tiistai 6. maaliskuuta 2012

P niin kuin potkut

Tämän hetken tunnetuimmat potkut ovat ehdottomasti AKT:n Hilkka Ahteen saamat.

Tänä aamuna löysin ainakin maikkarilta tiedon, että potkujen syynä olisi ollut se, että Ahde oli hoitanut päihtyneenä työtehtäviään marraskuussa. Selittelyn makua sanon minä.

Mulla herää mielikuva, että kaverit on kimpassa saunotelleet ja miettineet, että kyllä nämä potkut nyt sittenkin näyttää aika huonolta julkisuudessa. Saivat siinä saunaolusiaan juodessaan idean, että Hilkanhan voidaan väittää hoitaneen työtehtäviään kännissä. Se jos mikä on tarpeeksi iso syy luottamuksen menettämiselle. Yllättäen vielä löytyi kaksi todistajaakin tälle tapaukselle, joista kumpikaan ei muista tarkalleen koska tämä tapahtui. Eihän se olekaan olennaista milloin se on tapahtunut. Jonkun toisen muisti voisi olla parempi, joten tarkkaa ajankohtaa ei missään tilanteessa kannata päästää päivänvaloon.

Epäilen, että tässä jonain päivänä lähiaikoina mulla tulee sanottavaa myös työpaikkakiusaamisesta. Höh! Maailmassa on iso virhe. Nämä potkut ei ole ollenkaan niin kivaa viihdettä kuin Hjalliksen Diilissä jakelemat potkut. Niissä ainakin pelataan avoimilla ja läpinäkyvillä säännöillä.

10 kommenttia:

 1. Minulle tulee väistämättä mieleen omat potkuni 80-luvulla, kun herraporukassa annettiin minulle kenkää, kun en älynyt antaa heille jotain muuta... Onneksi osa tästä porukasta sai myöhemmin myös kenkää,joten oikeastaa oikeus toteutui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmalla on onneksi usein tapana kostaa "tyhmiksille".

   Noita laittomia potkuja varmaan mahtuu maailmaan enemmänkin. Nyt vaan sattui olemaan kyseessä sen verran iso nimi, että pääsi oikein valokeilaan. Hyvä niin, koska näiden juttujen pitäisi oikeasti nousta esiin poikkeuksetta.

   Poista
 2. Joo, ensin Virve Rosti on sanonut kännissä jotain ja sitten Hilkka Ahde onkin ollut kännissä töissä. Sitten vielä yksi niistä äijistä on kännissä töninyt jotain naista. Mitä siellä AKT:lla oikein tapahtuu? Onko ne koskaan selvinpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirsk.

   Kertoo varmaan aika paljon mielenkiintoisesta luennosta, kun surffailin lukemassa kommentteja kesken luennon. Onneksi kukaan ei pyytänyt selittämään, mitä mä oikein tirskun.

   Ihan totta. Onkohan ne koskaan selvinpäin?

   Poista
 3. Mutta onko se humala nyt sit aina huono juttu kuitenkaan? Yleisesti taitaa olla tiedossa, että Koneen Herlin ei kyennyt tekemään päätöksiä selvinpäin - ei tosin myöskään ollessaan liian päihtynyt. Hyvin Koneella silti on pyyhkinyt.

  No okei, ajatkin oli täysin erit silloin.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä toi menee jo viihteen puolelle koko touhu.
  Ne luulee, että voi tehdä mitä vaan. Lisäksi toi aika "äijämäinen" ala, ja meininki sen mukaista. Pitäisköhän niitten herätä tähän päivään? Koneellakaan ei enää tehdä soppareita kännissä, vai onko vaan lahjusviinat sitä luokkaa, että saadaan hyviä kauppoja.. ? :o
  Ryyppääminen näyttäisi tulevan takaisin muotiin.. eduskunnassa ryypätään, tuolla AKT:ssä ei ole selvää päivää. Niin.. matkataan pari vuotta taakseppäin, onko se humala hyvä vai huono:

  "viina se ol kaiken pahan alku"

  http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/kahdeksan-surmanluotia

  Suomalainen yhteiskunta 60-luvulla.

  By the way.. Hjallis muuten antaisi Rädyllekkin potkut:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/03/1507043/ahde-takaisin-toihin-radylle-potkut

  Assertiivisyys kunniaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihdettä, mutta ei hyvää ja oikeudenmukaista sellaista.

   Tietty Hjallis antaisi monoa Rädylle. Sehän on ainoa oikeudenmukainen tapa toimia. Sitä paitsi jos Räty jatkaa AKT:n johdossa, niin se vasta luottamusta syökin koko porukalta.

   Assertiivisuus kunniaan? En nyt ole ihan täysin varma, mitä tällä tarkoitit ja miten se liittyy aiheeseen. Räty lienee kyllä aika vuorovaikutustaidoton, ainakin sillä perusteella, kun tätä tilannetta seuraa. Omia mielipiteitä kyllä laukoo sujuvasti (sitten kun laukoo), mutta toisten huomioonottaminen lienee Akilleen kantapää. Reagoivuuden kannalta Rädyn assertiivisuus on ihan omaa luokkaansa ainakin suhteessa hallitsevuuteen.

   Poista
 5. Vuorovaikutustaidot. Tuolla AKT:ssa eletään sitä vanhaa Wärtsilän aikaa, jolloin johtajien vuorovaikutustaidot olivat käskyttämistä, tai ainakin Räty elää.. ja häntä kannustavat vanhat "kaverit". Jämäkkyys. Sitä vaaditaan, oikeudenmukaisuutta unohtamatta.
  Mutta nyt ei puhuta pelkästään yksittäisestä yrityksestäkään, vaan ammattiyhdisyliikkeestä. Hyvinhän sä tuohon assertiivisyyteen tartuit :) "Johtajuudella ei ole mitään tekemistä tämän kanssa", sanoo hjallis. Ai.. toinen saa potkut, asiaa myllätään mediassa, syytetään työpaikkakiusaamisesta, poliisi tutkii..toinen on puheenjohtaja. ai niin, tää on vaan kahden ihmisen riita :D Totta, että tässä puheenjohtaja ei ajattele liittoa ollenkaan. No ei tod. Assertiivisyys lienee saanut korostetun minä-suunnan.. tässä tapauksessa. Vai onko assertiivisyys juuri itsekkyyttä ja puolensa pitämistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, johtajuudella ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Sitä ei nimittäin voi teoista tai sanoista löytää. Tämä nimenomaan on kahden ihmisen välinen riita, joka lienee saanut alkunsa siitä, että Ahde talloi jollain kuvainnollisella tavalla Rädyn varpaille. Me vaan päästään median kautta seuraamaan tätä näköalapaikalta. Ja saadaan samalla hyvä oppitunti siitä, mitä johtajuus ei ole.

   Poista
 6. Juu :) voihan jupakka sentään..

  VastaaPoista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...