keskiviikko 19. joulukuuta 2012

R niin kuin rikas rakas

Palstoilta löytyy aika ajoin naisia, jotka haluaisivat tietää, mistä tunnistaa rikkaan miehen. Viimeisin tiesi aloituksessaan kertoa, että usean maan kielitaito olisi se juttu. Kaikenlaisia muitakin tunnisteita tuli mainituksi, kuten kallis auto, luksuskoti, merkkivaatteet, rannekello ja harrastukset. Kummallisia stereotypioita ihmiset mielessään luo. Ei sillä, ettenkö itse syyllistyisi samaan, koska stereotypioiden kautta meillä ihmisillä vaan on tapana hahmottaa ympäröivää maailmaa.

Mulla on vahva epäilys, että kallis auto ja luksuskoti voivat toki olla merkki varakkuudesta, mutta yhtä hyvin siitä, että velkaa riittää lopuksi elämää. Merkkivaatteita voi käyttää kuka hyvänsä. Rannekello, ellei nyt satu olemaan Rolex, löytyy melkein jokaisen miehen ranteesta, vaikka minä naisena olen jo kauan sitten siirtynyt käyttämään puhelimen kelloa. Harrastuksista golfia pidetään usein varakkuuden merkkinä, mutta voin vannoa ja vakuuttaa, että isäni ei ole millään mittarilla mitattuna rikas ja silti se on yksi hänen harrastuksistaan. Enemmänkin näissä kaikissa on kysymys siitä, että haluaa mahdollisesti näyttää ulospäin olevansa varoissaan, mutta todellisuus on monesti tarua ihmeellisempää. Aina ei välttämättä ole kysymys edes siitä, että haluaa esittää maailmalle olevansa rikas. Tiedän, kun itse kerran makselen irvistellen henkilökohtaisen rääkkääjän laskuja, vaikkei opiskelijalla oikeasti olisi varaa sellaiseen. Mun kohdalla se tarkoittaa pelkästään sitä, että kun vertaa kaksi vuotta sitten otettua valokuvaa ja tänään otettua valokuvaa, niin näen tarkalleen mihin ne rahat on menneet.

Mutta mistäs sen rikkaan rakkaan sitten voi tunnistaa? Ei niin yhtään mistään. Rikkaat ja köyhät erottaa toisistaan vain omaisuuden määrä, jota ei yleensä pysty päällepäin arvioimaan. Jotenkin musta tuntuu, että jos olisin rikas, niin saattaisin olla entistäkin tarkempi sen suhteen, että rinnalla kulkisi ihminen, joka on kiinnostunut ihmisestä eikä rahasta. Jälkimmäisiä kun varmasti riittäisi yllin kyllin. Toisin sanoen pitäisin huolen, että sulautuisin joukkoon. Jaksan silti huvittua siitä, että rikkaus liitetään aina vaan maallisiin ulkoisiin tunnisteisiin, kun suurin osa heistä kulkee tuolla meidän köyhien joukossa niin, ettei kukaan ikinä arvaisi totuutta.

10 kommenttia:

 1. No, sä sanoitki jo kaiken sen, minkä aattelin sanoo. :)

  VastaaPoista
 2. Totta puhut!

  Minä näen asiakaspalveluammatissani niin nuhjuisia maan- ja metsänomistajia (mun mittapuulla rikkaita ;-) ettei ikinä uskoisi. Sitten taas toisaalta on niitä vaatteilla ja koruilla koreilijoita, jotka ovat aina persauki. Joo, lukeudun itse tuohon jälkimmäiseen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Moni kakku päältä kaunis...

   Mä oon kovin huono koreilemaan koruilla. Siksi sitä tarpeetonta kultaakin oli kertynyt kaappeihin. Mutta vaatteilla koreiluun saatan joskus syyllistyä. Nykyään lähinnä yritän sulautua massaan, kun suurimman osan aikaa vietän parikymppisten opiskelijoiden kanssa. ;)

   Poista
 3. Muistan lapsuudesta yhden isäni työkaverin, jolla oli omaisuutta vaikka muille jakaa. Kulki vanhoissa vaatteissa ja oli käynyt autokaupassa ostamassa uutta autoa, niin meinattiin heittää ulos. Mutta ei heitetty kun kaivoi kangaskassistaan käteisenä auton hinnan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin se mieli muuttuu autokauppiallakin. Rahalla on melkoinen voima, vaikka sitä onkin ulkoa katsottuna mahdoton haistaa. ;)

   Poista
 4. "Mulla on vahva epäilys, että kallis auto ja luksuskoti voivat toki olla merkki varakkuudesta, mutta yhtä hyvin siitä, että velkaa riittää lopuksi elämää."

  Juurikin tuota olin aikeissa sanoa! Ennen minäkin ajattelin kalliin auton ja luksuskodin olevan varmoja merkkejä rikkaudesta, mutta viime aikoina olen ymmärtänyt, että velat ja lainannostot ovat nykään ihan arkipäivää ja enemmän sääntö kuin poikkeus.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan huvittaa, kun jotkut katsoo aiheelliseksi kehua omaisuudellaan. Yleensähän se menee kuitenkin niin, että mitä enemmän kehuu ja pröystäilee, niin sitä vähemmän mikään on oikeasti omaa.

   Poista
 5. No nii, mitäpä tähän lisäämään.
  Mulla oli monta opiskelutoveria jotka haikailivat sitä rikasta miestä... En todellakaan tiedä kuinka monella nappasi vai nappasiko kellään. ;)
  Lopussa oleva kuva kera viestinsä on ihan naulan kantaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattavat monet heistä napata tyypin, jolla on suuret puheet, kallis auto ja koreat vaatteet, mutta käyttötilin saldokin on jatkuvasti miinuksella. Noh, kukin taaplaa tavallaan. Myös kuvan nainen viesteineen. ;)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...