tiistai 20. maaliskuuta 2012

I niin kuin ilo

Enimmäkseen harmittoman Tiinan blogista löytyi yksi maailman parhaimmista linkeistä: Just Little Things-blogi. Sieltä löytyy tällä hetkellä yli 600 pientä iloa tuottavaa asiaa. Kokosin sieltä muutaman suosikin.  Jotkut saattaa olla oman mielikuvituksen tuotetta. 

 1. Tuoksu, joka tuo mieleen hyviä muistoja.
  Tuoksu voi olla melkein mikä vaan, kunhan se yhdistyy johonkin asiaan. Tässä joku aika sitten kauppakeskuksen käytävällä mun hajuaistini saavutti lapsuudesta tuttu tuoksu. Se toi mieleen kesät kummivanhempien kesämökillä. Siellä opin ajamaan traktorilla alle kouluikäisenä, kun irrotettiin kantoja tontilta. Siellä kiipesin kaikkien kauhuksi puuhun ja hyppäsin alas muka liian korkealta. Siellä olen tehnyt ensimmäistä "palkkatyötäni". Keräsin käpyjä 1 pennin kappalehintaan. Tienasin 10 markkaa.
 2. Ihmisten silmien väri.
  Ellei se olisi niin kiusallista varsinkin tuntemattomille, niin voisin uppoutua kenen tahansa silmiin pitkiksi ajoiksi etsimään sieltä silmistä eri värisävyjä, jotka vaihtelevat valoisuuden mukaan. Joidenkin silmissä on jänniä pilkkuja, tai erilaisia värisekoituksia. Silmien väreihin ei voi kyllästyä ikinä. Miten montaa erisävyistä sinistä, ruskeaa, vihreää tai harmaata sitä onkaan olemassa.
 3. Kävely paljain jaloin nurmikolla.
  Ollapa jo kesä, paljaat varpaat ja ehkä hieman kostea nurmikko.
 4. Auringonpaiste meren pinnassa.
  Silmien lisäksi mä voisin tuijottaa merta tuntikausia.
 5. Mukava, innostava keskustelu ventovieraan muukalaisen kanssa.
  Ventovieraiden kanssa keskustellessa löytää niin monia erilaisia näkökulmia asioihin, että kuka voisi olla innostumatta niistä.
 6. Katsekontakti ihmisen kanssa, joka tietää täsmälleen mitä ajattelet ilman että sinun täytyy sanoa sitä.
  Taas ne silmät. Tämä vaatii jo hiukan läheisempää tuntemista. Jotkut tosin ei opi ikinä, toiset on perineet ymmärryksen geeneissä ja toiset oppii tosi nopeasti tuntemaan. Riippuu paljon siitä kuinka hyvin tuntee itsensä ja kuinka avoimesti itsestään ja ajatuksistaan puhuu. Kun toiset tietää, mitä yleensä ajattelee, niin katsekontakti monesti myöhemmin riittää joissain tilanteissa.
 7. Kun huomaat ihmisten yrittävän olla hiljaa, koska he luulevat sinun nukkuvan.
  Teini ja vävypoikakokelas on tosi liikuttavia tässä. Silloin kun ne yrittää olla tosi hiljaa ja antaa mun nukkua, niistä lähtee eniten meteliä. Mutta koska ne samaan aikaan kuiskii, että pitää olla hiljaa, niin haluan pitää ne siinä uskossa, että on onnistuneet.
 8. Täysikuu.
  Mikä siinä pallukassa oikein kiehtoo. Ainakaan se ei kiusaannu tuijottamisesta. Oikeastaan yötaivas täysikuulla tai ilman riittää.
 9. Naurunkyyneleet.
  Yhtäkkiä ei haittaa yhtää, että joutuu korjailemaan meikkiä.
 10. Hymyilevät ihmiset.
  Viime aikoina vastaan on tullut pelkästään hymyileviä ihmisiä. Ne saattaa näyttää ensin olevan täysin omissa maailmoissaan, mutta katseiden kohdatessa kasvoille nousee valloittava hymy. Hymyilevät ihmiset on niin kauniita.

2 kommenttia:

 1. Ton kutoskohdan katsekontaktiin ei välttämättä tarvitse edes syvempää tuntemista. Joskus voi olla tilanne isommassa porukassa ja katsekontakti riittää tajuamaan, että tuo tuossa ajattelee ihan samaa kuin minä. Yleensä se katse on sellainen "toi EI voi olla tosissaan", jos joku käyttäytyy jotenkin oudosti tai ikävästi. :D

  VastaaPoista
 2. Hitsi! Toi on kyllä harvinaisen totta. Me taidettiin tänään kokea sellainen tilanne koko ryhmä. Sen verran epäuskoisen huvittuneita ilmeitä vaihdettiin keskenämme. Se on kyllä ehkä parasta vertaistukiterapiaa :D

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...