sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

A niin kuin ahaa-elämys?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------->
Tuolla nuolen päässä on kysely, jonka vastaukset on mulle just nyt aika tärkeitä. Taustalla on kansantalouden tehtävä, jossa pitää luoda oma hyvinvoinnin mittari. Siihen pitää valita viisi mitattavaa tekijää, jotka on mulle itselleni tärkeitä hyvinvoinnin luojia. Ei se ole ongelma eikä mikään keksiä viittä asiaa, jotka on mulle elämässä tärkeitä ja jotka mun mielestä lisää ihmisten hyvinvointia. Ongelmaksi taitaa muodostua se, että mun arvoja voi olla aika mahdoton mitata.


Mä olen kysellyt tehokkaasti joka paikassa, että mikä tekee just sut onnelliseksi. Vastausten perusteella ihmiset tekee onnelliseksi elämä. Se ihan oma elämä, oli siinä sitten ylä- tai alamäkiä. Oikeastaan jopa niin, että alamäet on elämän suola, koska hyvät hetket tuntuu vieläkin paremmilta niiden jälkeen. Mittaa tota nyt sitten jotenkin. :/

Kommenttilootaan saa toki vastata täälläkin samaan kysymykseen. Olisin jopa tosi iloinen niistä. Ja jos ujous iskee, niin ainahan voi tuolta profiilista käydä kurkkaamassa sähköpostiosoitteen (ota yhteyttä alla on linkki sähköpostiosoitteeseen) ja laittaa niitä ajatuksia meilillä.  Ne voi olla aiheuttamassa mulle sitä suurta ahaa-elämystä, jota nyt olen vailla.

Pliiisss, auttakee!

5 kommenttia:

 1. Minutkin tekee onnelliseksi se oma elämä, mihin kuuluu kaikkea. Varmaan tarpeksi yksinkertainen mieli, että pienetkin ilot ovat onnea. Kun välillä on kaikkea paskaa ladulla, tuntuu sitten ihanalta kun taas luistaa! Kaikkineen se on varmasti asenne ja Olavi Uusivirran sanoin: On niin helppoo olla onnellinen kun tyytyy siihen mitä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen iltalukemiseksi lueskellut kevyesti Viktor Franklin kokemuksista Auschwitzissa (Ihmisyyden rajalla). Asennetta siellä tosiaan on tarvittu. Ja se taito löytää tarkoitus ja tavoite sille omalle elämälle sellaisissa oloissa.

   Tota on vaan edelleen ihan älyttömän vaikeeta laittaa mihinkään mittareihin.

   Poista
 2. No joo, vaikea oli heittää joku numero itselleen tuohon. Se riippuu niin kaikesta. Johonkin on tyytyväinen ja johonkin ei. Ja miettiikö sitten ammatillista puolta vai muita juttuja elämässä, että mihin se pallura heilahtaa. Mutta koitin nyt laittaa jotain keskiarvoa sitten.

  Se on kyllä pakko sanoa, että tällä hetkellä en osaa nähdä elämän alamäkiä millään muotoa elämän suolana. Enkä usko, että tulen koskaan ajattelemaan viime aikojen juttuja minään elämää loppujen lopuksi rikastaneina tapahtumina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaistyytyväisyyttä siinä haetaankin. Joten keskiarvon hakeminen on just se juttu. Toisaalta sitä keskiarvoa miettiessä huomaa, että oikeasti on enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita.

   Jälkimmäiseen olisi niin kiva sanoa, että aika parantaa haavat ja kultaa muistot ja niin alat sitten näkemään menneet tapahtumat elämää rikastaneina tapahtumina. Mutta tiedän aivan hyvin, että se on tyhjää sanahelinää siellä kuopan pohjalla olijalle. Joten: voimia!

   Poista
  2. Onneksi tässä ei nyt kuopan pohjalla olla enää, mutta en silti usko tuohon tulevaan elämän rikastumiseen. Kiitos voimista! :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...