torstai 26. heinäkuuta 2012

T niin kuin tyrkky

Jos Suomi24:n ylläpito katsoo aiheelliseksi nostaa sinkkunaisten tyrkyllisyyden päivän kuumista kuumimmaksi puheenaiheeksi, niin toki se kelpaa minullekin.

Aloittaja väittää, että tyrkyllisyys ja mukavuus eivät voi koskaan tulla samassa paketissa, vaan sitä on joko tai. Tyrkkynä hän pitää meikkaamista, hiustenlaittoa sekä vartalonmyötäisten vaatteiden käyttöä. Mukavuus hänen mukaansa on sitä, että on valmis vaihtamaan pari ylimääräistä sanaa tuntemattomankin miehen kanssa. Minusta termit vaatisivat pientä hienosäätöä, jotta ne voisivat sulkea toisensa pois. Tosin hienosäätökään tuskin pystyy siihen.

Jos sinkkunainen ei pukeudu jätesäkkiin ja pitää itsestään sekä ulkoisesta olemuksestaan muutenkin huolen, se ei automaattisesti tarkoita, että hän sillä pyrkisi viestimään kaikille lähellä oleville uroksille, että tässä olisi  täydellinen paketti kaikille heistä. Sama nainen luultavasti tekee saman myös seurustellessaan tai solmittuaan avioliiton.

Tunnustan. Meikkaan ja laitan hiukseni päivittäin - paitsi jos olen päättänyt pysytellä poissa ihmisten ilmoilta. Joskus syyllistyn vartalonmyötäisten vaatteiden käyttöön. Pidin sitä kuitenkin tähän asti enemmän itseni kuin miesten miellyttämisenä. Kun on tyytyväinen peilikuvaansa, on paljon itsevarmempi olo eikä tule tarvetta kirjoittaa keskustelupalstalle kanssasisaria lyttääviä aloituksia. Lisäksi siihen kuuluu ammatillinen ulottuvuus. Kauneudenhoitoalalla olisi vaikeaa olla uskottava, ellei välittäisi lainkaan siitä miltä itse näyttää. Sisäpiirin tietona voin kertoa, että alalla ei itse asiassa edes työllistyisi kuin ryhtymällä yrittäjäksi, jos jättäisi edellä mainitut asiat tekemättä.

Ammatillinen ulottuvuus on myös se, että työhöni kuuluu vaihtaa pari ylimääräistä sanaa tuntemattomienkin miesten kanssa. Teen sitä toki vapaa-ajallakin, jos joku osoittaa olevansa halukas keskustelemaan ihan mistä tahansa. Eikä se ole edes sukupuolisidonnaista. Aivan samalla tavalla olen valmis vaihtamaan pari ylimääräistä sanaa tuntemattomien naistenkin kanssa. Sitä kutsuisin oikeasti mukavuudeksi. Keskusteluhalukkuus tuntemattomien miesten kanssa on toki mukavuutta, mutta se voi olla myös naamioitua tyrkyllä oloa, vaikka olisikin jättänyt ripsarit laittamatta, tukan harjaamatta ja valinnut vaatetuksekseen tuulipuvun.

Oikeastaan alkuperäisen mielipiteen otsikkona oli: Onko naisen tyrkyllisyys hyvä asia? Tunnen tulleeni huijatuksi, kun avasin keskusteluketjun päätyen miettimään jotain noinkin turhaa. Aina on plussaa, jos pitää itsestään huolen ja on lisäksi mukava. Sama pätee miehiinkin. Ne eivät todellakaan ole toisensa poissulkevia ominaisuuksia enkä pidä miestäkään tyrkkynä vain siksi, ettei sillä ole kaljamahaa, epäsiistiä partaa ja hankkija-lippistä.

Mua siis oikeastaan kiinnostaisi enemmän se, että mitä se tyrkkynä oleminen sitten ihan oikeasti on? Kertoisitko, mikä sinun mielestäsi on tyrkkyä?10 kommenttia:

 1. Mä en ymmärrä miten sä jaksat lukea noita palstoja. Mun on oman mielenrauhani kannalta pysyttävä kaukana poissa. Vaikka välillä kyllä huvitan itseäni vauva.fi-palstan jutuilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on. Jos et kerro kenellekään muulle, niin se menee jotenkin näin:

   1. Avaa Suomi24.fi etusivu
   2. Silmäile etusivulle nostetut keskustelut (yleensä 4 kpl ihan sivun yläreunassa).
   3. Kuulostele fiiliksiäsi, josko jokin niistä voisi saada sinut "kilahtamaan" jotenkin.
   4. Jos otsikot saavat aikaiseksi vain kyllästyneen huokaisun, lähde pois. Niistä ei ole sulle blogin kirjoittajana mitään iloa. Voit siirtyä jollekin toiselle palstalle varmistaaksesi, että onko nyt sellainen päivä, ettet oikeasti jaksa nostaa lämpöä mistään aiheesta vai eikö siellä vaan ollut tarjolla yhtään mitään.
   5. Jos otsikko saa aikaiseksi edes pientä lämpöliikettä, voit avata keskustelun ja poimia tarkoitukseesi sopivat väitteet muunneltaviksi paremmin omiin tarkoituksiisi sopiviksi.

