lauantai 15. joulukuuta 2012

S niin kuin sitä saa mitä tilaa

Pakollinen hakusanoilla itsensä viihdyttäminen suoritettu pitkästä aikaa taas. Usein on pakko antaa hakijoille se, mitä tilaavatkin.

hulluja avioehtosopimuksia
Hulluja avioehtosopimuksia ei ole olemassa. Hullua on ainoastaan jättää avioehtosopimus tekemättä. Tai mistä mä tiedän, vaikka avioehtosopimuksiin kirjattaisiin myös jotain päättömyyksiä. Sen mä kuitenkin tiedän, että mitä tarkemmin asioista on sovittu, sitä vähemmän tarvitsee käyttää aikaa omaisuudesta riitelemiseen. Siis kun kaikkihan ei voi mennä mun kanssa naimisiin enkä mä kaikkien. Mähän en jaksa tapella omaisuudesta, kunhan saan luotsattua itseni ulos täysissä sielun ja ruumiin voimissa, niin muuten vieköön vaikka tuhkatkin pesästä. Köyhänä on muuten helppo huudella...

investointipankkiiri vitsi
No ei niitä täällä ole, enkä nyt puhu investointipankkiireista. Kuka nyt oikeasti edes vitsailisi heistä, koska nehän muuttavat helpolla vaikka kuolleen aasin rahaksi?
Oletteko esimerkiksi koskaan kuulleet tarinaa Chuckista, joka muutti Texasiin ja osti maanviljelijältä sadalla dollarilla aasin. Maanviljelijä lupasi toimittaa aasin Chuckille seuraavana päivänä, mutta joutuikin kertomaan huonoja uutisia, sillä aasi oli yön aikana kuollut. Koska maanviljelijä oli jo tuhlannut saamansa maksun, Chuck pyysi toimittamaan kuolleen aasin. Hänen tarkoituksenaan oli järjestää arpaijaiset. Maanviljelijä pyöritteli epäuskoisena silmiään kuullessaan suunnitelmasta, mutta toimitti kuolleen aasin. Kuukautta myöhemmin he tapasivat sattumalta ja maanviljelijä kysyi, mitä kuolleelle aasille oikeasti tapahtui. Chuck kertoi järjestäneensä arpajaiset, myyneensä 500 arpaa kahden dollarin kappalehintaan ja tehneensä 998 dollarin voiton. 2 dollaria hän oli joutunut palauttamaan arpajaisten voittajalle, joka valitti voittonsa olevan kuollut. Huhun mukaan Chuck työskentelee nykyään Goldman Sachsilla.

sanonta huutaa kuin
...huutaa kuin hinaaja
...huutaa kuin mummo uunissa
...huutaa kuin villipeto
...huutaa kuin riivattu
...huutaa kuin vähäjärkinen
...huutaa kuin vietävä
...huutaa kuin sumutorvi
...huutaa kuin hyeena
Joks riittää? Jos multa kysyttäisiin, niin kieli elävöityisi, kun korvattaisiin viimeinen määritelmä omalla huutoa parhaiten kuvaavimmalla termillä. Mutta sittenhän ne ei ole vielä sanontoja. Haittaakse?

tontut laulavat
Ainakin Toljanteri laulaa. Ja Hilda on kuten tosi moni nainen tähän aikaan vuodesta.

10 kommenttia:

 1. Tarina Chuck:ista oli varsin hyvä! :D
  Noinhan se menee monta kertaa oikeassa elämässäkin, paitsi että huijareilla on isommat systeemit ja hyväuskoiset menettävän paljon enemmän rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Chuckin huhutaan vasta nyt työskentelevän investointipankkiirina ja pelaavan isommilla panoksilla.

   Ehkäpä tähän sopisi vanha vitsi 12 juristista muunnettuna investointipankkiireiksi.

   Miksi kutsutaan 12 investointipankkiiria meren pohjassa?
   Hyväksi aluksi.

