torstai 12. huhtikuuta 2012

P niin kuin pikavippi

Pikavippifirman mukaan onni on 900 %:n vuosikorko.

Silmäkulmissa välkkyy vieläkin hiukan punaista, kun näin sen tyypin uutisissa hymyilemässä leveästi ja väittämässä, että nyt julkisuuteen ei pääse lainkaan ne tarinat, joissa on käynyt onnellisesti. Olisi sitten marssittanut ne onnelliset tarinat puhumaan puolestaan, kerta niitä on niin paljon.

Iltalehden kyselyyn on tällä hetkellä vastannut noin 15300 lukijaa, joista nopeasti laskettuna noin 460 on ollut sitä mieltä, ettei pikavippejä pitäisi kieltää kokonaan. Ne on varmaan ne onnelliset, jotka saavat jotain kiksejä korkojen maksamisesta. No, tykkäähän jotkut äidistä ja jotkut toiset tyttärestä.


Yrittäkääpä vakuuttaa mut siitä, että pikavipit on jotain muuta kuin viimeisiä oljenkorsia. Mä en vaan usko, että yksikään normaalisti toimeentuleva ihminen turvautuisi pikavippiin. Mikä voi olla sellainen tilanne, että on pakko turvautua pikavippiin. Ja sitten uuteen pikavippiin: Ja jälleen uuteen pikavippiin. Noita firmojahan riittää, joten aika kauan voi kiristää köyttä kaulansa ympärillä. Onhan se nyt selvää, että velkakierteestä pääsee parhaiten ottamalla uutta velkaa. Not!

Mä varmaan menettäisin yöuneni kokonaan, jos joutuisin tekemään päivääkään töitä pikavippifirmalle. Yök! 

10 kommenttia:

 1. tapasin inttiaikana muutaman sällin, jotka ottivat noita vippejä ihan vaan siitä syystä, että niiden perusteella saatettiin lähettää äijä kotiin hoitamana raha-asiat kuntoon. pikavippi päälle, pikavisiitti inttiin ja takaisin töihin maksamaan vippi pois ja jatkamaan elämää normaaliin malliin, kunnes parin vuoden päästä sama ruljanssi uudestaan. legenda kertoo, että joku olisi tällä systeemillä välttänyt asevelvollisuuden suorittamisen lopulta kokonaan, kun ikäraja tuli vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :o

   Harvinaisen "järkevää" pikavipin hyväksikäyttöä. Olisikohan nämä legendaariset tyypit sitten niitä, joille kävi onnellisesti?

   Enkä voi päästää tätä kommenttia käsistäni kertomatta, että halveksun tuon kaltaisia lusmuja. Onneksi vältyit heidän turmiolliselta seuraltaan inttiaikanasi.

   Poista
  2. legendat on tietty aina legendoja, ja inttilegendat on vielä ihan oma lukunsa. mutta veikkaisin että enemmän on niitä joille kävi kusisesti kun esim. eivät päässeetkään töihin :D

   siinä voi käydä mielessä että olisko sittenkin pitänyt lusia muutama kuukausi siellä.

   Poista
  3. Indeed. Suoraan asian ytimeen. :)

   Poista
 2. Pikavippi on ihan kätevä.. Jos tilipäivään vielä aikaa, ja rahat loppu.. Pakko päästä vähän humputtelemaan, tai vaikka sormet syyhyää hiukan nettikasinolle...Parasta noissa on se, että aina voi ottaa uutta pikavippiä, ja maksaa vanhan pois. Tai sit vaan ottaa uutta pikavippiä vaan juokseviin kuluihin.. Me alan ihmiset puhumme "ketjuttamisesta". Pikavipit on elämän suola! Mä en voisi kuvitellakkaan päivää ilman pikavippiä! Nim. pikavipit kaikille pakollisiksi.

