keskiviikko 23. tammikuuta 2013

S niin kuin sähköinen

Ensinnäkin. Pyydän nöyrimmin anteeksi, että olen ollut huonosti läsnä teidän blogeissa ja osallistunut itse kehittämääni haasteeseenkin harvakseltaan. Käyn lukemassa, mitä teille kuuluu, mutta aina en sitten ehdi kommentoimaan. Tai sitten en enää kehtaa, kun vilkaisen kelloon.

On pitänyt vähän kiirettä, koska opinnäytetyö. Pitää varmasti jatkossakin, mutta nyt on lisäksi niin, että kun sen makuun todella pääsee, niin ei oikein malttaisi lopettaa. Olen tänäänkin löytänyt lukemattomia mielenkiintoisia artikkeleita sähköisestä sosiaalisesta mediasta.

Hetkittäin olen melkein menettänyt uskoni sosiaaliseen mediaan. Näyttää siltä, että kaikki käyttää sitä tai ainakin sähköisiä medioita olematta itse sosiaalinen, mutta kuten aikaan ennen nettiäkin, valikoiden ja täysin oman mielenkiintonsa mukaisesti. Tosin se on myös ymmärrettävää, koska sähköisessä muodossa on niin paljon, ettei millään voi ehtiä jokaiseen kolkkaan, vaikka haluaisikin.

Nettiin voi siis vaikka hukkua. Netissäkin voi olla ihan yksin, jos kukaan ei ole kiinnostunut sinusta ja siitä, mitä sinulla on sanottavaa. Onneksi en ole itse joutunut täältä huutelemaan tyhjyyteen, koska lukijat ja kommentoijat. Niin juuri, sinä ja sinä ja sinä ja sinä ja... Nimeäisin joka ikisen, mutta pelkään unohtavani jonkun ja siten tahattomasti loukkaavani. Siispä, juuri sinä, joka luet tätä tekstiä - tarkoitin sinua. Kiva, kun olet olemassa.

Mutta vaikka uskoni onkin välillä horjunut, niin en ole sitä menettänyt kuitenkaan. Sosiaalisessa mediassahan on kysymys sosiaalisuudesta. Täällä siis pätee samat viidakon lait kuin oikeassa elämässäkin. Jos on syrjäänvetäytyvää sorttia, sitä jää helpolla yksin. Moni ei tule vetelemään hihasta ja pyytämään mukaan, ellei itse osoita halua siihen. Ja kuten oikeassa elämässäkin, on ihan ok, jos haluaa olla yksin itsekseen. Sen vain pitää olla oma valinta.

Sitä mä tässä mietin, että kun kenellekään ei voi soittaakaan keskellä yötä häpeilemättömästi ihan vaan keskustellakseen (eikä mulla sitä paitsi ole edes teidän kaikkien puhelinnumeroakaan), niin pidätkö ihan kahelina, jos blogiisi ilmestyy kommentti vaikkapa kello 3 yöllä?

Sähkö on, koska laskukin tulee.
Sekin sähköisesti e-laskuna nettipankkiin.

***
Kirjoitus on osa Tarina päivässä -haasteen antamia päivittäisiä aiheita. Haasteen ajatuksena on antaa päivittäin sana tai lause, jonka ympärille halukkaat voivat sitoa oman tarinansa. Osallistua saa kuka tahansa, joka lupaa, ettei ota haasteeseen osallistumisesta päänsärkyä tai hanki sen vuoksi vatsahaavaa. Osallistumisen pitää olla ennen kaikkea mielekästä, hauskaa ja vapaaehtoista. Tutustu ajatukseen tarkemmin linkin takaa.35 kommenttia:

 1. Höpsis,

  virtuaalisen maailman kellot nyt näyttää mitä sattuu, joten on aivan sama minkälaisena ajankohtana kommentit tulevat. Oikeasti! Se, että tulevat, on ihanaa! Luetaan sitten kun ollaan hereillä. Pääasia, että et tule korvan viereen kertomaan yöllä - ei vais, sekin voisi olla ihan kivaa ,-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun virtuaalimaailma elää UTC Helsinki aikaa, niin tulee mietittyä pöhköjä. Ei se tosin aina ole niin ollut. Jossain vaiheessahan julkaisuajankohta oli oikein, mutta kommentteihin lyötiin aika joka oli kommentointihetkeä myöhemmin. Sitten se vaan korjaantui. Joku virtuaalikeiju varmaan auttoi, kun märisin.