   Ei ehkä turhaan väitetä, että investointipankkiirien sydämillä on suurin kysyntä elinsiirtojonoissa pelkästään siitä syystä, että niitä ei ole koskaan aiemmin käytetty.

   Poista
 2. Oi, avioehtosopimuksesta sen verran, että onneksi ei ollut omaisuutta kummallakaan. Hulluksihan tuo olisi mennyt. Mutta kyllä minä tyytyväisenä itseeni kirjasin harkinta-ajan jälkeiseen paperiin että "omaisuus on jaettu" ihan vaan siksi ettei koskaan enää tarvitsisi tähän asiaan palata.

  Tiedätkö, että Tonttu Toljanteri halusi kerran Oulussa laulaa mulle Hopeisen kuun. Oih ja voih. Olin silloin 20 vuotta nuorempi ja (melkein) 20 kiloa kevyempi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ehkäpä avioehtosopimuksen voi jättää tekemättä, jos kumpikin on yhtä köyhä ja aikoo pysyäkin sellaisena liiton päättymiseen asti. Eihän sillä rekisteröidyllä paperilla muuten ole koskaan mitään käyttöä ellei erota.

   Oho, minulla on kunnia jutella melkein Tonttu Toljanterin morsiamen kanssa. Ehkä hänkin oli siloin yhtä monta vuotta ja kiloa nuorempi/pienempi. ;)

   Poista
 3. Minun mielestäni avioehto on erinomainen keksintö esim. uusioperheissä. Muistaakseni vanhemmillani oli, juuri siksi että oli jo omaisuutta ja lapsia ennestään kummallakin.

  Markkinatalouttahan tuo :)

  Toljanterista en sano mitään, mutta Marjaanan tarinaa mukaellen voisin kertoa, että Arto Länsman (paremmin tunnettu Johanna Tukiaisen eksänä) yritti kovasti iskeä minua ollessani parikymppisenä Pallaksella ystäväni kera :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avioehto taitaa monesti olla sellainen toisen kierroksen juttu. Kun ne vaaleanpunaiset kuvitelmat siitä, että a) eihän me erota ja b) jos erotaan, niin täydessä sovussa ei toteutunutkaan, saa romantiikka ja rakkaus siirtyä syrjään markkinatalouden tieltä. :)

   Arto Länsman :o Täällähän on kohta kaikki olleet melkein sukua julkkikselle.

   (Kun minä olin parikymppinen annoin pakit Henry Saarelle. Kukaan älköön kysykö miksi.)

   Poista
  2. Pist yläfemma, ko. Saarelle olen minäkin sanonut njet. Hyi yakh mikä niljaällöetana.

   Poista
  3. Tässä tapauksessa isäni ensimmäinen vaimo kuoli (he olivat lapsuudenystäviä ja se oli paha isku isälleni) ja äitini puolestaan oli yh (60-luvulla hyvin paheellista, vaikka tosiasia oli se että veljeni isä lähti kalppimaan heti kun kuuli vanhingon tapahtuneen). Mutta kuitenkin avioehto on hyvä juttu :)

   Poista
  4. Tosiaan uusia avioliittoja voi solmia, vaikka olisi joutunut eroon toisesta tahtomattaan. Yksinhuoltajuus ei luojan kiitos enää nykyään ole erityisen paheksuttua. Omasta kokemuksesta sanoisin, että en olisi kaivannut sääliäkään. Omia valintojahan ne kuitenkin on olleet ja jos isällä on taipumus lähteä kalppimaan, niin luultavasti se on ollut kaikille osapuolille paras ratkaisu. Kukas sitä sellaisia velliperseitä nurkkiinsa edes kaipaisi...ainakaan nykyään. :)

   Poista
  5. Jep :) Ja äitini oli sikäli fiksu nainen, että pyysi elarit. Itse näin lapsellisena aina jaksan ihmetellä, ettei se mies koskaan halunnut tavata poikaansa. No.. jotkut ovat.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...