun "salaseurassa" on jo noin 250 jäsentä, jotka helpolla selvittävät melkein vaikkapa kotiosoitteenkin. Jos vielä tulee seuraava kerta, niin otan oppia hänestä.

   Ehkä salaa toivoin, että joku oikeasti lukee koko ilmoituksen ja viitsii nähdä vaivaa löytääkseen minut. Jos tein tästä liian helppoa, niin syytän alitajuntaani.

   Poista
 6. Termostaattorilta hieno videolinkki :-D Smackin tytöillä oli paljon näitä deitti-ilmoja. No mut hei, mullahan on ne kaikki nauhalla. Tsihii!

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...