sunnuntai 2. joulukuuta 2012

M niin kuin Movember

Vihdoinkin joulukuu! Joka vuosi alan odottaa sitä marraskuun alussa paljon hartaammin kuin joulupukkia. Ei, kyllä mä nyt valehtelin. Harvoin sitä vielä ensimmäisen viikon aikana huomaa. Joskus menee kaksikin viikkoa. Mutta sitten niitä karvanaamoja alkaa olla joka puolella. Jotkut niistä muistuttaa epäilyttävästi Güntheria (90% porn, 10% mustache), toiset näyttävät Ron Jeremyltä ja pahimmassa tapauksessa ovat sekoitus molempia. Ei vaan lämmitä mieltä edes hyvä ajatus niiden takana.

Eikä yritetä vedellä palkokasveja nenäänne, koska suhtautumiseni viiksiin ei ole ollenkaan niin mustavalkoinen kuin äkkiseltään voisi vaikuttaa. Joillekin ne sopii kuin nenä päähän. Monella Mo Brotherilla on räkäjarrut riippumatta siitä, miltä ne näyttävät. Luulen myös, että jos pitää viiksiä vain kerran vuodessa, niin siihen todellakin on joku syy. Se voi olla se, että elämän nainen ei niitä hyväksy, mutta voi myös olla, että on itse tajunnut näyttävänsä typerältä karvanaamaisena. Hyväksyn typerän karvanaamaisuudenkin, jos hyvään asiaan osallistutaan muillakin tavoin: siis keräämällä tai lahjoittamalla rahaa kampanjoinnin tarkoitukseen. Muussa tapauksessa naamansa siistimisen kanssa ei saa laiskotella! Oikeus osallistua on mun mielestä vain niillä, joilla on tarpeeksi munaa myös toimia asioiden puolesta eikä vain odottaa, että luonto hoitaa karvoittumisen.

Eräs ystäväni mainitsi miehensä ottavan movemberin hyvin vakavasti ja aloittavan viiksien kasvatuksen jo hyvissä ajoin lokakuun puolella, että ehtii varmasti kunnolla karvoittua. Vakavasti ottaminen ei hänen kohdallaan tarkoita sitä, että mies tekisi elettäkään hyvän asian puolesta, koska sohvalla lojuminen kasvattaa karvoja yhtä varmasti kuin rahan kerääminenkin. Ystäväni ei ole onnistunut selittämään asiaa miehelle hyvällä, joten meidän on kokeiltava jotain muuta, jotta kaikilla naisilla olisi jatkossa esteettisempi maailma 12 kuukautta vuodessa. Ilmeisesti nämä kotimursut ovat jotenkin haastavampia tapauksia, koska järjestäin jokaiselta sinkkumieheltä, jolta olen kysynyt keräyssumman tämänhetkistä suuruutta on hävinnyt seuraavaan tapaamiseen mennessä karvoitus naamasta. Siksi olen pahoillani, että myös he joutuvat kärsimään vielä pariutuneiden lajitoveriensa virheistä.

Ratkaisu vaatii ehdotonta solidaarisuutta meiltä kaikilta ja joudumme hetken odottamaan sopivaa hetkeä. Toki kiireisimmät voivat viettää Hairyarya, mutta se toimii todennäköisimmin vain parisuhteessa. Tammikuussa, kun useat miehet viettävät tipatonta eivätkä voi edes juoda teitä kauniiksi, ette taita, nypi, vahaa tai katkaise ainuttakaan karvaa itsestänne koko kuukauteen. Uskon, että ne sitkeimmät epäoikeudettomat viikset kasvattaneet voisivat jopa ymmärtää, kuinka paljon enemmän karvoja meissä naisissa kasvaa, jotka vaativat jatkuvaa huolenpitoa. Jos ne ei tajua puhetta, niin niille pitää näyttää.

Koska haluamme tarjota myös sinkkunaisille (tai siis haluan tarjota itselleni) mahdollisuuden esiintyä mahdollisimman karvaisena kuumana kissana, olemme päättäneet, että virallista Hairgustia vietetään ensimmäistä kertaa elokuussa 2013. Silloin on vielä riittävän lämmintäkin, jotta voidaan ahtautua mahdollisimman pieniin bikineihin ja näyttää kaikille miehille esimakua tulevasta, jos ne vielä kerran osallistuvat Movemberiin pelkästään karvoituksella. Ja siskot, annan vapauden omasta valinnasta pysytellä karvaisena varmuuden vuoksi marraskuun alkupäiviin asti, koska toisilla miehillä voi olla pidemmät piuhat kuin toisilla. Te tunnette omien yksilöidenne oppimiskyvyn paremmin.


