Tervetuloa

Aloitin bloggaamisen joskus aikojen alussa siellä ja sitten tuolla ja nyt täällä. Ei, ei tipu linkkejä, koska entisiin elämiini tai blogeihini ei pääse kuin salasanalla eikä anomuksia kutsuista lukemaan enää oteta vastaan, tai sitten ne on räjäytetty bittiavaruuteen. Elämässä on vaiheita, jolloin tarvitsee kirjoittamista ja ajatusten selvittelyä. Ja sitten on näitä vaiheita kun elämä kulkee omia ratojaan ilman sen suurempia järistyksiä. Välillä tuntuu, että kaikki on samanlaista päivästä toiseen, mutta kun palaa ajassa taaksepäin omiin teksteihinsä vaikkapa vain vuoden verran ei voi olla huomaamatta, että moni asia on sittenkin toisin. Vuosi sitten kirosin esimerkiksi lattialle jätettyjä vessapaperirullan hylsyjä. Tänään teen edelleen samoin, mutta hymyillen tipautan hylsyn pönttöön ja huuhdon alas. Minä on kasvanut tai kutistunut joko henkisesti tai fyysisesti. Suunta ei aina ole sama. Välillä on otettava kaksi askelta taakse ja yksi eteen.

Tämä blogi sai alkunsa tammikuussa 2012 ja sen tarkoitus oli olla tilapäislääkitystä kirjoittajan blokkiin, joka ei johtunut teistä vaan minusta ja henkilökohtaisesta elämäntilanteestani. Huomasin viihtyväni täällä paremmin kuin entisessä, joten jäin tänne. Aina joskus voi käydä niin, että paluuta entiseen ei vain ole, jolloin viisaampi päästää irti. Vastapainoksi on niitäkin, joista on viisaampi pitää kiinni. Aakkostarinoiden idea kantaa silloinkin, kun tuntuu, ettei mitään sanottavaa ole. Tarinoissa on useimmiten edes hitunen henkilökohtaisuutta, vaikka se saattaa olla kätkettynä rivien väliin. Omia tulkintoja minusta en silti suosittele tekemään sen perusteella, mitä luulet rivien välistä näkeväsi, koska välillä haluan olla eri mieltä vain periaatteesta. Parhaat keskustelut syntyvät eri näkökulmien esiin tuomisesta.

Alkuperäinen ajatus oli "aakkonen päivässä pitää mielen virkeänä". Lopulta aika ja mielikuvituksenpuute tulivat vastaan. Nykyinen tahti on noin 2-3 postausta viikossa. Jos huomaat tunnisteissa merkinnän Huvin vuoksi, sen voisi lähes poikkeuksetta nimetä myös toisin; minulla ei ollut yhtään mitään sanottavaa, niin raapaisinpa tämän.

Olet tervetullut olemaan läsnä ja osallistumaan keskusteluun riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta ja vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Ilahdun jokaisesta kommentista, vaikka ne tarkistankin ennen julkaisua. Kommentit, jotka jäävät julkaisematta loukkaavat vahingossa tai tahallaan jotain yllä mainittua tai muuta henkilöön liittyvää syytä, jolloin sananvapauttaan saa mennä toteuttamaan johonkin muualle, koska kun mainitaan sana vapaus siihen liittyy poikkeuksetta myös vastuut ja velvollisuudet. Se on periaate, jota en vielä ole enkä toivottavasti joudukaan toteuttamaan. Seulaan on jäänyt vain kommentit, joissa kirjoittaja haluaa sanoa, mutta ei julkisesti ja mainitsee siitä erikseen kommentissa. Kommentointi moderoituna voi siis olla myös sähköpostinkorvike. Mutta jos kuitenkin pelkäät, että vahingossa tökkään puhelimen näytöstä Julkaise-linkkiä, niin sähköpostia saa laittaa osoitteeseen aakkostarinat@gmail.com

Jos olet uusi täällä, niin olisin iloinen, jos sanoisit kommenteissa vaikkapa vain hei. Linkkejä omiin blogeihin saa jättää tänne mielellään, että pääsen vastavierailulle. :)

2 kommenttia:

 1. Lueskelin nyt ajan kanssa, mitä täältä löytyy. Laittelin sinulle kommenttia aiemmin, että voisin liittyä näihin kirjoittajiin. Bongasinkin jo marraskuun sanasi (vaikkei niitä tuossa päivityksessä ollut)ja olen niitä nyt rustaillut. Aika hauskaa puuhaa, kieltämättä - ainakin näin uutuuden viehätyksellä maustettuna.
  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit muutakin kuin tarina päivässä -haasteen. Bloggaaminen on ylipäänsä mukavaa puuhaa. Ja kun keksii uusia juttuja, niin sekin on ainakin aluksi mukavaa. Harmittaa hiukan, kun itsellä ei aika riitä tällä hetkellä blogin ylläpitämiseen. Mukavaa marraskuuta!

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...