   Tunnustan myös vierailevani vauva.fi-palstalla. Siellä mietin vain koko ajan, että kuinka pitkä aika kirjoittajalla on synnytyksestä. En vielä ole uskaltanut ottaa riskiä ja mahdollisesti loukata herkkää vastasynnyttänyttä mieltä vääristelemällä heidän sanojaan. Vaikka omasta synnytyksestäni on jo vuosia, muistan kyllä tarkalleen, etten ollut sen jälkeen oma itseni. ;)

   Poista
 2. Nonih, heti kilahin!
  En lue noita palstoja, mutta olen saanut kuulla tämän tästä omalla kohdallani siitä, kun laitan itseäni!? Meikkaan joka päivä ja tykkään pukeutua kauniisti! Olen tehnyt niin AINA, myöskin avioliitossa ollessa ja raskaana ollessa.
  Olen saanut kuulla tästä nimenomaan naimisissa olevilta naisilta, jotka ovat päästäneet itsensä jotakuinkin ruokottomaan kuntoon, kun enää ei "tarvitse" tälläytyä. Voi kiesus!
  Minäkin siis olen tyrkyllä, kun olen laittautunut ja mikä pahinta, juttelen miesten, jopa tuntemattomien kanssa, ihan suvereenisti.
  Minusta tyrkyllä oleminen on huorien hommma, niiden jotka tissit leuan alla porttikongissa vinkkaavat luokseen asiakkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilahtelen oikeasti vain harvoin. Kun kilahdan, en ole kykenevä tuottamaan minkäänlaista tekstiä. En halunnut leimautua sellaiseksi, joka kylmän viileesti lukee nettiin laskettuja sammakoita ja vääntelee niitä mielensä mukaisiksi.

   Pointti tosiaan oli se, että tyrkkyys ei voi olla kiinni siitä miltä näyttää ja toisaalta tuntemattomien miesten kanssa juttelu voi olla tyrkyttämistä eikä pelkästään ystävällisyyttä.

   Uskon silti, että myös muut kuin maksulliset sellaiset voivat tyrkyttää itseään. Sen on silti oltava kokonaisuus eikä pieni osanen jotain ihmistä.

   Poista
 3. Just.
  Tietenkään ei saisi analysoida muita noin pienen tekstinäytteen perusteella, mutta tuon kirjoittaja vaikuttaa sellaiselta tyypiltä joka harrastaa itsesaastuttamista Anttilan kevät/kesä-kuvaston ääressä ja mutisee painokelvottomia "itseään tyrkyttävistä [sensuroitu]ista".
  Lisäksi en tahtoisi nähdä mitä hänen kellarissaan on.

  Sinä sanot "peruna", minä sanon "multaomena", sinä sanot "tyrkky", minä sanon "normaali ihmisten välinen kanssakäyminen"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan tämä pitänyt arvata, että te kaikki olette aivan liian fiksuja ottaaksenne jotenkin voimakkaasti kantaa tähän asiaan.

   Jos kirjoittajaa lähdetään analysoimaan, uskon, että hänen halukkuutensa sananvaihtoon ei välity millään tavoin ulospäin. Joten hän on päättänyt sen johtuvan siitä, ettei pukeudu minihameeseen tai johonkin muuhun huomiota herättävään vaatteeseen. Usein, kun halutaan keskustella jonkun kanssa, otetaan vähintäänkin katsekontakti.

   Poista
 4. Tyrkky...? Minun nuoruudessani sanalla tarkoitettiin ihmistä, joka tuputti itsensä seuraa, tunkeutui seuraan, takertui ihmisiin. Siitä kai se sitten on laajentunut tarkoittamaan ihan mitä tahansa, kuten tälläkin keskustelun aloittajalla.

  Neo, sinulla on hyvä strategia, miten saat keskustelunaiheita blogiisi. Minä kuulun varmaan siihen kyllästyjien ryhmään, joka joskus eksyttyään Suomen suosituimmalle keskustelupalstalle, perääntyy sieltä lopen kyllästyneenä melko nopeasti. :)

  Termostaattori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin tyrkyn määrittelisin: epätoivoinen takertuja ja tunkeutuja, joka ei ymmärrä milloin hänen seuraansa ei kaivata.

   Strategiaan kuuluu myös peräytyminen kyllästyneenä. Ne on niitä päivä, jolloin ei aakkosta lohkea. Ellei sitten jostain uutisesta saa otetta. :)

   Poista
 5. "Olisihan tämä pitänyt arvata, että te kaikki olette aivan liian fiksuja ottaaksenne jotenkin voimakkaasti kantaa tähän asiaan."

  Aikaisemmin vielä sotarummut alkoivat paukata korvissa ja näkökenttä kävi läpi prisman päätyen punaiseen koska JOKU ON VÄÄRÄSSÄ INTERNETISSÄ!!11!!

  Nykyään ensimmäinen ajatus on "ai joku heittelee internetissä vähä-älyisyyksiä? Meh, taidanpa mennä katsomaan kissavideoita."

  Kun ymmärsin internetin perimmäisen luonteen, tajusin että sitä ei voi muuttaa, mutta muokkasin omaa asennoitumistani siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Kissavideot on loistoidea. Ensi kerralla menen katsomaan Simon's Cat videoita, ja jätän takertumatta turhuuksiin. Kissat on sentään jotain. Kunhan ne oikeat sellaiset vaan kohta muuttaisivat meiltä pois. Tämä silmien kutina ja hengitysvaikeudet saisivat loppua. Ehkä kirjoitan niillekin treffi-ilmoituksen.

   Kun on tarpeeksi usein hakannut päätään betoniseinään, sitä vihdoin oppii muuttamaan omaa suhtautumistaan.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...