Ps. Sitten kun näette nämä jalat Facebookissa, se on tapahtuma, johon oletan teidän liittyvän.
We are the Hairysisters.
Tämä ei todellakaan jää tähän.

22 kommenttia:

 1. Joo, loistava idea. Muistakaa sitten niitä karvoituksianne esitellä pitkin vuotta... ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tulee kylmä tälleen talvella. Siksi ne pariutuneet ja parittelevat voi kyllä esitellä ympäri vuoden, mutta ei me siveät ja tiukkanutturaiset. :D

   Poista
 2. :D :D
  Loistava idea!
  Oneksi tuo oma ukko ei ole liittynyt Movember-rintamaan. Se näyttäisikin joltain amislaiselta jos yrittäisi räkäjarrut kasvattaa...

  Säärikarvojen kasvatus kannattaa tosiaan aloittaa heti, sillä lämmittäväthän ne kivasti siellä sukkahousun alla talven kylmissä keleissä. Ovat sitten kesällä paraatikunnossa ja kainalokarvat kans. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän itseäni onnekkaana, kun näköpiirissä ei ole kotimursua. :)

   Totta. Mitä pidempään kasvattaa, sitä katu-uskottavampi lopputulos. ;D

   Poista
 3. :DD

  Muistan, että aina kun exä kasvatti viikset, aloin olla riidanhaluinen. Sille kun ne eivät sopineet ollenkaan! Mut hyvän asian puolesta... mikä ettei. Vaikka sitten säärikarvoja kasvattamaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjimmiltaanhan tavoite on säilyttää perhesopu ympäri vuoden, joten hyvän asian puolesta tässä taistellaan. ;)

   Poista
 4. Merkkasin kalenteriin jo sen ensi elokuun. Aloitan myös valmistautumisen ajoissa. Mulla on säärissä mustat, pitkät karvat, jos en tee mitään niille;(
  Tunnustus: Menin naimisiin viiksimiehen kanssa. Tarkistin äsken hääkuvasta. Mustat viikset;( Mutta ne häipyi aika pian, ja pakko tunnustaa, että en edes heti (meni pari tuntia) huomannut niiden poistumista. Movemberiin hän ei osallistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Sun tapauksessa tämä on viivästynyt kosto viiksimiehelle. Onneksi teidän karvatkin on sävy sävyyn. Olisi se ollut tylyäkin ilmoittaa, ettei tahdokaan, kun toisella on viikset - ainakaan valokuvaan ei tahdo siis. :D

   Oletko miettinyt valmiiksi myös strategian sille, jos hän ei sattumalta huomaakaan karvojen katoamista heti? Tosin eihän sinun häntä tarvitsekaan opettaa tavoille. :)

   Poista
 5. Eikä, mahtava idea :D. Itseasiassa se olisi kyllä mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle omat karvat voi kasvaa kuukaudessa.. Säärikarvoista niin väliä, mutta kainalokarvojen kanssa voisi rajat tulla vastaan nopeastikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kainalokarvat saattavat tuottaa vaikeuksia minullekin. Samoin kulmakarvat, koska ne ovat luonnostaan väriltään tummat enkä kestä katsoa nytkään peiliin, jos nyppimisestä on vaikka vaan viikko. Kulmakarvat ei sentään ala haisemaan. :)

   Poista
 6. Ahhahaa... En pysty sanomaan mitään naurultani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä on, että olet elokuussa mukana rivistöissä. Katsotaan sitten syyskuussa naurattaako mursujakin.

   Poista
 7. Mukana, ehdottomasti!

  Silläkin uhalla, että se unelmieni prinssi karkaa ulottumattomiini tämän vuoksi. Hyvän asian... jne.

  (Rehellisyyden nimissä on vissiin kuitenkin todettava, että minä olen siitä onnellisessa asemassa että karvat ei oikeasti juuri kasva. Koitettu on. Jotn otetaan samalla heinä- ja syyskuukin kampanjaan mukaan minun puolestani.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet mukana. Unelmien prinssi ei ole mikään unelmien prinssi, ellei ymmärrä, että joskus naisenkin on tehtävä, mitä naisen on tehtävä. Ei se mihinkään katoa. :D

   (Joudun itsekin ottamaan vähän pidemmän kaavan mukaan varsinkin säärien kanssa, että saan ne loistoonsa - jos saan sittenkään. Pitäisi varmaan lisätä, että jokainen nainen tuntee itse oman karvankasvunsa, joten pitää aloittaa ajoissa tarvittaessa. Ihan kuten ystäväni mieskin tekee.)