   Hyvä tietää, että Marjaanan majassa saa supista kommenttilaatikkoon yölläkin. :)

   Poista
 2. Niin hupsuihin aikoihin,kun minäkin kukun,en voi arvostella ja ihmetellä toisten aikoja- minun blogiani saa kommentoida ihan milloin vain. Mikään aika ei ole outo.

  Mitä minä toisen rytmistä-juuri vallitsevasta tilanteesta tai muustakaan tiedän?
  Minä joskus harrastin vain tuollaisia outoja aikoja,kun viikonloppuna tuli keikkareissuilta,lataili kuvia koneelle, ja kierteli blogeissa.

  Kellolla ei ole väliä- vain ihmisellä on. <3
  Voi hyvin ,mukavaa loppuviikkoa, ja paukkuja siihen opinnäytetyöhösi, sen tekemiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina ollut yökyöpeli ja tulen varmaan aina olemaan. Se on se sirkadiaaninen rytmi vai miksi sitä nyt ikinä nimitetäänkin. (Ei jaksa kysyä googlelta) Ja sitten kun oikeasti innostuu jostain ja saavuttaa flown, niin eihän sitä malta lopettaa jonkun nukkumisen takia. Tai ei edes huomaa.

   Ehkä mä sitten uskallan huhuilla blogeissa öisinkin. <3

   Poista
 3. Ei kukaan pidä sinua kahelina, vaikka laittaisit mihin aikaan tahansa kommenttia. Itseäni hymyilyttää joskus katsoa ihmisten postaus- tai kommentointiaikoja, mutta silleen hyvässä mielessä. Ja syy on se, että monesti luen itse yöllä blogeja, jos en syystä tai toisesta saa nukuttua.

  Heureka!!!! Just tajusin, että en muuten itsekään kommentoi yöllä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, meitä yöblogisurffailijoita on siis enemmänkin. Se on oikeastaan lohduttavaa tietää.

   Yöllä kommentointi vaan tuntuu jotenkin epäsopivalta. Eihän sitä tiedä, vaikka sittenkin herättäisi jonkun. :D Tosin jos surffailen puhelimella sängystä nukkumattia odotellessa, niin mulla tarvii olla todella painavaa sanottavaa, että jaksan alkaa tökkiä näytöstä kirjaimia. Varsinkin, kun se hävittää usein kommentin just kun on saanut sen valmiiksi. Pitäis vaan kirjotella sitten ehkä ylös niitä ajatuksia johonkin, että muistas sopivan hetken tullen käydä oikeasti kommentoimassa. :)

   Poista
 4. Mulle saa kommentoida silloin, kun itselle parhaiten sopii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivuutta. Nyt kun silmät on hiukan levänneet, lähden kohta kierrokselle. Saatan ehtiä jo tämän vuorokauden puolella. :)

   Poista
 5. En ole itse asiassa edes ajatellut, onko toisten blogeja soveliasta kommentoida keskellä yötä. Blogithan eivät nuku, tiettävästi ainakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin todistaa, että blogit eivät nuku. Kellonajasta riippumatta ne on aina paikalla, kun niihin on menossa.

   Mutta entä jos bloggarilla tulee sähköposti-ilmoitus puhelimeen merkkiäänen kera. ;D Köh, mullahan siis tulee kaikki sähköposti myös puhelimeen. Toki ilman ääntä, kun ajattelen, että sähköpostin lähettäjällä ei ole niin kiire saada vastausta.

   Poista
  2. Kyllä se olisi ihan omaa tyhmyyttä, jos pitäisi sähköpostissa merkkiääntä öisinkin. Että sietääkin herätä. :D Tuleehan niitä kaiken maailman posteja öisin ihan pyytämättäkin.

