torstai 10. toukokuuta 2012

K niin kuin kerjäläiset

Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, miten rankkaa romanikerjäläisillä voi Suomessa olla? Mitä kaikkea sontaa he joutuvat kestämään meiltä? Siitä on nyt valmistunut oikein tutkimuskin ja mun melkein käy sääliksi heitä, kun heillä on niin rankkaa. He ansaitsevat kerjäämällä Suomessa päivässä saman kuin saisivat Romaniassa kuukaudessa.

En kovin mielelläni ole samaa kansaa nuoren suomalaisen tytön kanssa, joka vetää housunsa alas ja virtsaa kerjäläisen viereen. En myöskään ymmärrä sen vanhemman naisen ajatuksenjuoksua, joka on tarjonnut romanimiehelle hierojan paikkaa esittelemällä alapäätään (katso kuva - en edes vilauttais vaikka maksettais). Mutta ihan yhtä vähän mä ymmärrän sitä, että kehdataan valittaa rumista miehistä, pahasta ruuasta ja kylmäsydämisistä ihmisistä. Pakkoko sitä on tänne sitten tulla ansaitsemaan leipäänsä - kerjäämällä.

Katsotaanpas kuinka tässä nyt oikein voikaan käydä.

Ensimmäisessä kuvassa on Suomen oma resupetteri Mikko Leppilampi. Alemmassa kuvassa romanikerjäläismies. No ehkä oli hiukan puolueellinen valinta kerta Mikko on joskus äänestetty kuitenkin Suomen seksikkäimmäksi mieheksi, mutta you got my point. Ihan turha tulla väittämään, että on rankkaa ottaa rahaa vastaan niin rumilta miehiltä ja joutuu sitten vielä käyttämään ne rahansa pahaan ruokaan. Voi elämä, että näen punaista. (Epäilen että tekin näette, jos oikein tarkkaan katsotte ;D )5 kommenttia:

 1. Mä olen melko varma, että tuon kerjäämisen taustalla on joku järjestäynyt systeemi, joka käärii suurimmat rahat. Niinhän poliisitkin ovat antaneet ymmärtää. Nämä katukuvassa näkyvät ovat tod.näk. uhreja ja jotenkin pakotettuja tuohon.
  Yksi sanoi kerran käyttäneensä kaikki säästönsä päästäkseen Suomeen saamaan elantoa perheelleen. Jos kerran säästöjä on, niin miksei sitten elä niiden avulla siellä Romaniassa sen perheensä kanssa, sen sijaan että lähtee tänne rumien ja ikävien ihmisten ja pahan ruoan luokse?
  Toisaalta ainakin täällä Tampereella osa näistä kerjäläisistä on niin nenäkkäitä ja röyhkeitä, että eivät vaikuta miltään uhreilta. Tiedä näistä.

  No joo. Piti sanoa vain noista kuvista, että tuo alemman kuvan kerjäläinenkin voisi olla toisissa olosuhteissa ihan komea. Ja Mikko Leppilampikin onnistuu olemaan vähemmän nätti poika tuoreissa rooleissaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mun piti valita Mikosta sellainen kuva, jossa hän on vähemmän edustava ja väittää, että hän on jopa niissä paremman näköinen. Karvurina tiedän täsmälleen kuinka nopeasti sellaiset pienet ulkoiset epäkohdat on hoidettavissa. :D

   Muuten tämä on mulle vähän samanlainen asia kuin se, että pääsääntöisesti vain mulla on oikeus arvostella esimerkiksi mun miestä. Päät alkaa putoilla heti, kun joku muu uskaltaa edes vihjata, että siinä olisi jotain vikaa. Toki etuliite ex vapauttaa arvostelulle, ainakin vähän. ;)

   Saattaahan se olla, että ne on pakotettu siihen, mutta kuten sanoit - harvinaisen röyhkeitä ne silti osaa olla noin niinku uhreiksi. Mut jos niiden päiväansio on 20 euroa, niin paljonkohan se systeemi saa?

   Poista
  2. Se on vielä pakko sanoa, että tiedän oikein hyvin, että kuvan kerjäläisestäkin saisi komean, jos tykkää ton tyyppisistä miehistä. Suurin ongelma lienee toi asento. Ei se oo mies eikä mikään, joka polvillaan anelee. Nih!

   Poista
 2. Mäkin meinasin tästä vähän vaahdota, mutta en sitten jaksanutkaan, kun joka toisessa blogissa oli sanottu ne samat asiat. Tosin ehkä hieman verhoillummin kuin miten mä olisin asian ilmaissut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ehtinyt käydä joka toisessa blogissa ennenkuin vuodatin itse sen, mitä mulla oli sydämellä asiasta. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä... Vähän niinku kerjään, että sanoisit vähemmän verhoillusti. ;)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...