keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

J niin kuin joku

Erään baarin portsari piilotteli mua aikanaan narikassa ilta toisensa jälkeen, kunnes pahimmat painajaiset oli menneet. Samaan aikaan kuitenkin tivasi multa, että eikö kuitenkin olisi mukavaa, jos olisi joku. Ihan vaan joku, jonka kanssa lähteä kotiin. Joku, jonka vierestä herätä. Joku, jonka kanssa syödä aamupalaa. Joku, jonka kanssa jakaa elämänsä. Mä en nähnyt siinä silloin mitään hohdokasta. Omasta mielestäni olin liian tyytyväinen omaan elämääni enkä tarvinnut ketään sotkemaan mun arkea. Enkä varsinkaan ketään, jota voisi kutsua nimellä joku.

Pari vuotta sitten muutamat ystävät otti tehtäväkseen hoitaa mun parisuhdetilaa. Heidän mielestään olisi ollut aiheellista erota välittömästi, koska mun kuuluu löytää joku parempi. Se on taas yksi asia, mitä mä en ymmärrä. Miten kukaan oikeesti luulee tietävänsä, mikä on parempi toiselle? Vaikka ehdottomasti väitin, ettei avioerosta enää mainita, niin mun mielestä tämä meni paljon kivuttomammin näin. Ajan kanssa.

Sunnuntaista alkaen tytär on kysellyt kerran päivässä, että koska joku esitellään hänelle. Oikeastaan mä olen vähän huolestunut hänen kielellisestä kehityksestään, koska meidän keskustelut on tosiaan menneet tähän rataan:

T: Koska sä esittelet mulle jonkun?
M: Ei ole ketään.

T: Milloin sä esittelet mulle jonkun?
M: Ei sellaista ole.

M: Hartioita jumittaa.
T: Joku vois auttaa!

Oikein jännityksellä odotan, että missä muodossa keskustelu käydään tänään.

Wagner on mun hero!

10 kommenttia:

 1. Eiks toi ois jo hyvä iskurepliikki.. Sanot vaan jollekkin kiinnostavalle tyypille, et sä tarttisit jonkun, et vois esitellä tyttärelle! ..et lopettais kyselyn.. :) Hih, ja apua voi löytyä moneen asiaan... ;)
  kommentoi: MJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, nyt mä olen huolestunut omasta kielellisestä kehityksestäni. Mä niinku yritin sanoa, etten halua jokuja. :D

   Poista
 2. Miehenhän saakin iskettyä helpoiten kysymällä heti alkuun, että rupeatko isäpuoleksi mun lapselleni. ;D (Viitaten ensimmäiseen kommenttiin, ei niinkään siihen, että näin haluaisit tehdä. Koska et halua.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä en huomannut tossa itse mitään ihmeellistä :D

   Ehkä se johtuu siitä, että vuosien varrella aika moni mies on sortunut megalomaaniseen ajatusvirheeseen. Sama ajatus on käännetty niin päin, että haluaa olla se Prinssi Rohkea, joka tulee valkoisella ratsullaan pelastamaan mut yksinhuoltajuuden karusta arjesta. Ja sitten on loukkaannuttu verisesti, kun olen todennut, että mun elämästä ei puutu mitään enkä tarvitse pelastajaa.

   Lapsen iän huomioonottaen ne saattaisivat kysyä isäpuolen paikkaa tarjottaessa josko vävypojan paikka olisi vapaana... :D

   Poista
 3. noh.. Meitä on moneen junaan.. :D

  (MJ)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Toihan oli miesnäkökulma, joten ehkä se sitten voisikin toimia. Etenkin jos lapsenkaipuu on kova eikä olisi hinkua kokea vaipparalleja ja yövalvomisia ihan itse. :)

   Poista
 4. Joo.. hyvä tai huono iskurepliikki.. huonoimmat, tai erikoisimmat toimii yleensä parhaiten.. (kai?!) Kulunuttahan se on aina aloittaa esim. "käyksä usein täällä.." tms. yhtä nasevaa.. Eiks työhaastattelussakin pidä erottua joukosta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sen miähe silti tarvii olla harvinaise sekasi päästäsä jos se lämpenee isäpuoleks pyytämisest :D

   Erottautuminen on päivän sana, mut joku raja pitää olla.

   Poista
 5. Noh..sekasin..niih.. Mut eihän sillä iskurepliikillä tartte lämmetä..vielä..se on kun laittais kenkää oven väliin, eli kiinnittää vaan toisen huomion..Jos jonossa on parikymmentä tyyppiä, ja kaikki hokee jotain "meille vai teille", tai "voinksmä tarjota jotain juotavaa.." -juttua. Sit tarvitaan joku kiva juttu, et saa vaan se huomion..eli etuilee hiukan siin jonossa.. ;).. Sen jälkeen voi sit jutella muustakin kuin uusioperheen arjesta.. :D "mä haluisin vauvan.." :D:D

  (kommentoi: MJ)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkumattia odotellessa mä mietin, että millaisia niiden toimivien iskurepliikkien tulisi olla. Sit tajusin, että tässä on ilmeisesti koko ajan ollut jollain tasolla puhe siitä, että tavataan valomerkin jälkeen grillijonossa, taksijonossa tai ehkä jo siellä baarissa. Ne on kaikki huonoja paikkoja iskeä ketään etenkään, jos halutaan jotain kestävää - niin kuin perhe ja vauvoja. Jollain tietenkin voi olla älytön tarve saada kaikki heti mulle nyt, mutta... silti noi toimii lähinnä tilanteessa "haluan lasin maitoa".

   Jos aletaan miettiä sitä "koko lehmää", niin parasta olisi lähestyä ihan siltä pohjalta, että tulee juttelemaan normaaleista asioista ja osoittaa sillä tavalla olevansa kiinnostava tyyppi. Mua pelottais ajatus siitä, että joku tulis kertomaan mulle ensimmäiseksi, että haluaa lapsia ja mä näytän hänen lastensa äidiltä. Mua ei myöskään kiinnosta, jos joku on omien sanojensa mukaan maailman kovin panomies tai omistaa melkein koko maailman. Riisutaan siis taas se iskeminenkin siitä pakko-olla-joku teemasta.

   Summa summarum. Joukosta ei ole vaikea erottua, koska noi sun esiintuomat lauseet on valitettavan tosia ja yleisiä. Yleisesti ottaen mua kiinnostaa tutustua uusiin ihmisiin, jos ei tule tunnetta, että se on heti haluamassa multa jotain muutakin kuin juttuseuraa.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...