   Poista
  3. Nyt mä en varmasti saa nukuttua, kun alkoi suututtaa ne pyytämättömät yölliset postit. Onneksi tosin suurinosa niistä osaa nykyään jo suoraan roskapostin joukkoon. Mutta joo, on se oma vika, jos herää sähköpostin merkkiääneen. :D

   Poista
 6. Minäkin olen yösurffailija, usein ennen nukkumaan menoa klo.02 aikoihin vilkaisen vielä blogit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tämäkin asia tuli nostettua esiin. Oikeasti me surffaillaan toistemme blogeissa keskellä yötä, mutta kukaan ei sano mitään, kun kerta on yökin. :D

   Poista
 7. Mie oon varmaan maailman epäsosiaalisin sosiaalisen median käyttäjä :D Ihan oikeassakin elämässä oon hiljainen ja arka, eikä se netissä muuttunu, vaikka joskus niin kuvittelin.

  Mie en ees ajattele, mihin aikaan kommentit on tullu. Enkä ajattele, mihin aikaan itse kommentoin. Oon muutenkin niin arka kommentoimaan, että jos en laita kommenttia sillon ku aijon, en laita sitä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän jatkossa kääntää aikafiltterit omasta päästäni siis pois ja kommentoida silloin kun olen liikkeellä. :)

   En oikein usko, että kaikkien tarvitsee edes sosiaalisessa mediassa olla suuna päänä. Mä ite pyrin siihen, että jätän merkin käynnistäni blogissa kommentoimalla (paitsi jos oon puhelimella). Luulen, että koska itse ilahdun kommenteista hurjasti, niin mun kommenttikin saattaa ilahduttaa sen saajaa, vaikka olis vain ihan pari sanaa aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Blogeissa sosiaalisuuteni on ihan normimitoissa kaiketi.

   Mitä taas muuhun sosiaaliseen mediaan tulee, niin olen vasta löytänyt esimerkiksi Twitterin. Tai siis olen yrittänyt monesti aiemminkin, mutta tällä kertaa taisin vasta ymmärtää ajatuksen, millä siellä voi helposti viihtyäkin. Siellä on paljon kivampaa, kun seuraa tuntemattomienkin juttuja ja joskus jopa ottaa osaa keskusteluihin. Ja sitä paitsi sieltä löytyy myös parhaat linkit ja vinkit liittyen opinnäytetyöhön. :)

   Poista
  2. Kommentit on kyllä kivoja, joskus on ihan huono omatuntokin kun ei jätä merkkiä käynnistään lukemiinsa blogeihin. Täytyisi hieman ryhdistäytyä taas sillä saralla..

   Mie oon ollu twitterissä jo ainakin vuoden, mutten ole twiitannut kertaakaan. Yllätys. Kavereistani/tutuistani yksikään ei siellä ole, joten olen ajatellut ettei kenelläkään edes kiinnosta juttuni. Olenkin monesti ihmetellyt, miksi tuntemattomat seuraa minua.. Ovat tosin kaikonneet, kun en ole twiittaillut, saati seurannut takaisin :D

   Poista
  3. Huono omatuntohan se mutkin ajoi kirjoittamaan koko asiasta. Vähän niinkuin pyytelen anteeksi sitä, että jostain on ilmaantunut muutakin elämää ja olen liikkeellä nolostuttavan myöhään.

   Mulla on tosiaan ollut twitter-tili roikkumassa ties kuinka kauan. Nyt tein kokonaan uuden, kun oli uusi nimikin ja pääsin aloittamaan ihan puhtaalta pöydältä. Kaksi viikkoa takana ja siitä tulee päivä päivältä kivampaa, kun löytyy juttukavereita ja uusia seurattavia. Ja mulle tekee hyvää, kun joudun joskus miettimään kuinka saan asiani sanottua 140 merkillä. :D

   Poista
  4. Joo ja saa vastata s-postitse nokisuu@yahoo.com tai sit twitteristä etsiä Nokisuu'ta.

