keskiviikko 9. tammikuuta 2013

P niin kuin paperi

Minä en turhan usein kuluta teatterin penkkejä. Se on toisaalta harmi, koska yleensä siellä on kaikin puolin kivaa. Viimeksi olen käynyt katsomassa Lainahöyhenissä -esityksen. Tykkäsin kovasti ja välillä tuli naurettua silmät kyyneliin. Viime kerrasta on vierähtänyt jo pitkälti yli vuosi. Ensi-iltaanhan se tuli jo syksyllä 2011. Toissapäivänä silmäni kuitenkin kiinnittyivät johonkin ohikiitävään mainokseen, jossa oli käytetty sellaista kieltä, että suomalainenkin sen ymmärtää. Siinä luki ihan vaan Metsäperkele on irti! Taitaa olla ihan pakko lähteä katsomaan vanhaa kotikaupunkia ja piipahtaa tsekkaamassa samalla reissulla Metsäperkelettä. 


Sivistyksessäni on ollut suuri Metsäperkeleen mentävä aukko. En tietoisesti ollut koskaan kuullut, että Suomessa on vaikuttanut G.A. Serlachius niminen päättäväinen oman tiensä kulkija. Olen ehkä kuvitellut, että puu raaka-aineena lähtee ihan itse kävelemään metsästä ja ilmoittaa perille päästyään halustaan muuttua paperiksi. Ilmeisesti olen ollut väärässä. Onneksi Kari Heiskanen korjasi käsitykseni Vihreän kullan kirouksen pohjalta. Metsäperkele vaikuttaa niin mielenkiintoiselta persoonalta, että pakkohan häneen on tutustua. Eikä teatteriretki pääkaupunkiinkaan tunnu ollenkaan vastenmieliseltä ajatukselta, vaikka tätä herkkua on odoteltava maaliskuun loppupuolelle.

***
Meillä, tai siis blogilla on tänään 1-vuotissynttärit. Suuri kiitos kuuluu myös teille lukijoille, koska ilman teitä ja teidän kommenttejanne bloggaamisessa ei olisi mitään mieltä. Kippis sille ja meille!

33 kommenttia:

 1. Onneva yks vee synttäreiden johdosta! :)

  Toi näytelmä kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehkäpä olisikin jo aika taas käydä teatterissa. Ja kaupunginteatterissa en ole käynytkään aikoihin. En edes muista koska...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Me ollaan kyllä jouduttu blogin kanssa viettämään nämä synttärit pitkälti erossa toisistamme. Juhlin synttäreitä koulussa uunimakkaralla. :)

   Kyllä teatterissa kannattaa aina silloin tällöin käydä. Jopa kaupunginteatterissa, jos siellä jotain kiinnostavaa menee.

   Valehtelin muuten. Tai en kyllä tahallaan. Olin viimeksi Linnateatterissa Turussa pikkujouluilemassa. Mutta sitä ei lasketa teatteriksi, koska oli stand up ilta ja koko aika piti syödä ja juoda jotain.

   Poista
 2. Oikein hyvää syntymäpäivää 1-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 3. Rasputinin näköinen pelästytti! Luulin, että täällä esitellään uutta ihanaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sellainen kutina, että uusi ihana ei halua naamaansa blogiin. Tai jos haluaa, niin epäilen häntä hiukan oudoksi. Perustakoon oman blogin itseään esitelläkseen. ;D

   Poista
 4. Onnea blogille :)

  En tiedä, menenkö katsomaan Serlachiusta.. ehkä en. Varmasti mielenkiintoinen henkilökuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi kiittää :)

   Mua kiinnostaa nimenomaan se henkilökuva. Toki voisihan sen kirjankin lukea. Siinä saisi pitää väliaikoja, kun sattuu huvittamaan. Mutta taas yksi tarina, joka vahvistaa mun käsitystä siitä, että menestyäkseen yrittäjänä tarvitsee olla jollain tavalla kieroon kasvanut.

   Poista
 5. onnea Natan blogin puolesta myös .... aikaa ihme että paperia vieläkin käytettään, kun on jo kaikki tietokoneella mitä ennemmin oli paperilla ???
  Loppuko joskus paperin valmistaminen ja käyttäminen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata.

   Paperi on ainakin mulle monessa asiassa ihan pakko juttu. Kirjojani en suostu lukemaan kuin pakon edessä sähköisinä. Muistikirja pitää aina olla mukana siltä varalta, että mieleen tulee joku juttu eikä sitä saa päästää katoamaan. Piirtäminen on ihan eri juttu, jos sitä tekee paperille oikeilla välineillä. Peppuni haluan jatkossakin pyyhkiä wc-paperilla. Ja kuten Tiina tuolla myöhemmin mainitseekin, niin nenäliina on myöskin yksi hyvin tarpeellinen paperituote. Säilyy se, vaikka jotkin asiat onkin sitten kivampi hoitaa ilman paperia.

