sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

V niin kuin valinta

Vinkki: On muuten helpommin luettavissa toi, kun klikkailee isommaksi.
Siinä sanotaan kutakuinkin niin, että Obaman mielestä miehen pitää valita itseään parempi nainen.
Ja Iltalehti haluaa tietää tarvitaanko muutakin kuin rakkaus.


Ennen kuin käyn läpi yhtään keskustelussa esiin tullutta ominaisuutta, mun on pakko ihmetellä, miksi useimmat miehet (tai ainakin mä luulen, että ne oli miehiä) ajattelee, että heidän on tyydyttävä siihen mitä saavat. Toy ota, ellet muuta saa. Valinnanvapaus on keskustelun mukaan vain naisilla ja miesten pienellä eliitillä. Ehkä ajatuksella on kuitenkin itseään toteuttava vaikutus.

Toinen valinnanvapauteen liittyvä kysymys oli se, että joidenkin mielestä kohtalo on se, joka päättää eikä ihmiset oikeasti valitse puolisoaan. Jumantsuka sentään, ainahan voi valita sen, että elää mieluummin yksikseen. Vanha kansa on ihan oikeasti päästellyt suustaan sellaisia sammakoita, ettei mitään rajaa. Aatelkaa nyt sitäkin "parempi tossun alla kuin taivasalla". Sit nää luulee, että niiden on mentävä sinne tossun alle, koska se on kohtalo. Sitäpaitsi silloinkin se oli varmasti paljon enemmän naisten kuin miesten pakko. Jos piti tulla toimeen, niin oli parempi vaan synnytellä lisää lapsia ja elää toisen ehdoilla. Niissä oloissa musta olisi varmaan tullut Minna Canth.

Alkuperäinen kysymys oli, että tarvitaanko muutakin kuin rakkaus. Aika hyvin koko rakkaus tuli torpattua. Se ei ollut ollenkaan niin tärkeää kuin varallisuus, kemia, koulutustaso, sivistys, kommunikointitaidot, huumorintaju ja oikeanlainen luonne. Ihmiset on sittenkin aika laskelmoivia puolisoa valitessaan. Niin vastenmielistä kuin se onkin, niin mun on pakko allekirjoittaa melkein kaikki noista.

Vastenmielisin mulle on varallisuuskohta. Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä ja toisaalta sillä on kaikki merkitys. Loppujen lopuksi tärkeintä on se, että elää sen mukaan, mihin on varaa. Sillä pärjää aika pitkälle. Mä olen sen kantapään kautta kokenut niin moneen kertaan. Mullakin on taipumusta ostella joskus juttuja, jotka ei olisi välttämättömiä, mutten mä mitään silti ilman laskelmia osta. Kellään ei varmasti ole niin tarkkoja henkilökohtaisia budjetteja kuin mulla. Jos näyttää siltä, ettei rahat riitä, niin sitten se turhuus jää saamatta sillä erää.

Mielenkiintoisin naisnäkökulma oli se, että on tärkeää nähdä, kuinka mies kohtelee äitiään. Se sisältää harvinaisen paljon viisautta. Jos se mies kohtelee äitiään tai muita läheisiään huonosti ja vihamielisesti, niin sulla on ihan takuuvarmasti sama kohtalo, kun suhde etenee pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa asiasta tai asian vierestä? Sano se nyt tai myöhemmin, mutta älä vaikene iäksi.

Kaikki kommentit päätyvät ensin sähköpostiini hyväksyttäviksi. Valtaosa kommenteista myös hyväksytään, koska tykkään kommentaattoreistani - sekä vakituisemmista että satunnaisista. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...