   Poista
  5. Lisäsin Nokisuun seurattaviin. ;)

   Poista
  6. Niin siis ihan omalla nimelläni olen siellä, kun suljettujen ovien aika on kulemma ohi. Tunnistat kyllä kuvasta. :)

   Poista
 8. Mä olen itse noita kello kolmelta yöllä kommentoivia, joten en pidä kahelina. Joskus kyllä jätän itse kommentoimatta tosi myöhään, jos nolottaa, että vielä valvoo. Vaikka mitäs se kenellekään kuuluu. Eikös it-nörtit muutenkin valvo öisin?

  Mähän muuten olen syrjäänvetäytyvää sorttia elävässä elämässä (paitsi kavereiden kesken), mutta jostain käsittämättömästä syystä täällä virtuaalimaailmassa olen aina ensimmäisenä kiekumassa joka paikassa. Mitähän sekin kertoo minusta? Sisäinen ekstroverttini herää vain netin ääressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen huomannut, että olet. Mutta mä olenkin ajatellut, että sä kuulut samaan heimoon mun kanssa. Ja että me ollaan ehkä netin ainoat yökyöpeliheimolaiset. Nyt sitten niitä on muitakin + it-nörtit. :D

   Niin no tuota, ihan hyvin sä vedit livenäkin ekstrovertin roolia. Meinaan, että ei ne kaikkein epäsosiaalisimmat osallistuisi mihinkään blogimiitteihinkään. ;)

   Jos se kertoo sen, että meissä jokaisessa asuu pieni ekstrovertti. Siis jos kirjoittaa blogia eikä sitä ole mihinkään salasanojen taakse jemmattu, niin luultavasti toivoo edes vähän, ettei ihan vaan itsekseen olis?

   Poista
 9. No en pidä kahelina. Itsekin olen yökyöpeli, mutta valitettavasti leivän hankinta pakottaa vähän toisenlaiseen rytmiin jos ei halua iha zombina olla duunissa.
  Mutta en mä jaksa potea huonoa omaatuntoa siitä, että valvon myöhään. Jos joku pitää kahelina sen takia, niin ihan vapaasti. Eiköhän se ole jokaisen oma asia yökyöpelöikö vai ei.

  Niin ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut! Pikkulinnut lauloivat, että eilen oli suuri päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yökyöpeliys on mulla karannut ehkä vähän hanskasta nyt, kun ei tarvitse lähteä hankkimaan leipää keskellä yötä. Mutten nyt jaksa välittää siitä. Saahan sitä rytmiä sitten korjattua työelämäystävällisempään suuntaan, kun on taas sen aika.

   En oikeastaan ymmärrä, mistä se kumma häpeä yökyöpeliydestä netissä syntyy, koska oikeassa elämässähän kuitenkin voin ihan hyvin kertoa valvoneeni myöhään ja että se on oikeasti mulle luonnollisinta. Miksi blogit siis olisi poikkeus?

   Kiitos. Pikkulinnut on kovia livertelemään.

   Kävin tänään hukkaamassa palkintolahjakortinkin. Piti ostaa huppari, joka ei ole musta. Tulin kotiin mustan hupparin kanssa. Et joo! Mä en vaan osaa. ;D

   Poista
 10. Ei haittaa yökommentointi. Minä välttelen kommentoimista, jos joskus satun blogeihin yöllä. Kommentoiminen nimittäin virkistää, mikä ei suinkaan ole tarkoitukseni yöaikaan.

  Joskus olen minäkin miettinyt netissä yksin huhuamista. Toisista aistii yksinäisyyden, toiset taas tuntuvat vaivautuvan, jos käyn häiritsemään heidän yksinpuheluaan. Minäkin tunnen toisinaan puhelevani yksinäni netissä. Toisinaan se vaivaa minua, sitten muistan, että en ole itsekään erityisemmin aktiivinen enää. Oi niitä blogien kulta-aikaa, kun sanomista riitti sekä omassa että muiden blogeissa. Aikansa kutakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osannut ajatellakaan sitä tuolta kantilta. Kyllähän sitä virkistyy, kun asettelee itse sanoja peräkkäin eikä vain lueskele, mitä toiset ovat kirjoittaneet. Tosin ei se niin tehokasta ole kuin esimerkiksi kahvi yöllä.