   Poista
 6. Onnea sille, että lähdet teatteriin - minä mieluilen sinne aina!
  Onnea myös 1-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatteri on kyllä kiva. Sinne lähteminen on aina vaan hiukan työn takana ja kiva seurakaan ei haittaisi.
   1-vuotias kiittää onnituksista. :)

   Poista
 7. Onnea 1v! :) Minä tykkään myös käydä teatterissa ja käynkin aina kun vain on joku hyvä näytelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nunju! Teatteri on kuitenkin oikeasti jotain ihan muuta kuin muut tavat kertoa ja esittää tarinoita.

   Poista
 8. Ai kauhee, et ole tienny! Mä olen niin paperiteollisuussukua kuin ihminen vain olla voi (en tosin sukua itse Serlachiukselle kuitenkaan), että mulle toi kaikki tieto on tullut varmaan jo äidinmaidossa.

  Tuskin paperin käyttö ihan äkkiä loppuu. Tässä tietokoneella istuessanikin aika äkkiä tulee näköpiiriin ja mieleen monia asioita, joita tietokoneella voi korvata. Kuten nyt vaikka nenäliinat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *joita tietokoneella EI voi korvata (voi rähmä, jäi se olennaisin sana pois!) :D

   Poista
  2. Mun mielestä se on sun vika, että en tiänny! ;D

   Se on ihan totta, että on paperisia tuotteita, joita ei helpolla koneilla korvata. Onneksi on.

   Poista
 9. Onnea hienolle blogillesi ja sinulle myös kaikkea hyvää elämässä! :)

  VastaaPoista
 10. Oi, onnea onnea, sun blogiasi on aina ilo lukea! Ja kohtahan säkin täytät 25 ;-)

  Metsäperkele kuulostaa paitsi kiinnostavalta myös hyvin supisuomalaiselta. Teatteri on jees, mulla on liput Martti Suosalon ja Mika Nuojuan (kuulemma ihan huippuun) Kiviä taskussa! Ja Hurriganes-musikaalikin olisi ystävänpäivän kunniaksi tarkoitus junailla katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana! Myös kakskytviisvee synttärit on aina kivat.

   Jestas, että mä oon kade, kun sulla on jo liputkin. Ja vielä kahteen eri juttuun. Kyllä mun ehdottomasti tarvii ryhdistäytyä teatterin suhteen.

   Poista
 11. Onnea synttärisankarille! Minä en noista Serlachiuksista tiedä muuta kuin sen taidemuseon, mutta meidän mökin lähellä oli muinoin Ahlströmin metsää ja Rosenlewin metsää. Riittäisikö se asiantuntemuksen antajaksi? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnituksista. Tottakai se riittää. Voit kirjoittaa sen myös ceeveehen tarvittaessa. :P

   Poista
 12. Onnee (taapero)blogin synttärille! Huom huippisteatteria myös KOMissa: Vadelmavenepakolainen http://www.kom-teatteri.fi/ohjelmisto.htm Ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks sekä onnituksesta että vinkistä. Vadelmavenepakolaisen on pakko olla aivan huippis, koska kirjanakin se oli sitä. Jopa ruotsiksi luettuna. :)

   Poista
 13. Onnea 1-vuotiaalle!

  Siinäpä vasta kiinnostava ihminen, tämä Serlachius! Päädyin lopulta myös wikipediaan ja jäin ihan miettimään, miten noin vaikea ihminen voikin tuntua kiinnostavalta paperilla - ei kun siis näyttöpäätteellä. Oikeassa elämässä hän on varmaan ollut melkoinen perkele ihmiseksi. Olisin kiertänyt moisen otuksen kaukaa.

  Ja joo, teatteri on kivaa kivassa seurassa. Toivotan myös hyvää teatteri-iltaa etukäteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celia!

   Oikeassa olet. Meillä on turvaväli hankalaan perkeleeseen, niin löytyy uskallusta tutustua.

   Kivaa kivassa seurassa. Voiko sen tulkita myös niin, että saatat olla teatteriasiassa helposti ylipuhuttavissa? :)

   Poista
  2. Kyllä. Tämän saa tulkita juuri näin. Uskon, että voisin viihtyä seurassasi myös teatterissa. :)

   Poista
  3. Jee! Pistän äkkiä korvan taa, niin muistan paremmin ylipuhua. :)

   Poista
  4. Ja mä olen niin helppo ylipuhuttava. :)

   Poista
  5. Aiemman kokemukseni perusteella kyllä. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...