keskiviikko 27. helmikuuta 2013

M niin kuin maistuva maaliskuu

Sellainen pikku vinkki tässä lomailun ohessa, että kohta on Tarina päivässä-haasteessa maistuvan maaliskuun vuoro. Syövät kuulemma lammastakin silloin. Ja väittävät sen olevan maukasta. Minä en syö. En pysty. Kavereita ei saa syödä ja maistuvat vielä jotenkin karvaisellekin. Olen maistanut. Ihme saa tapahtua, että maistan uudelleen.

Listaa saa taas tuttuun tapaan kopioida, ottaa mukaan, jakaa ja käyttää hyödykseen. Mä hyppään mukaan viimeistään oravanpyörään.


26 kommenttia:

 1. Mä olen kerran syönyt oikeasti hyvää lammasta ja useamman kerran sitä villasukan makuista. Bää.

  Tarina päivässä -jutskaan en yhäkään lähde mukaan, sillä väkisin kirjoittamalla en saa aikaiseksi kuin käsittämättömän tylsää väninää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran hyvää lammasta, useampi kerta villasukan makuista. Tämä ei nyt ollut se ihme, jota odotin. ;)

   Ei sun tarvi vieläkään lähteä, ens kuussa sitten. Vaikka ei sitä väkisin tarvikaan tehdä. U know? Sillon vaan kun siltä tuntuu.

   Poista
 2. Onpas maistuvaa! Nimittäin maaliskuun sanat. Lammasta en ole maistanut. Haasteessa mukana siis edelleen. Toivottavasti ehdin paneutumaan paremmin kuin helmikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivuutta, kun oot mukana. Älä säkään ota mitään stressiä. Joskus vaan on kiireempi ja ähkympi. :)

   Poista
 3. Tulipas lampaasta ja sen syömisestä yksi tarinan aihe mieleen! Pitää katsoa, mihin sanaan se voisi sopia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sä sen ujutat ihan mihin tahansa sanaan. Luottamus on kova. :)

   Poista
 4. Ihanaa! Vaikka mulla on tää helmikuun haaste livenny pahasti lapasesta, otan ilolla vastaan maaliskuisen version. Bongasin heti moooonta sopivaa sanaa, joista jo lähti ajatus laukkaamaan. Kiitos taas viitseliäisyydestä! :)

  Lammas on oikeasti hyvää kun se on oikein valmistettu, ihan niin kuin mikä tahansa liha. Villasukalta maistuvat ovat jo mennyttä aikaa, sillä valtaosa täällä syötävästä lampaasta tulee Uudesta-Seelannista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ei mietitä vanhoja. Hyvä, jos jo nyt lähti ajatus laukkaamaan. Älä päästä niitä karkuun, jos on kovin pitkällä oikea sana. Eikä mitä. Mulle on tullut tavaksi kirjailla sanoja kalenteriin etukäteen, kun sellainen tulee mieleen, joten tällä kertaa suurin työ oli saada siirrettyä ne kuvaan. Eikä siihen edes mennyt kovin pitkään kun vain aloitti. :)

   Hmm, lampaan ja maksan kanssa ei saa mokata. Muut lihat antaa paljon anteeksi. Maistoin lammasta viimeksi varmaan joskus 2007. Tuliko ne silloinkin jo Uudesta-Seelannista? Ainakin maistui villasukalle.

   Poista
 5. Ihan siltä varalta, että sinulle kaikesta huolimatta tulee pakottava tarve kirjoittaa jotakin, ojennan sinulle haasteen kertoa viisi omituista tapaasi. Saa tämä kyllä ottaa vastaan blogiloman loputtuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Jos ei tule pakottavaa tarvetta, niin sosiaalinen paine. Marjaanakin haastoi tähän, joten kaipa niitä omituisia tapoja pitää laittaa mietintään. Eiköhän ne saa upotettua vaikkapa johonkin päivän tarinaan sitten kun palajan tosissani. Nyt oikeasti otan etäisyyttä tähän. Onko musta ja blogista tullut kuin vanha aviopari? Välillä on otettava etäisyyttä, että jaksaa taas. ;)

   Poista
 6. Minäkin jatkan mukana. (En tiedä mitä aasi sanoo, muuten olisin lisännyt tähän sellaisen äännähdyksen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jatkat.