   Blogien kulta-aika. Toisaalta kyllä se on olemassa vieläkin, mutta vaatii tosiaan sen, että itseltäkin riittää sanomista sekä omassa että muiden blogeissa. Vähän tuntuu siltä, että monien "alkuasukkaiden" kanssa se kommunikointi on siirtynyt yhä enemmän muihin palveluihin. Silti blogistania elää ja voi hyvin ja koko ajan tulee lisääkin bloggaajia. Eli paljon on tosiaan omasta aktiivisuudesta kiinni. Ja kyllä, kuten aloituksesta huomataan, niin poden huonoa omaatuntoa siitä, että en aina kommentoi jokaista blogia, jossa vierailen.

   Minä ainakin käyn joka kerta lukemassa postauksesi, vaikka en aina mitään sanokaan. Enkä usko, että olen edes ainoa, joka siellä kulmilla hiippailee. :)

   Poista
 11. Woot, eihän sillä oo mitään väliä, mihin aikaan ... ei oo muuten ikinä tullut mieleenkään! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun... on sillä vähän. Mitä sekin sitten ajattelee, jos huomaa. :D

   Jatka sä samaan malliin. Ikäänkuin ei olisi koskaan tullut mieleenkään. Mä yritän säätää suotimet vähemmän herkiksi.

   Poista
 12. Harvoin kiinnitän huomiota siihen aikaan, milloin kommentti on tullut, sillä ei ne aina pidä ees paikkaansa, riippuen siitä, millai on sen kelloajan määritellyt. Kerran olin täällä paikalla, kun blogiini tuli kommentti - sen aika oli tuntia myöhemmin kuin mitä minä sitä luin eli luin kommentin tulevaisuudesta :)
  Ite usein kaikessa rauhassa olen netissä öisin ja silloinhan ne kuningasajatukset tulevat! Joutuu sitten toivomaan, ettei vastaanottaja katso viestin lähetysaikaa, jos vaikka on kyse työasioista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ne aika-asetukset on tosiaan pielessä. Ja joskus ainakin blogger ei muuten vaan tiedä, mitä aikaa haluaisin sen elävän. Tai sitten se tekee jotain johtopäätöksiä mun blogeissa notkumisajoista. :D

   Yöt on ihan ehdottomia kuningasajatuksille ihan kaikessa, joten luultavasti tulen aina olemaan osittain yökyöpeli. Oma rauha ja tila. Toivoisin myös sähköpostiin ominaisuutta, jonka avulla voisi ajastaa postin lähtemään vasta sitten ihmisten aikoihin. Etenkin, kun liittyvät opiskeluun, työhön tms. ;)

   Poista
 13. Mulle se on aivan sama koska kommnetoi sillä jokainenhan meistä elää sen oman kellonsa ja menojensa mukaan. Oma rytmini on aamupainotteinen ja sanoinkin eilisen tekstini kommenttikeskustelussa että painun maate siinä vaiheessa kun muut alkavat päivittämään blogejansa.Rytmistäni johtuen minun on ihan turha edes yrittää kommentoida illasta, katselin tänäkin aamuna yhtä illalla jättämääni kommenttia ja se oli jono sanoja mielivaltaisessa järjestyksessä. Tosin ei nämä aamusta /aamupäivästäkään kirjoitetut sen selkeämpiä ole! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että olit huomioinut bloggareiden eri rytmin. Se oli ehkä muuten se, josta mun piti sanoa jotain, mutta muistinkin sitten vaan gotlerin. Mutta se on blogisiskojen vika, koska sekoittivat mun ajatuksen ennen kuin pääsin kommenttilootaan asti. :P
   Sulla on kyllä sellainen yksi hyvä taito. Meinaan se, että vaikka laitat sanoja mielivaltaiseen järjestykseen peräkkäin, niin niistä muodostuu silti ihan kelpo lauseita. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...