   Poista
 8. Men NEJJJ!! Kammo! Kammoin! Kammompi kuin yksikään move-viiksivalluviiksi =D Mä en pysty, suorastaan rakastan mun braunin silk epiliä. Liiat karvat erinäisissä paikoissa on vaan liikaa! Suusta niitä olisi varmasti ällö kerätä. =D

  Elämäni miehistä isä kasvatti pensselit viime kuussa. Muutaman työkaverinsa kanssa myös lahjoittivat rahaa mihin pitikin. Hänelle ne sopi, mutta ei sellaiselle, joka ei ole karvojensa kanssa sujut tai osaa huoltaa niitä. Parroista ylipäätään tuli mieleen, että vastenmielistä. Mikäli alkaa kihartumaan, on jo liian pitkä! Yakh. Karmeutta on ne pujoparrat, jotka letittävät naamapehkojaan tai joilla on kiharainen unelmapilvi naamassa. Yyh! Ýyh! En pääse yli tuosta kuvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okej Lotta. You can run but you can't hide. :D Saat käyttää braun silk epiliä ja olla lakkorikkuri, jos suu tulisi muuten täyteen karvoja. :D

   Elämäsi miehet sentään tietävät, mitä kuuluu tehdä. Sulla on fiksuja miehiä ympärilläsi.

   Risu-, pujo- ja muut epäsiistit parrat on ehdoton yök. Jos tahtoo suojella kasvojen herkkää hipiää karvoituksella, niin se ei vaadi kuitenkaan mitään ruokotonta olomuotoa. :)

   Kuvan tyttö voi ehkä kohta jo letittää säärikarvansa. :D

   Poista
  2. En pääse pakoon. Kuin itseäni piinatakseni, tulin vielä tarkistamaan nuo sääret silmälasit päässä että varmasti näen! Eihän tuollaista voi olla. Täytyy kopioida kuva ja lähettää se miespuoliselle ystävälleni, joka arvostaa eniten "luonnollista naista" eikä ymmärrä naisten vouhotusta, esim. minuakin hän joskus sätti, kun meikkaan etc. Just, ihan varmasti arvostaa kuvassa näkyvää tsybyä.

   Todennäköisesti omat ihokarvat ei edes kasvaisi tuollaisiksi, kun olen kouluttanut ne ~17 vuoden aikana käyttäytymään. Nyt nukkumaan, näen varmaan painajaisia ihokarvoista.

   Poista
  3. Haha, voi olla, että miespuolinen ystävä ei ole ihan tarkkaan ymmärtänyt, mistä oikein vouhottaa ja puhuu. Toivottavasti kuva avaa hänen silmiään edes vähän. Saahan sitä tietenkin vouhotukseksi kutsua, mutta juuri tällaisten toivottomien tapausten takia, meidän pitääkin näyttää, mitä oikeasti tapahtuu, kun ei vouhoteta. Tämä luonnollisuus on ihan eri sfääreissä kuin esimerkiksi pelkkä meikittömyys.

   Aika harvalla varmaan oikeasti pääsee villiintymään ihan tuollaiseksi eikä ainakaan kuukaudessa. Hyvin koulutettuja ovat monella.

   Toivottavasti et kuitenkaan nähnyt painajaisia ihokarvoista.

   Poista
 9. No johan on tulevaisuuden näkymät! :DD
  Ei vaan, olen kauhufriikki joten odotan innolla elokuuta ja koitan järjestää koko kuukauden vapaaksi havainnointia varten! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä kauhun tasapaino. Meidän ei olisi ollut pakko joutua tähän, jos tietyt miespuoliset yksilöt ymmärtäisivät puhetta. Ylimääräinen tiettyä tarkoitusta varten kasvatettu karvoitus ei missään olosuhteissa lisää hyvää maan päälle. Helppoahan sitä on kerran vuodessa kulkea karvaisena ja ehkä jopa puhua asiasta. Nehän on kuitenkin asioita, joista pitäisi puhua ympäri vuoden.

   Olisikin tosi hienoa, jos kaikki miehet olisivat koko kuukauden lomalla ja saisivat mahdollisuuden nauttia omasta lääkkeestään kunnolla. Toivottavasti sinä onnistut järjestämään lomailun ja kauhunäytöksen samaan aikaan. ;D

   Poista
 10. Minä olen kovin hentokarvainen, mutta voisin toki kasvattaa esim. kainiksia jos vain joku tukisi taloudellisesti sitä. En usko saavuttavani markkinarakoa tässä asiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos lähetän sulle irtoripsiä? Voit liimailla niitä kainaloihin ja olla hengessä mukana. Hätä keinot keksii. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...