maanantai 21. toukokuuta 2012

RP niin kuin Rakas Päiväkirja

Rakas Päiväkirja

Olin töissä tänä armon vuonna 2012 ensimmäistä kertaa kokonaiset 8 tuntia. Päivään mahtui sekä hyviä että huonoja hetkiä. En anna sinun valita kerronko ensin hyvät vai huonot uutiset. Koska palaute ei koske sinua, minun ei tarvitse aloittaa hyvistä hetkistä, saadakseni sinut kuuntelemaan hiukan niitä huonojakin.

Epäilen, että olen unohtanut kuinka v***u sanotaan sisäisesti. Se olisi kuitenkin kaikkein tehokkain tapa selvitä päivästä siten, että kukaan ei pahoita mieltään. Varsinkaan asiakkaat. Mielestäni hillitsin itseni kuitenkin mallikkaasti, sillä tiesin pääseväni kertomaan asiasta sinulle.

Aina silloin tällöin joku meistä on tehnyt elämää suurempia virheitä toisen hiusten kanssa. Ei sillä, etteikö se olisi vakavaa, jos sattuisi omalle kohdalle. Huonolla tukalla ei vaan voi olla. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että sama tukka oli kuulemma vielä viime viikolla ollut aivan käsittämättömän upea. Sitten vaimo meni kotiin ja mies antoi tulla täydeltä laidalta. En edes halunnut kuulla. Olen onnekkaasti saanut elää sellaisten ihmisten rinnalla, jotka rakastavat minua tukasta huolimatta. Ainakin ensijärkytyksen laannuttua. Tai ainakin ovat olleet niin hienovaraisen ovelia, että ovat pelanneet omaan pussiinsa ja älynneet olla hiljaa. Silti en ollut täysin varma siitä, pitäisikö nyt korjauttaa rouvan tukka vaiko miehen pää. Valittiin rouvan tukka, koska miehen päätä ei ollut saatavilla. Olen myös varma, että samalle rouvalle kerrotaan päivittäin useammastakin asiasta, jotka hänessä (fyysisesti ja henkisesti) voisi olla paremmin. (Kursiivilla kirjoitettu on suurin piirtein sama, joka täytti sisäisen v***u sanan paikan vahingossa ääneen lausuttuna.)

Aamulla tajusin tulleeni vanhaksi. Saatiin uuden väritoimittajan myötä uusia työpaitoja ja ne oli lievästi ilmaistuna paljastavia. Ei mulla ennen ole tuottanut tuskaa esitellä tissejäni, mutta tänään ahdistuin jo pelkästä ajatuksesta. Alle oli etsittävä toppi peittämään edes jotain. Tiedossa on kuuma, kostea ja hikinen kesä, jos näillä pitää mennä. 

Hyviä asioita päivään mahtui suhteessa paljon enemmän. Niin paljon enemmän, että teen niistä vain listan: aurinko, lämpö, hymyilevät ja huumorintajuiset ihmiset, parhaat työkaverit ikinä, kassa täsmäsi ja pääsin ajoissa kotiin, jääkiekon mm-kisat päättyivät eilen ja tänään on jäljellä 43 päivää siihen aamuun.

Life is good!

8 kommenttia:

 1. Pelottavaa. Sekä hemmetin huolestuttavaa. Mullakaan ei ole ollut koskaan ongelmia esitellä tissivakoani. Paitsi tänään. Tänään oli pakko nykiä tunikan kaula-aukkoa ylöspäin peittämään paljasta. Pirupirupiru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou mai gaad, se on joku tauti, joka leviää siitepölyn mukana. Vai voisiko tämä olla vielä harjoituksen puutetta, kun on niin pitkään pitänyt lämpötiloista johtuen peitellä tissivakoa. :/

   Ainakaan se ei liity vanhuuteen! Me ei olla vanhoja.

   Poista
 2. Jos teillä olis miehiä töissä, niin olisko niillä yhtä paljastavat paidat? :D

  Pitäisi kyllä parturoida tuommoisia vaimojen itsetuntoa nujertavia miehiä silleen Sweeney Todd -tyyliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne miehet varmaan ainakaan samanlaista paitaa käyttäisi. Tai jos käyttäisi, niin kaikkia kiinnostaisi vaan entistä vähemmän. :D

   Mun mielestä joskus vois panostaa tuotekehittelyyn niin, ettei kaikesta tarvitsisi selvitä tissivaolla ja melkein navalla ;D

   Sweeney Todd! Mä olisin niin mielelläni tehnyt sille Sweeney Toddit. Toisaalta yksi vaihtoehto olisi värjätä tyypin hiukset mustaksi ja vaalentaa teksti "Liar" tai jotain vastaavaa takaraivoon niin, että erottuu. Ensin ajattelin, että voisin leikata kaljuraidoituksella sen tekstin, mutta hiukset kasvaa ihan liian nopeasti. Värjätty teksti on kestävämpi.

   Poista
 3. Onneks mun ei tartte osata laskea.. :D
  -MJ

  VastaaPoista
 4. Onko sun opinnot kesälomalla ja tis...siis sinä töissä kesän? Toivottavasti teillä on kunnon ilmastointi döissä ettei paahdu niukoista paidoista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opinnot on kesälomalla ja minä töissä. Ilmastointi on kesäisin ollut ihan priima. Ellei jopa hiukan liiankin priima. Jäädytään sinne, ellei ole tarpeeksi vaatteita ja toisaalta ulkona paahdutaan, kun on liikaa vaatteita.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...