  (tämän pakinan kirjoitti: MJ)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en nyt todella tiedä mitä tähän sanoisin. Kommentti ei varsinaisesti vakuuttanut pikavippien onnea tuovasta vaikutuksesta.

   Kukin taaplaa tavallaan.

   Poista
 3. Ör. Rikoslaki että laki varallisoikeudellisista oikeustoimista epää koronkiskonnan, jälkimmäinen liittää siihen heikon ja hädänalaisen tilan. Jo niiden perusteella pikavippeilyn pitäisi olla kielletty, mutta kauniistipa se roihuaa.
  Nyt tosiaan puuhataan korkokattoa pikavipeille. Voisi mun mielestä samantien kieltää kokonaan.
  Ellei pikavipeittä pärjää, on jotain pahasti vialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkokatosta on edes hyvä lähteä. Vaikka mäkään en menettäisi mitään, jos kiellettäisiin kokonaan pikavippeily.

   Pikavippeilyssä on hirmu vaikeaa arvioida onko toisen tila heikko tai hädänalainen. Sitä kun on vaikea selvittää siitä, kuinka painelee puhelimen nappuloita. Oletettavasti niin on, mutta onhan heillä myös ne onnelliset tapaukset. :(

   Poista
 4. Saako näin "vanhaan" juttuun kommentoida? (Luen suosituimpia juttujasi tuosta sivupalkista, ja tähän nyt tartuin).

  Mä luulen, että ne "onnelliset" tapaukset on vielä vähemmässä kuin noi kolme prosenttia, joiden mielestä sitä ei tarvitsisi kieltää. Tai mitä tuo anonyymikin (luultavasti) vitsaili: ne, jotka ottavat pikavippejä, ovat niin pienituloisia että niiden takaisinmaksaminen on hitsin hankalaa-josta vippikierre. Tai ne(me, joihin minäkin lukeudun) jotka kärsivät jostain riippuvuussairaudesta, niille pikavippi on kyllä vikatikki. Tätä eivät ehkä ne tiedä, jotka eivät ikinä ole pikavippiä ottaneet: tuhannen euron lainan saa useastakin firmasta ilman mitään takuita. Siis ihminen, joka elää esim.sairaspäivärahalla ja asumistuella(n.650 euroa kuussa) voi saada tonnin yhdellä tekstiviestillä/nettihakemuksella. Ja näitä firmoja on useita, joten edelleen reilun kuuden huntin tuloilla voi saada aika monta tonnia lainaa. Ja jos tosiaan tietty vastuuntunto ja realismi puuttuu syystä tai toisesta,tulevaisuudennäkymät jo valmiiksi heikot, yms.(ja kokemukseni mukaan riippuvuuksiin nämä pätevät aikalailla), niin voihan...

  T:Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan toki kommentoida vanhoihin. Tämä ei ehkä ole niinkään kansansuosikki, vaan pikavippejä mainostavien suosikki. Niitä tulee itse asiassa aivan järjettömästi. Parhaimpina päivinä valehtelematta parikymmentä. Mikä puhuu omaa karua kieltään pikavipeistä.

   Anonyymin tarkoitusperiin en ota kantaa. Olen seurannut hyvinkin läheltä millaiseen ahdinkoon pikavipit ihmiset ajaa. Telkkarissa pyörii mainos, jostakin pikaluotosta tms. Korko vain 444 %. Siinä tulee tonnista äkkiä useampi, joten kovasti toivoisi ihmisten ymmärtävän omat taloutensa rajat. Mutta olet tietenkin oikeassa siinä, että riippuvuussairaudet tuovat oman mausteensa tähän bisnekseen. Mua ei henkilökohtaisesti haittaisi yhtään, jos sellainen riistotoiminta kiellettäisiin lailla. Siihen on syynsä, miksi jotkut eivät ole pankissa luottokelpoisia. Eikä sillä todellakaan ole tarkoitus kiusata köyhiä vaan estää heitä uppoamasta syvemmälle suohon.

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...