   Yritin miettiä, miten aasin sanoma ilmaistaisiin kirjoittamalla, mutta ei luonnistunut. Kuulen äänen päässäni, mutten saa tuotua sitä kirjalliseen muotoon. Tilausta aasi-blogi-sanakirjalle. :)

   Poista
 7. Niin minäkin olen mukana. Olen tosi paljon oppinut kahdessä edelisessä kuukaudessa. Keksittyt sanat ovat täällä kertaa kaksiosaisia (ei kaksimielisia,) melkein kaikki .. vieras sana oli minulle ehkä -tuittupää- kun ei ole sitä 10 vuoden aikana kuullut, sama vieras on simasuu- ja pystymetsä. En aavistusta- mitä ne ovat- mutta sen varten on kivat ystävät, että saa kysyä ... Tää haaste on suomalaisillekin haastavaa, mut minulle erityisen Haastavaa/ kivaa, kun opin samalla aika paljon , vaikka tuntuu vaikealta, haluan olla mukana. Pyytäisin sinulta, kun vähenkin mahdollista enemmän palautetta, vaikka ymmärrän, että sinulla on muitakin tekemisiä. Mutta odotan sinut blogiini, tosi kiva ois saada palautetta haasten antajalta ..Pliis ... Toivottan maistuvaa maliskuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Nata kun olet mukana. Tämä tosiaan varmasti auttaa kielen opiskelussa. Musta sä olet tosi rohkea, kun käytät kieltä vaikka se onkin haastavaa. Käyttämällähän oppii parhaiten. Vieraita sanoja voi kysyä ystäviltä ja Googleltakin. Monesti google-haun tulokset johtavat johonkin sanakirjaan. Esim. pystymetsä on selitetty urbaanisanakirjassa: http://urbaanisanakirja.com/word/pystymetsa/

   Ymmärrän, että palaute on tärkeää myös minulta ja pahoittelen, että en ole ehtinyt sitä antamaan. Hiljalleen keräilen itseäni someähkyn jäljiltä ja palailen taas kommentoimaan piakkoin.

   Maistuvaa maaliskuuta sinulle Nata! :)

   Poista
 8. Olin samaa mieltä lampaasta pitkään, mut sitten sain todella hyvää lammasta ja jouduin myöntämään et voi se joskus olla hyvääkin!
  Minä todellakin koitan roikkua mukana, vaikka tässä kiirettä pitääkin. Viime kuu meni ohi hujauksessa, jospa tässä maaliskuussa ehtis vähän enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mistä sen tunnistaa ulospäin, että kyseessä on hyvä lammas? Maistaa en haluaisi, kun yleensä se johtaa yökkäilyyn. :/

   Kiva kun roikut mukana. Viime kuu oli niin lyhytkin, että tosiaan meni nopeaan. Vaikka toisaalta mitä nopeammin talvikuukaudet menee sitä nopeammin saadaan kesä. Jee!

   Poista
 9. Hei, sinulle on tunnustus ja haaste blogissani. Käy kurkkaamassa :)!
  http://sivusilmailya.blogspot.fi/2013/03/tunnustus-ja-haaste-hannustus-ja-tuuste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kurkin jo, pistän sen odottelemaan vuoroaan myös. :)

   Poista
 10. Hyvää naistenpäivää Neo rakkaani, kastukoon naamasi näistä pusuistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vallatonta. Koko päivän ihmettelin, miksi tuuli tuntuu niin viimaiselta kasvoilla, mutta sehän olikin pusujen kastelema. Kiitos Peppone <3

   Poista
 11. Hitsi miten kiva haaste :-) ihan mun oloinen, nappaan mukaan ja katson mitä ehdin tarinoida :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun nappaat. Ehtimisestä ei pidä ottaa murhetta. Itsekin nyt "lomailen" tai paremminkin teen kaikkea muuta kovalla kiireellä. :)

   Poista
 12. LAmmas on todella hyvää :) Ihana haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän nyt, miksi makuasioista ei voi kiistellä. Toivon ehkä salaa joskus saavani sitä hyvää lammasta, jotta voisin muuttaa mieleni. :)

   Poista
 13. http://mantyla.blogspot.fi/2013/03/11111111.html
  Kunhan lomailultasi kerkiät.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Magdaleena. Lomailuni vaikuttaa yhä jatkuvan tai oikeastaan kiire senkuin yltyy. Palaan kyllä varmasti vielä. Kesällä viimeistään helpottaa. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...