tiistai 24. heinäkuuta 2012

H niin kuin hormonit

Ensin se* sanoo, että ehkäisypillerit vaikuttavat naisen parinvalintaan häiritsevästi. Pilleripäissään naisen hormonitoiminta menee niin sekaisin, että valitsee vahingossa miehen, joka ei sitten vauvantekovaiheessa sytytä. Minusta se on huono juttu. Siis niille, jotka haluavat lisääntyä. Onkohan tässä se syy, miksi postimiehillä epäillään olevan niin paljon lapsia? Hyvä juttu se on niille, jotka vain haluavat eroon nykyisestä kumppanistaan.

Itse asiassa tässähän olisi helppo selitys sille, miksi parisuhteet eivät nykyään enää kestä. Olen valmis ostamaan tämän selityksen. Minussa ei ollut mitään vikaa. Miehessäkään ei ollut mitään vikaa. Mutta koska muistin lähes joka päivä ottaa pienen pyöreän pillerini ennen kuin tapasin hänet ja vielä sen jälkeenkin, valitsin väärin. Virhearviointini karuus paljastui vasta, kun päädyin tietoisesti vaihtamaan pillerit selibaattiin.

Toisaalta seuraavaksi se väittää, että me saamme kaikki oman annoksemme hormoneista, halusimme tai emme, koska naisen virtsan kautta jäämät siirtyvät meidän kaikkien juomaveteen, koska vesienpuhdistamoissa ei pystytä poistamaan lääkejäämiä.

Tämän tiedon jälkeen ravintosuositukset menevät aivan uuteen valoon. Kuinka kauan ihminen voi elää juomatta? Entä tarkoittaako tämä sittenkin sitä, että popsinpa pillereitä tai en, valitsen joka tapauksessa väärin? Joku toinen kuitenkin edelleen turvautuu selibaatin sijasta e-pillereihin ja lisää kaikkien hedelmättömyyttä.

Yleisesti ottaen on kiva tietää, että naiset ovat vuosikymmeniä vedelleet kitusiinsa pillereitä, joiden seurauksia ei ole tutkittu sen ihmeemmin. Parinvalinta menee pieleen useissa tapauksissa kuitenkin, joten sillä ei niin ole väliä. Väärätkin valinnat kuuluvat elämään. Mutta lääkeaineiden päätyminen vesistöihin ja sitä kautta jokaisen meidän elimistöön tuntuu jo hiukan huolestuttavalta.

* Turun yliopiston evoluutiotutkija Markus Rantala

10 kommenttia:

 1. Minä itse asiassa aika harvoin olen tavannut pariskuntia, joissa kummassakaan osapuolessa ei olisi mitään vikaa. :D
  Joskus vika on molemminpuoleista, joskus taas vain toinen on niin mulkku, että suorastaan ihmettelen, ettei se toinen kerää kamojaan.

  Jostain syystä hirveän monelle tulee tarve kontrolloida vaimoaan tai alkaa leikkiä (nalkuttavaa) äitiä miehelleen. En ymmärrä miksei voida olla silleen normaalisti, niin kuin sinäkin jossain aiemmassa tekstissä kirjoitit, että saa ja pitääkin olla oma elämä eikä tarvi saada lupaa toiselta tehdä jotain. En usko, että niillä tyypeillä on kyse mistään parinvalinnasta, kyllä ne on joka suhteessa yhtä kontrolloivia. Pitää vaan löytää kumppani, joka siihen alistuu mukisematta.

  Mutta joo, on toki niitäkin pariskuntia, joiden homma vaan hyytyy ilman sen suurempia syitä. Ehkä ne erot johtuu sitten niistä hormoneista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se menee, jos haluaa myöntää faktat. Tänään en halua. Kaikki johtuu pillereistä. :D

   Tosin se hiukan mietityttää, että kuinka kontrollifriikit pitävät kontrollifriikkiytensä salassa riittävän pitkään? En suostu millään uskomaan siihen, että kukaan alkaisi mihinkään suhteisiin kenenkään kanssa, jos tietäisi tästä ikävästä piirteestä. Ja jos suostuu, niin millainen perversio täytyy itsellä olla, että haluaa sellaista?

   Tutkimus kertoi vain, että seksielämä hyytyi. Mutta luultavasti jossain vaiheessa hormonit ajavat jatkamaan matkaa. Nämä hormonierot on niitä kasvettiin eri suuntiin -tarinoita. :D

   Poista
  2. Suhteessa on varmaan joku kulminaatiopiste olemassa, jossa lepertely muuttuu nalkutukseksi. Ei kaikissa siis tietenkään, mutta niissä, joissa toisella tai molemmilla on taipumusta sellaiseen.

   Poista
  3. Toivon todella, että tällaista kulminaatiopistettä ei olisi olemassa. Ehkä sittenkin sitä on vaan aluksi niin rakastunut, ettei näe esimerkiksi tietynlaista huolenpitoa kontrolloimisen tarpeena vaan ihanan suloisena välittämisenä. Huolehtimisen ja kontrolloimisen raja on niin hiuksen hieno, että tulkintavirheet ovat täysin mahdollisia, kun on muutenkin epänormaalissa mielentilassa.

   Poista
  4. Voi se noinkin olla. Kumpikaan ei ole sen nalkutuksen kohteen kannalta hyvä vaihtoehto. (Paitsi jos sattuu nauttimaan tossun alla olemisesta).

   Poista
  5. Mun mielestä on parempi taivas alla kuin tossun alla, mutta olen toisinaan kuullut sanajärjestyksen menneen sekaisin.

   Väittävät, että vanhempia ihmisiä ja heidän viisauksiaan pitäisi arvostaa, kunnioittaa ja noudattaa, mutta... pitäisi myös muistaa, että lause on syntynyt silloin kun naiset eivät vielä osanneet itse pystyttää retkitelttaansa.

   Poista
 2. Hyvä blogi, meni seurantaan. Termokselle kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seurailemaan. :)

   Pitääkin tästä lähteä vastavierailulle.

   Poista
  2. Minä vähän jälkijunassa sanon täsmälleen samat sanat Zepan kanssa: löydyit Termostaatin välityksellä ja jäinkin sitten vakiovieraaksi.

   Poista
  3. Kiva kun sinäkin ilmoittauduit. Tervetuloa. Toivottavasti viihdyt vakiovieraana pidempäänkin. :)

   Poista

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...